Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Levandovski spreman za novi izazov! Bajernu važniji golovi od para i traži više od 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 10:23

Poljak je srećan u Minhenu, ali bi voleo da zaigra za još makar jedan vrhunski evropski klub do kraja karijere

Bomba sa stranica Skaj Sporta. Robert Levandovski je, ne prvi put u karijeri, rešio da ponovo pokuša da upravu Bajerna ubedi da mu dozvoli da se okuša u nekom drugom evropskom titanu. Jedan od najboljih centarfora današnjice navodno želi da u poslednjim igračkim godinama u zenitu karijere pronađe novi izazove i oseti kako je igrati i van Nemačke.

Problem je što ga ugovor sa Bajernom veže do 2023. godine, a tada će Poljak biti blizu 35. rođendana i veliko je pitanje da li bi se tada neko opkladio u njegove sposobnosti.

Izabrane vesti

20.00: (5,20) Mura (3,70) Šturm (1,70)

Ovo bi leto dakle moglo da bude poslednje u kome bi Bavarci mogli da izvuku ogroman novac za Levu, ali Nemci nemaju finansijskih briga i važniji im je napadač koji garantuje golove no obeštećenje. Stoga za Levanvodskog, koji u subotu slavi 33. rođendan, traže 100.000.000 evra nadajući se da će sa tom cenom odbiti sve zainteresovane strane.

Levandovski pak posle sedam godina na Alijanc areni ne želi baš da kvari odnose sa klubom u kojem je stekao status legende, pa neće insistirati na transferu.

Šuškalo se da i ovog leta da ga u svojim redovima želi Čelsi. Odavno je na radaru Plavaca, ali na kraju su se na Bridžu odlučili da za 115.000.000 evra vrate Romelua Lukakua. Ipak je Belgijanac četiri godine mlađi. Našalio se Tomas Tuhel da su želeli obojicu.

"Hteli smo i Halanda i Lukakua, ali i Roberta Levandovskog da igra desetku iza njih. Nažalost, Uprava me nije slušala".

Za godinu dana bi situacija mogla da bude drugačija. Napuniće 34 godine Levandovski, a red bi bio i da mu Bajern izađe u susret. Ako je već sada obavestio klub da bi u naredne dve godine voleo da promeni sredinu, dao je Bavarcima sasvim dovoljno vremena da mu pronađu zamenu i osmisle plan kako da je presele u svoje redove. Zaista, čini se da je sve uradio sa puno poštovanja prema klubu za koji nastupa od 2014. godine i sa kojim je osvojio sedam titula u Bundesligi, pre godinu dana i Ligu šampiona.

Gde bi Leva mogao da se preseli? Mančester Sitiju je potreban špic, a Pep Gvardiola ga jako dobro poznaje. Čini se da ipak ovog leta neće izdvojiti preko 100.000.000 evra za 33-godišnjega napadač. Jednog su u istim godinama pustili da ode kao slobodan igrač u Barselonu (Serhio Kun Aguero).

Real Madrid? Govorilo se i ranije o toj mogućnosti, mada se čini da Blankosi imaju drugačije planove. Florentino Perez je zagrizao za Kilijana Mbapea, a čini se da u budućnosti planira da angažuje i Erlinga Halanda. Spekuliše se da je u nacrtu za stvaranje novih Galaktikosa i ime Eduarda Kamavinge iz Rena, u nekim pričama se pominje i Pol Pogba (obojici, poput Mbapeu, isitiču ugovori za godinu dana). S ozbirom da je Karim Benzema deo svih planova, pitanje je da li u svemu tome ima mesta za Levandovskog.

Hoće li Čelsi biti zainteresovan i narednog leta? Zašto da ne. Na kraju krajeva, za napadača koji je u dresu najboljeg nemačkog kluba postigao 297 golova na 331 nastupu, retko ko neće biti zainteresovan. Ne treba nikada optisivati ni Pari Sen Žermen. Doveli su Sveci Lionela Mesija čim se stvorila prilika. Narednog leta, ako ne i pre, možda ostanu bez Mbapea, čini se da bi Leva mogao da posluži kao zamena, makar na koju godinu. Novac, naravno, neće predstavljati nikakav problem.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Robert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara