Đoan Laporta (©Reuters)
Đoan Laporta (©Reuters)

Laporta misteriozno oko Halanda, bez komentara za Kumana, izbegao pitanja o Nejmaru

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 19:36

Prvi čovek Barselone neodređen po pitanju planova za budućnost, ali ono što ohrabruje jeste njegova najava da će dešavanja – biti

Početak drugog predsedničkog mandata Đoana Laporte u Barseloni mogao bi značajno da bude nalik prvom. Klub se ponovo nalazi na nestabilnim nogama, navijači su nezadovoljni zbog loših rezultata, igrači zbog jako loše finansijske situacije u kasi, pa je na harizmatičnom biznismenu da vadi kestenje iz vatre i pokuša da napravi čudo kao u drugoj polovini prve decenije trećeg milenijuma.

Uoči izbora 2003. godine nije bio favorit za predsedničku funkciju, ovog marta je to bio gotovo bez prave konkurencije, ali su od njega očekivanja ista – da vrati Barseloni stari sjaj kako zna i ume. Gotovo je nemoguće to izvesti s trenutnim finansijskim stanjem, ali Laporta uverava da će dešavanja tokom letnjeg prelaznog roka – biti.

Izabrane vesti

Subota, 16.00: (3,90) Kasteljon (3,10) Majorka (2,10)

To je Laporta izjavio nedugo pošto je sleteo na aerodrom u Barseloni po povratku iz Madrida gde je video njegov futsal tim kako gubi domaći Superkup od Inter Movistara (4:6). Doduše, sve je izokola pričao prvi čovek kluba, ali je nedvosmisleno poručio da će biti nečeg “dobrog“ tokom narednih meseci. Novinara Sekste koji se našao na licu mesta odmah je zanimalo – da li to znači da će Erling Haland biti Barselonina meta ovog leta?

“Gledajte, ono što treba da bude urađeno biće urađeno – i biće jako dobro“, bio je Laportin odgovor.

U Kataloniji se po pitanju mogućeg dolaska Erlinga Halanda oslanjaju na Laportino dugogodišnje prijateljstvo s Minom Rajolom koji je pre nekoliko sedmica prvo bio u Barseloni na razgovoru s klupskim čelnicima u društvu oca norveškog golgetera Alf Ingea. Međutim, nikom zasad nije jasno kako bi Barselona mogla da parira drugim zainteresovanim klubovima kada je situacija u kasi alarmantna, a ni Rajola, ni Halandovi, ni Dortmund, neće biti previše obzirni u svojim finansijskim potraživanjima. Podsetimo, Rajola cilja da Haland dobije nedeljnu platu od milion evra što bi bio presedan u evropskom fudbalu, dok za provizije njemu i Alf Ingeu traži na desetine miliona evropskih novčanica. Uz sve to Dortmund neće pustiti Erlinga da ode bez obeštećenja od najmanje 150.000.000 evra, a neki tvrde da ni 180.000.000 evra neće biti dovoljno...

Sledeće pitanje bilo je – hoće li Ronald Kuman dobiti otkaz ako ne osvoji domaći kup?

“Samo želimo da igramo i pobedimo“, uzvratio je Laporta u hodu.

Ne treba zaboraviti da je Laporta još tokom predsedničke kampanje najavio da će Kumanova budućnost zavisiti od rezultata i igre tima. Zbog toga će finalni susret protiv Atletik Bilbaa staviti holandskog trenera u nezgodan položaj, jer bi neuspeh mogao da znači i verovatni kraj njegovog mandata na isteku sezone, iako ima ugovor na još godinu dana. Kumana su isto pitali novinari na konferenciji pred meč, a on je prema izveštajima svedoka sa lica mesta bio prilično ljut na pitanje o njegovoj budućnosti...

Laporta je tokom kratkog razgovora potvrdio ranija pisanja katalonskih medija da je Barselona dala predlog novog ugovora Mesiju, a kada mu je navijač prišao i rekao “Ni Haland, ni Mbape, vrati Nejmara“, prvi čovek Barselone je ubrzao korak i uzvratio:

“Izvinite me, žurim, pozdrav“.

Od Nejmarovog povratka nema ništa jer, kako je Brazilac izjavio odmah posle eliminacije Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona – potpisaće novi ugovor s PSŽ na leto.



tagovi

Đoan LaportaNejmarErling HalandRonald Kumanletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara