Liverpul samleo Lids, ali ponovo ćemo imati VAR debatu - kako je moguće da se ovakvi propusti dešavaju?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.04.23. | 22:45

Redsi brojali do šest i zadržali kakvu-takvu nadu da mogu do četvrtog mesta...

Nada jeste tanka, ali postoji i nakon ove noći. Liverpul je slavio na Eland roudu i osvetivši se za poraz na Enfildu u prvom delu sezone (s debelom kamatom) sačuvao šanse da se od jeseni ponovo nađe u Ligi šampiona. S druge strene, Lids će bodove spasa morati da potraži protiv lakših rivala. Na zatvaranju 31. runde Premijer lige bili smo svedoci uzbudljivog vatrometa u Jorkširu. Na kraju ogromnih 6:1 za Redse.

Nažalost, još jedan uzbudljiv meč u Engleskoj ostaće u senci VAR-a. Jeste Liverpul lako i ubedljivo dobio - verovatno ne bi bilo značajne razlike ni da mu je poništen taj prvi, sporan pogodak - međutim svakako ostaje gorak ukus u ustima što se video tehnologija ne primenjuje na bolji način.

Izabrane vesti

Situacija je sledeća: u 35. minutu Trent Aleksander Arnold igrao je rukom na sredini terena. Glavni sudija Krejg Poson nije to video, pa je Liverpul nastavio akciju, a TAA došao u situaciju da se nađe u završnici akcije. Uslediće njegova asistencija za Kodija Gakpoa i na semaforu je ispisano - 0:1.

Igrači Lidsa su se bunili, tražili od arbitra da kontaktira sa VAR sobom, ali ovaj je samo odmahnuo rukom i dao znak da se utakmica nastavi. Šta se dogodilo u VAR sobi? Apsolutno ništa. U ovoj situaciji, kažu pojedini sudijski eksperti, video asistenti nisu nadležni da reaguju?! Igranje rukom na sredini terena nije njihova nadležnost.

Međutim problem nastaje pošto baš taj igrač što je igrao rukom, kasnije se aktvira u akciji i kao asistent ključno učestvuje u postizanju pogotka. I, šta ćemo sad?

Da li pravilima nije predviđena ovakva situacija? Ili su možda iz VAR sobe morali da reaguju makar i sa zakašnjenjem kada su uvideli da je Aleksander Arnold bio zaslužan za gol?

Ako je sve i bilo po pravilima, onda pravila nisu dobra!

Kako bilo, Liverpulu je priznat neregularan pogodak, a nama neće faliti tema narednih dana. I još jednom: da, VAR je uz sve svoje mane (pre svega one što mu pronalaze stari fudbalski romantici) doneo dosta toga dobrog, ali ako se ovakve stvari i dalje budu događale...

Jedno je sigurno - unapređenje video sistema je bespogovorno potrebno, a u okviru njega i mnogo jasnije definisanje mnogih stvari iz pravilnika.

O samoj utakmici nije potrebno trošiti previše reči. Nakon tog neregularnog gola Gakpoa domaćin nije uspeo na vreme da ustane i nokdauna. Samo četiri minuta kasnije Ilan Melije je po drugi put morao da vadi loptu iz mreže.

Lids je pokazao znake života u uvodnim minutima drugog dela, pošto je preko Luisa Sinistere uspeo da smanji na 1:2, ali onda Jorkširci 'otvaraju sve kapije' ka svom čuvaru mreže. I to bi na kraju skupo moglo da ih košta ukoliko gol razlika bude odlučivala ko će u Čempionšip.

Do kraja utakmice Liverpul će uputiti još pet udaraca u okvir gola i postići četiri komada. Naizmenično Žota - Salah - Žota, pa za kraj Darvin Nunjez. Izabranici Havija Garsije bili su samo nemi posmatrači svega što se događalo u njihovoj kući.

Više od 30 godina Lids nije primio pet golova na svom bunjištu, a onda dva puta u razmaku od osam dana. Pre Liverpula torpedovao ih je Kristal Palas...

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Subota

Aston Vila – Njukasl 3:0 (1:0)

/Remzi 9, Votkins 65, 83/

Čelsi - Brajton 1:2 (1:1)

/Galager 13 - Velbek 42, Ensiso 69/

Everton - Fulam 1:3 (1:1)

/Meknil 35 - Rid 22, Vilson 51, Džejms 68/

Sautempton - Kristal Palas 0:2 (0:0)

/Eze 54, 68/

Totenhem - Bornmut 2:3 (1:1)

/Son 14, Dandžuma 88 - Vina 38, Solanke 51, Outara 90+5/

Vulverhempton - Brentford 2:0 (1:0)

/Kosta 27, Hvang 69/

Mančester Siti - Lester 3:1 (3:0)

/Stons 5, Haland 13, 25 - Ihenačo 75/

Nedelja

Vest Hem - Arsenal 2:2 (1:2)

/Benrama 33, Bouven 55 - Žezus 7, Edegard 10/

Notingem Forest - Mančester Junajted 0:2 (0:1)

/Entoni 32, Dalot 76/

Ponedeljak

Lids - Liverpul 1:6 (0:2)

/Sinistera 48 - Gakpo 35, Salah 39, 65, Žota 53, 74, Nunjez 90/



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara