Frank Kramer sa igračima Bilefelda (©Reuters)
Frank Kramer sa igračima Bilefelda (©Reuters)

Kramer protiv Verdera

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 08:51

Novi trener Bilefelda juri prvi pobedu na klupi Arminije u zaostalom duelu 20. kola Bundeslige

Sneg se odavno istopio, vreme je da Bilefeld i Verder najzad odmere snage. Prošlog meseca dvoboj Arminije i tima iz Bremena odložen je usled obilnih snežnih padavina, pa je susret 20. kola Bundeslige zakazan za večeras (18.30).

Obe ekipe remizirale su za vikend, a domaćin je posledično tome ostao u zoni ispadanja, naravno usled činjenice da je Herta pobedila Augzburg. Izbegavanje poraza nikada nije loš ishod za Arminiju, s obzirom na to da u povratničkoj sezoni u najjačem nemačkom rangu u proseku beleži manje od jednog boda po meču, ali Frank Kramer je možda razmišljao o nedeljnom nerešenom duelu sa Union Berlinom, kome je nedostajalo nekoliko prvotimaca, kao propuštenu priliku za trijumf.

Izabrane vesti

18.30: (3,05) Bilefeld (3,05) Verder (2,50)

Kormilar koji je ranije upravljao Grojterom i Fortunom iz Diseldorfa, zamenio je Uvea Nojhausa prošle nedelje, i ispred sebe ima nezavidan zadatak - da Arminiju zadrži u Bundesligi. Već posle Verdera Plavce očekuju dva izuzetno teška okršaja sa Leverkuzenom i RB Lajpcigom, gde verovatno unapred ne računaju na bilo kakav učinak, pa će Kramer sigurno tražiti svoju prvu pobedu večeras. Ona bi odvela njegove momke iznad Herte.

Sa druge strane, pitaće se i ekipa iz Bremena. Verder je izgubio samo jednu od poslednjih šest ligaških utakmica i devet bodova je ispred Arminije i zone ugroženih. Sastav Florijana Kofelta bio je udaljen sedam minuta od pobede u prošloj rundi. Džošua Sardžent je posle sat vremena načeo Keln, ali je iskusni Jonas Hektor doneo izjednačenje u finišu susreta.

Međutim, Kofelt verovatno vidi priliku da ostavi po strani sve nedoumice za bilo kakvu zabrinutost oko bitke za opstanak, jer pobeda nad Arminijom omogućila bi njegovom timu da stekne 12 bodova više od zone ispadanja van opasnosti, a do kraja sezone je preostalo još samo 10 utakmica. Strateg Verdera sigurno će zahtevati da njegovi igrači zadrže loptu, pošto je u poslednja dva meča imao samo 31 odsto poseda.

Domaćin će možda u meč bez Serhija Kordove i Sebija Sokua koji su roviti, pa bi Japanac Ritsu Doan mogao da se vrati u početnih 11, pošto je korišćen samo sa klupe u duelu sa Union Berlinom tokom vikenda.

U međuvremenu, Verder će najverovatnije na megdan Bilefeldu bez Mihaela Zeterera zbog povrede lakta, dok su ostali spremni za duel, a među njima i povremeni srpski reprezentativac Miloš Veljković, koji se očekuje u srcu odbrane od početka.

BUNDESLIGA - ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Sreda

18.30: (3,05) Bilefeld (3,05) Verder (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaArminija BilefeldBilefeldVerderVerder Bremen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara