Stadion Đirone (©Shutterstock)
Stadion Đirone (©Shutterstock)

Meč koji odlučuje poslednjeg učesnika u Primeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.06.21. | 14:26

Đirona u nedelju od 21.00 dočekuje Rajo Valjekano u revanš meču finala plej-ofa za popunu najvišeg ranga u Španiji. U prvom susretu Katalonci su slavili sa 2:1

Nadigrao je Rajo Valjekano Đironu u prvoj utakmici finala plej-ofa za Primeru, ukinuo joj posed, 11 puta šutirao ko golu i... Izgubio 1:2. Još jednom fudbal nije bio pravedan i blagonaklon prema ekipi koja je dominirala s loptom u nogama, koja je bila konstantnija, ofanzivnija. Belo-crveni iz Katalonije su sačekali svoje šanse – bilo ih je ne više od tri, a od dva udarca u okvir gola, oba su završila u mreži.

Nedelju dana kasnije Rajo ima priliku za popravni, na gostujućem stadionu Montilivi gde će ga sačekati naoštrena odbrana Đirone. Doslovce naoštrena i puna samopouzdanja, jer Đirona je na osam od poslednjih 11 utakmica sačuvala svoju mrežu, a i rivali koji su joj razbijali bedem su postizali samo po jedan gol i mahom bivali poraženi.

Izabrane vesti

21.00: (3,00) Đirona (3,00) Rajo Valjekano (2,55)

O tome svedoči i učinak od devet pobeda na pomenutih 11 utakmica. Sedam mečeva zaredom Montilivi ne samo da je neosvojiva tvrđava, već je Đirona u tom periodu zabeležila maksimalan učinak. Doduše, ni momci iz Valjekasa nisu loši u gostima, sa tri vezane pobede, na svakoj sa po dva postignuta gola.

Gosti će morati da napadnu, a to će otvoriti mnogo prostora za napadački dvojac Đirone Nauen Bustos Mamadu Sila, uz uvek neugodnog džokera i preiskusnog Kristijana Stuanija koji je bio raspucan u ligaškom delu. Knjiga je spala na dva slova, a na redu je poslednji čin. Samo jedan može u elitu, u koju su se ranije plasirali Espanjol i Majorka.

Dobra vest za Đironu je da se od povrede oporavio desno krilo Jan Kouto. Mladi Brazilac, koji je na pozajmici iz Mančester Sitija je zadobio udarac na prvom meču i iz igre je morao da izađe pre kraja. Spreman je da bude starter u nedelju, kada će probati da ponovi uspeh iz prethodnog susreta, na kojem je zabeležio asistenciju, četvrtu ove sezone.

Pre utakmice u plej-ofu, današnji rivali su se sastali dva puta u ligi. U Đironi je bilo 0:0, posle čega je tim iz predgrađa Madrida trijumfovao na svom terenu sa 2:1.

ŠPANIJA 2 - FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Nedelja

21.00: (3,00) Đirona (3,00) Rajo Valjekano (2,55) - Prvi meč 2:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Španija 2SegundaRajo ValjekanoĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara