(©Reuters)
(©Reuters)

Mančester Junajted prebledi kada vidi Špance

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.04.21. | 13:57

Bilo je i svetlih primera poput ovosezonskih duela sa Real Sosijedadom ili polufinala Lige Evrope sa Seltom, ali Crveni đavoli uglavnom ne pamte po dobru dvoboje sa španskim predstavnicima

Nahvatala se paučina u vitrinama Old Traforda, trofeji u širokom luku zaobilaze Mančester Junajted od trenutka kada se penzionisao Aleks Ferguson i jedan od poslednjih koji su osvojili Crveni đavoli jeste onaj u Ligi Evrope sa Žozeom Murinjom. Nema Mančester lošu sezonu, naprotiv, ali bi opet mogao da ostane bez ijednog pehara ukoliko u Ligi Evrope ne ode do samog kraja.

Engleski velikani Mančester Junajted i Arsenal prvi su favoriti da osvoje drugo po snazi takmičenje na Starom kontinentu. Očistio se Englezima put do trofeja kada se pogledaju imena, ali je jasno da ih ne čeka lak posao. Naročito Mančester Junajted kojem su španski predstavnici kroz istoriju umeli da naprave brojne probleme.

Izabrane vesti

21.00: (6,50) Granada (3,80) Mančester Junajted (1,57)

Pamte Crveni đavoli 2017. godinu, finale sa Ajaksom i prvi trofej u Ligi Evrope. Ujedno je to i jedini evropski trofej Mančestera u prethodnoj deceniji. Prošle sezone je četu Ole Gunara Solskjera u polufinalu Lige Evrope zaustavila Sevilja, a Junajted će ponovo u Ligi Evrope ukrstiti koplja sa timom iz Andaluzije, ali u četvrtfinalu. Crvene đavole su kuglice na žrebu spojile sa Granadom, a novom putovanju na jug Pirineja engleski klub nije se preterano obradovao.

Vlada Španije je dala zeleno svetlo za letove iz Engleske, pa će Granada dočekati Mančester Junajted u Andaluziji, a ne na neutralnom terenu. Navjačima Crvenih đavola proleteli su kroz glavu bolni porazi od Barselone, Real Madrida, Atletik Bilbaa i Sevilje, probuđeni su duhovi prošlosti. Ali, Mančester Junajted vežu i lepe uspomene na duele sa španskim ekipama. Na putu do treće titule u Ligi šampiona, Mančester je porazio Barselonu u polufinalu. Na istoj stepenici, ali u Ligi Evrope, Crveni đavoli su 2017. godine uzeli meru Selti i kasnije došli do prvog i jedinog pehara namenjenog osvajaču drugog po renomeu evropskog takmičenja.

Vezan je Mančester Junajted za španske predstavnike, gotovo da ne prođe godina a da u Evropi ne deli megdan sa njima. Granada neće biti prvi španski tim sa kojim će se Junajted sastati u Ligi Evrope ove sezone, ali hoće biti prvo gostovanje Solskjerovog tima na Pirinejima. Mančester je u šesnaestini finala eliminisao Real Sosijedad poprilično lako. Završio je tim sa Old Traforda posao već u Torinu na neutralnom terenu, revanš je bio puko otaljavanje posla.

Granada je u prethodnoj rundi dobila najpovoljnijeg protivnika na žrebu – norveški Molde. Ali, nije bila ubedljiva. Posle pobede u prvom meču usledio je poraz u Norveškoj, nije to skupo koštalo Granadu, ali je očigledno da je pala u formi. Usledila su dva neuspeha u Primeri, a na sve to nadovezale su se povrede. Trener Dijego Martinez neće imati na raspolaganju Luisa Milju, Alberta Sora i Nejder Lozano, a upitan je nastup napadača Luisa Suareza. Napad Granade predvodiće vremešni Soldado, koji iz perioda dok je na Ostrvu nastupao za Totenhem ima iskustvo igranja protiv Mančester Junajteda.

Mančester Junajted je na duži vremenski period ostao bez Antonija Marsijala i Solskjeru će biti u završnici sužen izbor u napadu. Izgubio je standardnog člana rotacije, ali je dobio Mejsona Grinvuda. Eksplodirao je krilni napadač prošle sezone, krenuo dobro u aktuelnoj i nestao. Srozalo se Grinvudu samopouzdanje, prestao je lagano da rešava situacije jedan na jedan, konstantno je imao potez više... Gostovanje Brajtona na Old Trafordu donelo je prekid golgeterskog posta Mejsona Grinvuda. Pogodio je napadač Crvenih đavola na asistenciju Pola Pogbe za pobedu. Iako Ole Gunar Solskjer krije karte, izvesno je da će Grinvud biti starter.

Markus Rašford oporavio se od povrede, ali trener Junajteda ima dilemu da li da ga gurne od starta ili sačuva kao džokera.

„Markus je u redu. Trenirao je jutros. Biće u konkurenciji za sastav, ali moramo da donesemo pravu odluku – da li da započne meč ili da uđe sa klupe. Mislim da neće igrati 90 minuta“, rekao je Solskjer.

Erik Baji još nije dobio negativan test na viru korona i on nije krenuo sa timom put Andaluzije. Pored toga kakvu će ulogu Norvežanin nameniti Rašfordu nepoznanica je i da li će se među stativama naći David de Hea ili Din Henderson, koji je preuzeo ulogu prvog golmana. Ostane li tako i u narednom periodu, Španac će na leto zatražiti da ode. Ostaje da se vidi hoće li Solskjer popustiti pod pritiskom.


tagovi

Liga EvropeMančester JunajtedGranada

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara