Juri Alberto (©Reuters)
Juri Alberto (©Reuters)

Korintijans teško do trona u prvenstvu, huk s tribina adut do finala Kupa Brazila

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.22. | 23:05

Timao pred svojim navijačima noćas (01.00) dočekuje Fluminense u revanšu polufinala. U prvom meču na Marakani u Riju bilo je 2:2

Atletiko Mineiro, Flamengo, Palmeiras... Teško je naći prognozu, a da već nekoliko sezona ne vidimo ovu trojku kao glavne kandidate za titule, kako u Brazilu, tako i na međunarodnoj sceni. Fluminense i Korintijans pojavljuju se kao klubovi iz senke. Upravo jedan od njih, noćas (01.00) će se naći u finalu Kupa Brazila.

Ne tako davno, Fluminense je bio prvi pratilac lidera Palmeirasa u Seriji A, iako je bio na osam bodova zaostatka. U međuvremenu, to mesto je pripalo Korintijansu, koji je na kraju poražen od samog Alviverdea. Ova dva tima i dalje imaju šansu za krunu, ali je realnije borba za trofej u Kupu Brazila.

Izabrane vesti

U prvoj utakmici Fluminense je bio dominantan tim tokom većeg dela meča. S druge strane, Korintijans je ispunio cilj, odigrao 2:2, pa pred svojim navijačima Neo Kumika areni ima šansu za finale. Pravilo gola u gostima nije na snazi, tako da će u slučaju bilo kakvog trijumfa jedne od suprostavljenih strana, dovesti do plasmana u finale, gde ih čeka okršaj sa Flamengom koji je lako eliminisao Sao Paulo.

Korintijans je u nedelju u gradskom Klasiku na Morumbiju odigrao nerešeno 1:1 protiv Sao Paola u okviru 26. kola Serije A. Rezultat koji ga je po prvi put izbacio iz prve četiri ekipe na tabeli. Timao je sakupio 44 boda. Razlika u odnosu na vodeći Palmeiras, porasla je na 10 bodova. Kao domaći tim, Korintijans predstavlja treću najbolju ekipu u Brazilu. Od 39 bodova na svom stadionu osvojio je 28, osam pobeda, četiri remija i sa samo jednim porazom, uz 17 postignutih i šest primljenih golova.

01.00: (2,25) Korintijans (3,00) Fluminense (3,30)

Poslednji rival Fluminensea pred revanš utakmicu polufinala Kupa Brazila utakmicu bila je Fortaeleza, koju je sastav iz Rio de Ženeira eliminisao u četvrtfinalu ovog takmičenja. Utakmica koja je odigrana u subotu na Marakani bila je njihova četvrta u sezoni 2022. i završena je pobedom Trikolora sa 2:1.

Flu je u prve dve Kupa Brazila eliminisao Vila Novu i Kruzeiro, a u četvrtfinalu je eliminisana Fortalea. S druge strane, Korintijans je na ovom putu morao da se suoči u gradskom Klasiku protiv Santosa, ali je pobeda od 4:0 na Neo Kuimika Areni u mnogome olakšalo put kroz osminu finala. Prethodno je tim Vitora Pereire potvrdio ulogu favorita protiv Portugeze. U četvrtfinalu, Timao je prvi meč izgubio 2:0 od Atletiko Gojaniensea u gostima, ali je situaciju preokrenuo u svoju korist rezultatom 4:1 pred prepunim tribinama svog stadiona.

Broj pobeda u međusobnim duelima Fluminensea i Korintijansa je poprilično uravnotežen, u 100 odigranih utakmica, 36 pobeda ostvario je Korintijans, naspram 34 za Fluminense, dok je preostalih 30 okršaja završeno nerešenim ishodom. U poslednjih šest utakmica ostvareno je po dve pobede za svaku ekipu i dva remija, naravno bez poraza kada je neko do njih domaći tim. Poslednji duel ovih timova viđen je nedavno, 2. jula na Marakani, u sklopu 15. kola Serije A. Tom prilikom trener Korintijansa Vitor Pereira je izabrao alternativni tim da se suoči sa Fluminenseom i na kraju je kažnjen zbog izbora. Flu je dobio sa 4:0 u utakmici koju je obeležio poslednji gol u karijeri čuvenog napadača Freda, idola tima iz Rija.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

BRAZIL, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Flamengo - Sao Paulo 1:0 (1:0), prvi meč 3:1

/De Araskaeta 37/

Petak

01.00: (2,25) Korintijans (3,00) Fluminense (3,30), prvi meč 2:2

*** kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKorintijansFluminenseKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara