Izborio se za glavnu ulogu: Erhan Mašović (desno), Foto: AFP
Izborio se za glavnu ulogu: Erhan Mašović (desno), Foto: AFP

Mašović oduševio Nemce: Nije se štedeo, dobio je šansu i rezultat su bodovi

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 21:45

Štoper ponikao u Čukaričkom doživeo procvat u Bohumu

Vrlo dobrim rezultatima u prethodna dva meseca Bohum je napravio iskorak na bundesligaškoj tabeli i plasirao se u naredno kolo Kupa Nemačke. Povratnik u elitu na prethodnih sedam prvenstvenih utakmica upisao je pet pobeda, a vrlo dobre igre upotpunio je eliminacijom Augzburga iz Kupa na penale.

U periodu buđenja Bohuma udeo je imao i srpski internacionalac ponikao u Čukaričkom Erhan Mašović. Defanzivac koji je u Bohum stigao prethodne sezone doživeo je procvat paralelno sa usponom kluba na tabeli što nije promaklo ni nemačkim medijima. Štoper rođen 1998. godine priliku je dobio nakon ubedljivog poraza od Bajerna (0:7) i od tada neizostavni je deo defanzivne linije tima Toma Rajsa.

Izabrane vesti

Sjajne igre fudbalera koji je bio član svih mlađih reprezentativnih kategorija Srbije nisu prošle neopaženo nemačkim medijima, te se između ostalih njegov napredak našao pod lupom i uglednog nemačkog Bilda.

"Uspon Erhana Mašovića u dresu Bohuma nije slučajnost. Srbin je prošle sezone u drugoj Bundesligi bio daleko od startnih 11. Međutim, ovaj disciplinovani defanzivac se nije štedeo na svakom treningu, uvek je davao maksimum. Posle poraza na domaćem terenu od Bajerna sa čak 7:0, trener Tomas Rajs rešio je da promeni odbranu, dao je šansu i Mašoviću. A on je uneo u igru Bohuma smirenost, dobio je mnogo duela sa protivničkim igračima. Rezultat: Bohum je osvojio 16 bodova u poslednjih devet kola, u kojima je Mašović konstantno igrao", istakli su nemački novinari koji su ukazali i na to da da je mladi Pazarac postao neizostavni deo defanzive bundesligaša.

Podsetimo, Mašović je o aktuelnoj sezoni nedavno govorio i za Mozzart Sport kada je istakao razliku u nivou fudbala između dva najkvalitetnija ranga fudbala u Nemačkoj.

"Trenutno sve ide odlično. Igram svaku utakmicu, imamo dobre rezultate, tako da ne bih ništa menjao. Nije mala stvar igrati u Bundesligi. Prva i druga liga u Nemačkoj su kao dan i noć, ne mogu da se porede. Trebalo nam je vremena da uvidimo gde grešimo i šta da popravimo, ali mislim da smo uspeli", kazao je tom prilikom mladi štoper koji je u međuvremenu potvrdio reči i sa saigračima stekao kontinuitet zahvaljujući kojem je Bohum od kandidata za ekspresni povratak u Cvajtu postao jedno od prijatnijih iznenađenja.

Mašović je fudbalski put počeo u Čukaričkom za koji je debitovao je još 2016. godine sa nepunih 18 godina, a njegove kvalitete brzo su prepoznali klubovi širom Starog kontinenta, najbrži su bili Belgijanci te je karijeru nastavio u Klub Brižu uz epitet jednog od najskuplje prodatih igrača Brđana. Usledile su pozajmice u slovačkom Trenčinu i danskom Horsensu, gde je Mašović sticao iskustvo, a potom ga je prošle sezone angažovao nemački Bohum kao slobodnog igrača, a investicija i strpljenje počeli su da se isplaćuju Nemcima ove jeseni.


tagovi

Erhan Mašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara