(©Reuters)
(©Reuters)

Kopljanici u podnožju Alpa overavaju vizu za četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 12:50

Dušan Tadić i drugovi brane prednost od 3:0 protiv Jang Bojsa. Plasman među najboljih osam timova u Ligi Evrope jasno se vidi. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Ajaksa - 2,15

Lakše nego što se očekivalo Ajaks je srušio Jang Bojs na Johan Krojf areni. I ne samo da je stekao prednost uoči revanša u Švajcarskoj, već je napravio zalihu koju će teško ispustiti. Velikih 3:0 doneli su Kopljanici u podnožje Alpa, neće biti napeti kao strune, moći će da pecaju greške Bojsa, a do njih će doći pre ili kasnije.

Leži Ajaksu sistem 4-4-2, ali ne da u njemu napada, nego da ga napadne. Krenuo je Jang Bojs putem Lila i loše se proveo. Švajcarski tim nije učio na greškama Doga i surovo je kažnjen. Kada protivnik zaigra u formaciji sa dva napadača, servirao je Ajaksu sebe na tacni. Nepogrešivi su Kopljanici u tim situacijama. Meč za njih postaje prava poslastica.

Izabrane vesti

21.00: (3,35) Jang Bojs (3,45) Ajaks (2,15)

U mreži Kopljanika prvo se zakoprcao Lil, zatim je u istu klopku upao i Jang Bojs. Četa Erika ten Haga vezala je 21 meč u kojem nije poražena, odradila je pola posla u Amsterdamu i revanš u Švajcarskoj bi trebalo da bude samo formalnost. Na svake dve godine Ajaks ima onu njegovu sezonu kada zablista na evropskoj pozornici. Ova je ta. Malo je verovatno da će u Bernu doći do veleobrta, imaju Kopljanici iskustvo igranja velikih utakmica.

Vezale su se noge igračima Jang Bojsa. Ajaks nije bio darežljiv na Johan Krojf areni kao što je to bio Bajer Leverkuzen u prethodnoj rundi Lige Evrope. Čak su Kopljanici ti koji mogu da žale posle prvog meča. Razmontirali su Jang Bojs, promašili sijaset dobrih prilika i propustili šansu da zabeleže jednu od najubedljivijih pobeda u Evropi. Nije Ajaks napunio do vrha mrežu švajcarskog predstavnika, ali ga je postavio na mesto.

Kaparisao je Ajaks titulu u Holandiji, kaparisao je i četvrtfinale Lige Evrope. Nedostaje samo pečat. Na evropskoj sceni on se udara večeras na Vankdorfu. Jang Bojsu je preostalo da se u revanšu pokaže u boljem svetlu i na častan način se oprosti od fantastične evropske sezone. Ajaks ovo ne ispušta, a priredi li Jang Bojs čudo, biće to jedan od dvomeča o kojima će se pričati. Pet utakmica bez pobede nisu nešto što nagoveštava takav rasplet.

.....................................................................................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

......................................................................................................

Nada se Erik ten Hag da će Dejli Blind biti dovoljno spreman za večerašnji meč. Propustio je Blind poslednja dva meča Ajaksa zbog povrede, a uoči revanša sa Jang Bojsom vratio se u trenažni proces.

“Treniraće minut. To će nam biti polazna tačka, videćemo kako mu ide i da li može da počne protiv Jang Bojsa. Očekujem da će moći da igra, ali nije trenirao nekoliko dana i treba biti obazriv”, rekao je Erik ten Hag.

Zamenjeni su David Neres i Nikolas Taljafiko protiv Cvolea, nadvila se neizvesnost nad Johan Krojf arenu. Zakopčani su bili u Ajaksu do grla, nisu želeli odmah da se oglase i kažu da li su u pitanju povrede ili je nešto drugo po sredi. Erik ten Hag doneo je navijačima Kopljanika ohrabrujuće vesti…

“Iz predostrožnosti smo zamenili Davida Neresa i Nikolasa Taljafika, obojica će moći da nastupe, ali se ovo ne odnosi i na Mazrauija i Timbera”, zaključio je strateg Ajaksa.


tagovi

AjaksJang BojsLiga EvropeNikolas TaljafikoDejli BlindDavid NeresErik ten HagDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara