(©Reuters)
(©Reuters)

Real ne odustaje od Mbapea, dobio i novog saveznika - Kristijana Ronalda

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 09:16

Hoćemo li u Parizu gledati tandem koji svi priželjkuju?

Pričao je vezista madridskog Reala Toni Kros u jednom nemačkom podkastu o odlasku Lionela Mesija iz redova Barselone. Istakao je da je to dobra stvar za Kraljevski klub, ali da bi bolja mogla tek da dođe kao posledica tog poteza Argentinca. Jasno je, Nemac se nada da bi dolazak šestostrukog osvajača Zlatne lopte iz Pariza mogao da istisne Kilijana Mbapea.

Izabrane vesti

"Videćemo kako će se stvari razvijati. Taj potez je dobar po nas jer je naš najveći rival ostao bez najboljeg igrača. Posledice bi mogle da budu još bolje".

Nije Real Madrid kupio igrača u tri poslednja prelazna roka. Klub je pojačao samo David Alaba, koji je stigao kao slobodan igrač ovog leta. Uticala je pandemija na finansijsko stanje, a nije pomogla ni izgradnja novog stadiona. Ipak, čini se već neko vreme da se iza brda valja još nešto. Florentino Perez je rešio da preseli Mbapea na renovirani Santijago Bernabeu i nada se da bi to mogao da uradi do kraja tekućeg prelaznog roka. Mnogo stvari ukazuje na to. A mogao bi Blankosima ponovo da pomogne i Kristijano Ronaldo.

Pisalo se i da Francuz nije oduševljen zbog Mesijevog dolaska na Park prinčeva i da angažovanje Argentinca nije promenilo njegov stav da produži ugovor sa klubom. Aktuelni mu ističe na kraju sezone. Svesni su u Parizu da bi mogli da ostanu bez jednog od najboljih igrača na svetu narednog leta, a da od toga ne zarade ni cent. Ipak, prilično je jasno da Svecima nije do zarade. Žele trofej Lige šampiona i veruju da sa Mesijem kao članom velike trojke već ove sezone mogu do njega.

Real ima drugačije planove. Prioritet kluba ja da Mbape stigne u Madrid do kraja letnje pijace. Pitanje je kako to Florentino Perez i njegovi saradnici planiraju da izvedu, s ozbirom da PSŽ ne želi da prodaje. Prilično je jasno da se mišljenje čelnika kluba neće tek tako promeniti novcem. Sa druge strane, Real je za Edena Azara platio 115.000.000 evra, iako mu je u tom trenutku ostalo još godinu dana saradnje sa Čelsijem.

Moraće svakako Perez da zavuče ruku u džep ako planira da preseli Mbapea ovog leta u redove svoje ekipe, ali biće potrebno još puno stvari da se poklopi. Novca bi trebalo da bude, s ozbirom da je Real prošle sezone zaradio 101.500.000 evra od prodaja i još 43.000.000 ovog leta, a smeši mu se još nešto manje od 40.000.000 evra, koliko Arsenal plaća za usluge Martina Edegarda.

Realov saveznik u napadu na Mbapea mogao bi da bude Kristijano Ronaldo. Marka piše da sudbina portugalskog fudbalera nije još u potpunosti rešena, a podseća i da je PSŽ odavno zainteresovan za njegove usluge. Ukoliko bi Portugalac postao dostupan Parižanima, čini se da bi poklekli i dozvolili 22-godišnjem napadaču da se preseli na Berbaneu već ovog leta, kako bi ostarili san i spojili Mesija i Ronalda. Donedavno je to zvučalo kao fantazija, ali kako se stvari odvijaju ovog leta... Sve je moguće.

Real nastavlja da radi iza kulisa na angažovanju novog Galaktikosa. Poslužiće se svim raspoloživim sredstvima. Svestan je i želje mladog fudbalera da jednog dana obuče dres Kraljevskog kluba. Ovo leto nam je već donelo neke istorijske transfere, a čini se da nas tek očekuje pomeranje granica.


tagovi

Kilijan EmbapeToni KrosLionel MesiKristijano RonaldoFlorentino Perezletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara