Filipo Falko (©MN Press)
Filipo Falko (©MN Press)

Leče tuži Zvezdu zbog Falka? Predsednik tvrdi: Dogovori nisu ispoštovani

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 12:04

Slučaj će se naći pred sporom u evropskoj kući fudbala

Dolazak Filipa Falka prošle zime trebalo je da donese Crvenoj zvezdi ozbiljno rešenje u ofanzivnom delu, a kako stvari stoje možda će doneti samo problem.

Sreda, 21.00: (1,67) Italija (3,50) Švajcarska (5,90)

Izabrane vesti

Naime, Leče se navodno sprema za tužbu protiv Crvene zvezde zbog – neispoštovanih dogovora. Tako bar tvrdi predsednik kluba sa “štikle“ Čizme Saverio Stiči Damijani. On je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je otkrio da je Crvena zvezda prekršila dogovor o formuli transfera završenog prošlog januara.

“Imamo igrače na kojima nam svi zavide, mnogi su danas protagonisti u svojim reprezentacijama. Pojačali smo mlađe kategorije, neki su odatle ušli u prvi tim. S budžetom od 30.000.000 evra nismo imali mnogo šanse za Seriju A. Klubovi poput Spala i Breše su mogli da prodaju svoje talente za veliki novac“, priča Damijani i dodaje:

“Na primer, mi za Petričonea i Falka nismo dobili veliki novac, s obzirom na sve i interesovanje koje je postojalo. Osim toga, Crvena zvezda nije ispoštovala naš dogovor transfera, zbog čega ćemo ići pred UEFA“.

Podsetimo, Crvena zvezda je Falka iz Lečea otkupila za 1.500.000 evra, ali je tada još postignut dogovor da transfer bude isplaćen u dve jednake rate od po 750.000 evra.

Italijanski vezista je u Crvenoj zvezdi odigrao ukupno deset utakmica, odnosno nešto više od 350 minuta. Postigao je četiri gola. Ipak, njegov dolazak u januaru urađen je planski, kako bi se Falko tokom šest meseci preostalog dela sezone navikao na prilike u srpskom fudbalu, atmosferu, tim, ambijent... I onda bio spreman da postane jedan od nosilaca igre u evropskim kvalifikacijama koje Crvena zvezda počinje od drugog kola.



tagovi

Filipo Falkoletnji prelazni rok 2021FK Crvena zvezdaLeče

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara