Havijer Čičarito Ernandez (©AFP)
Havijer Čičarito Ernandez (©AFP)

Meksička napast vreba Bikove

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.04.21. | 22:30

MLS: LA Galaksiju i Čičaritu Ernandezu na noge dolazi neuigrani Njujork Red Buls u sklopu 2. kola šampionata

Los Anđeles ili Njujork? Večita dilema za mnoge turiste, a noćas i za ljubitelje sportskog klađenja. Galaksi na svom stadionu u Karsonu dočekuje Red Bulse iz Velike jabuke, u sklopu 2. kola MLS-a (23.30).

Tim iz Kalifornije je sezonu započeo pobedom nad Interom u Majamiju 3:2, i to pošto je dva puta gubio, dok su Bikovi prošle nedelje propustili vođstvo u drugom poluvremenu, izgubivši od Sporting Kanzas Sitija sa 2:1.

Izabrane vesti

Bio je to nezaboravan debi za novog kormilara Galaksije Grega Vanija, pošto je njegov sastav postigao tri gola za manje od 20 minuta i tako pobedio na premijeri nove sezone najkvalitetnijeg takmičenja Sjedinjenih Američkih Država. Bivši kormilar Toronta stigao je u Los Anđeles posle punih šest godina u kanadskom timu, i pokušaće da popularnu kalifornijsku franšizu izdigne na viši nivo, pošto je Galaksi lani završio sa samo 22 osvojena boda, što je njegov najslabiji učinak u ligaškom delu sezone ikada.

23.30: (2,20) LA Galaksi (3,45) Njujork Red Buls (3,25)

Vani ima jake veze sa Galaksijem, sastavom koji mu je pružio debi u profesionalnom fudbalu kada ga je 1996. godine izabrao kao 17. na draftu. Jedan od najpozitivnijih znakova iz uvodnog meča je to da su Havijer Čičarito Ernandez i društvo mogli da uzvrate rivalu i pobede, što je već dobrodošao prizor za tim koji je prošle godine pobedio samo jednom pošto je prvi primio gol.

Jedna od najznačajnijih mana ekipe iz Los Anđelesa prošle sezone bila je odbrambena igra, pošto je primila 46 golova, a kao što je vidljivo iz uvodnog meča, to područje još treba da se popravi.

Tokom protekle dve sezone, Red Bulsi su zaglavili u neutralnom položaju. Svaki put su zauzeli šesto mesto u Istočnoj konferenciji i dva puta napuštali plej-of u uvodnoj rundi. Za ovu sezonu Njujorčani su angažovali novog stratega, Gerharda Štrubera, za kojeg su čak i platili obeštećenje kako bi ga doveli iz engleskog Barnslija. Austrijanac sa godinama staža u akademiji Red Bul Salcburga primenjuje isti stil visokog presinga koji je u poslednje vreme učinio Salcburg tako uspešnim.

Sudeći po učinku Njujorka prošlog vikenda, možda će biti neophodno neko vreme dok igrači usvoje ovaj novi način igre, što nije iznenađenje, jer je imao četiri igrača koji su debitovali u MLS-u protiv Sportinga. Mnogo je novih lica u timu koji je završio na prvom mestu u ligaškom delu sezone 2018. godine, ali mnogi novopridošli nisu dobro poznati ili etablirani igrači, što znači da bi razvoj ovog tima mogao da potraje.

Napadač Galaksija Čičarito Ernandez, nekadašnja uzdanica Mančester Junajteda, Reala iz Madrida, Leverkuzena, Vest Hema i Sevilje, postigao je dva gola u uvodnoj utakmici i proglašen je za igrača nedelje. Meksička napast biće i noćas najveća pretnja po neuigrani sastav Njujorka. Ujedno, Saša Klještan, bivši reprezentativac SAD srpskog porekla, prvi put se u prošloj rundi upisao u strelce još od marta 2019, kada je postigao pobedonosni gol protiv Red Bulsa, inače tima za koji je igrao dve sezone.

Red Bulsi su ove nedelje napravili veliki potez, stekavši veznjaka Frenkija Amaju iz Sinsinatija, a prvi pik sa drafta 2019. nadaće se da su njegova veština i tempo upravo ono što ovom timu nedostaje. Bek Džejson Pendant je van stroja zbog povrede ramena, a Danijel Rojer bi mogao da se nađe u početnoj postavi. Austrijancu nedostaju samo dva gola kako bi se izjednačio sa legendarnim Tjerijem Anrijem na trećem mestu najboljih strelaca u istoriji kluba.

MLS - 2. KOLO

Subota

Sporting KS - Orlando 1:1 (1:0)

Njujork Siti - Sinsinati 5:0 (1:0)

Nešvil - Montreal 2:2 (0:2)

Toronto - Vankuver 2:2 (1:0)

San Hoze - Dalas 3:1 (1:0)

Nedelja

Los Anđeles FC - Sijetl 1:1 (1:0)

Atlanta - Čikago 3:1 (1:0)

Minesota - Solt Lejk (0:2)

Nju Ingland - Di Si Junajted 1:0 (0:0)

Filadelfija - Inter Majami 1:2 (0:0)

Kolorado - Ostin 1:3 (1:0)

Portland - Hjuston Dinamo 2:1 (1:1)

23.30: (2,20) LA Galaksi (3,45) Njujork Red Buls (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MLSMLS ligaLA GalaksiLos Anđeles GalaksiNjujork Red Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara