(©Starsport)
(©Starsport)

Lalatović: Na leto odlazim iz Vojvodine, to je sramota rukovodstva

Vreme čitanja: 5min | pet. 09.04.21. | 17:13

Trener Vojvodine osvrnuo se na interne probleme, ali i istakao da će dati sve od sebe da ekipa prvenstvo završi na trećoj poziciji

Bodovna zaliha sa kojom Vojvodina dočekuje završnicu šampionske trke već sada praktično garantuje Novosađanima izlazak na internacionalnu pozornicu u narednoj sezoni, a pored vrlo dobrih rezultata u prvenstvu Stara dama sigurno korača i u Kupu Srbije gde će u okviru polufinala 21. aprila dočekati Partizan. Ipak, poraz od Rada (0:2) i pad na četvrtu poziciju bili su povod dela javnosti za kritike na račun novosadskog kluba, ali i reakciju Nenada Lalatovića.

Iniciran kritikama, strateg Vojvodine još jednom je bez ustručavanja ukazao na probleme, uz akcenat na neizvesnu budućnost stručnog štaba i dela igračkog kadra kojem po završetku sezone ističu ugovori, dodavši da je veoma teško održati kontinuitet u takvim okolnostima.

Izabrane vesti

"Igračima ističu ugovori. Da li se pričalo sa njima? Oni imaju svoje uslove i već smo morali da znamo ko ostaje. Trebalo je neko da popriča i sa mnom kao trenerom, o tome ko treba, a ko ne treba da ostane. Niko me to nije pitao. Takođe, stručnom štabu ističu ugovori i slobodni smo za mesec i po dana. Već sam obezbedio sa Vojvodinom mnogo, izborio sam klubu Evropu i zašto bih kidao živce pored aut linije kad se niko nije udostojio da pozove Nenada Lalatovića, Dragana Šarca, Vidaka Bratića i kondicione trenere, da kaže da li će ponuditi ugovore ili ne. Ne moraju, baš me briga da li će ponuditi. Ne zanima me to jer znam šta sam uradio za klub, a to znaju i svi pravi navijači. Niko ne može da mi se meša u posao, neki su pokušavali i otišli su iz kluba. Ja to ne dozvoljavam i zato je Vojvodina tu gde jeste. Ne zato što sam ja bolji trener od nekih prethodnih, samo nisam dozvoljavao da mi priđu i govore ko da igra. Radio sam za dobrobit Vojvodine", rekao je Lalatović.

Problemi sa kojima se suočavaju stručni štab i igrački kadar Vojvodine nisu se odrazili na rezultate s obzirom na to da je tim sa Karađorđa u prvenstvu ostvario 18 pobeda uz po šest remija i poraza, dok se u Kupu srbije plasirao među četiri najbolje ekipe. Ipak, Lalatović ističe da se problemi van terena odražavaju na nivo igre koji igrači pružaju u utakmicama.

"Teško je motivisati igrače kad se zna da je Vojvodina u Evropi, da će završiti treća ili četvrta, a takođe se zna da im ističu ugovori. Postave se uslovi, pa se čeka još mesec dana. I onda igrač razmišlja zašto da se povredi i ugrozi karijeru, a na leto nema klub. Gde će za mesec i po dana? Na ulicu? Uprava kluba to mora da reši, ne sad 20 dana pred kraj prvenstva, sad je kasno, već je to trebalo da se reši pre godinu dana. Postao sam trener koji će otići iz Vojvodine sa najviše pobeda, a učiniću to na leto ako to uprava želi. Nije nikakav problem. Sad bih dao otkaz. To je sramota rukovodstva. Da ne pozovu trenera koji je ostvario uspeh, da popričaju sa njim. Da ne pozovu deset igrača kojima ističe ugovor. Kako da motivišem ekipu? Javno kažem - ne trebaju nam od vas ugovori, ne treba nam od vas ništa. Ja ću naći klub. Svi klubovi znaju da od leta nisam trener Vojvodine, pošto me ova uprava ne želi. Pola uprave me ne želi, a pola želi. Neću ih imenovati da ne bi se pokrenuo možda ponovo neki postupak protiv mene. Nenad Lalatović štiti Vojvodinu i rekao je da smo protiv Čukaričkog oštećeni za gol i zato sam kažnjen. Ko sam ja da štitim Vojvodinu? E zato sam kažnjen. Nisam kritikovao Savez već sam stao ispred svog kluba i ukazao na neke greške, to morate da ukažete ukoliko volite klub. A te greške nisam ja izmislio već su ih istakli sudijski eksperti u televizijskom programu. I opet ću biti najgori, ali meni ističe ugovor i mogu malo da pričam. Neću ostati u klubu jer me 50 odsto uprave ne želi, a delom je azlog i jer pravim dobre rezultate".

Uz interne probleme koje je izneo, trener Novodađana je istakao i da nakon kritika usled poraza od Rada na Banjici u prethodnom kolu, želi da njegovi igrači sezonu završe odmah iza Crvene zvezde i Partizana, te da će zarad tog cilja u svaki naredni susret ulaziti posebno motivisani.

"Prethodna dva kola nisam želeo da vršim pritisak na moje igrače, ali ću morati jer čim smo četvrti to smeta. Bićemo treći, to sad javno kažem. Pun sam samopouzdanja i vodiću tim kao da se borimo za opstanak. Očekuje nas teška utakmica protiv Zlatibora koji ima sjajnog trenera i odličan stadion. Žao mi je što su dospeli u situaciju da će verovatno ispasti iz lige, ali se nadam da će se vrlo brzo vratiti u viši rang. Kad su moji igračči u pitanju, nadam se da će se oporaviti svi do polufinala kupa i da ćemo u toj utakmici izvesti najjači sastav, takođe najbolji raspoloživi tim ćemo izvesti i u ponedeljak sa ciljem da se vratimo na treću poziciju. Nema lakih protivnika, posebno kad je rival ekipa koja se bori za goli život, za opstanak. Vojvodina je, zahvaljujući mojim igračima, što mnogi zaboravljaju, deset kola pre kraja obezbedila Evropu. Ovaj klub je isto ostvario i pre 4-5 godina takođe kad sam ja bio trener, ali se te stvari ovde vrlo brzo zaboravljaju".

Neizbežan je bio i komentar na današnji žreb polufinala Kupa Srbije kojim je određeno da će Novosađani na narednom stepeniku dočekati Partizan u reprizi prošlogodišnjeg finala odigranog na Čairu.

"Nismo mogli da izvučemo lakog rivala, svakako bi nas očekivala veoma teška utakmica. Kad je Partizan u pitanju, mi smo stari znanci, neće biti velikog iznenađenja. Utakmica je daleko, a dobra okolnost za nas je da ćemo igrati na svom terenu. Crno-beli su dobra ekipa, igraju sjajno od dolaska Stanojevića. Bili su vrlo dobri i u prvom poluvremenu večitog derbija, a niz od 18 pobeda koji su ostvarili govori o njihovom kvalitetu. Protivnik je težak, ali mi igramo fudbal i uvek želimo da pobedimo. Nadamo se plasmanu u finale, ali biće teško", kazao je Lalatović.


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara