Majk Menjan (©Reuters)
Majk Menjan (©Reuters)

Milan već prežalio Donarumu, dogovoren najbolji golman Lige 1 za 16.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 15:17

Ugovor na pet godina

Pre samo deset dana svi najuticajniji mediji po Italiji objavili su da su pregovori Milana i Đanluiđija Donarume za novi ugovor obustavljeni pošto se mesecima ništa konkretno ne dešava, a najnovija vest glasi - Rosoneri su praktično dogovorili transfer Majka Menjana iz Lila!

Radio Monte Karlo javlja, a ovaj izvor gotovo nikada ne greši, da su Milan i Lil stigli do usmenog, ne još i konačnog dogovora za transfer najboljeg golmana Lige 1 po ceni od 15.000.000 evra osnovice, plus još 1.500.000 evropskih novčanica na ime bonusa! Pod pretpostavkom da je vest apsolutno tačna, ovaj Milanov potez jasno pokazuje da je klub precrtao i oprostio se od Donarume posle svih ucena kojim se služio njegov agent Mino Rajola! Podsetimo, Rajola je za sebe hteo basnoslovnu proviziju na ime Donaruminog potpisa, navodno veću od 10.000.000 evra, dok je za svog klijenta tražio ugovor vredan 12.000.000 evra neto, uz obaveznu klauzulu od 30.000.000 evra u slučaju da Milan ne igra Ligu šampiona! Osim toga tražio je od kluba da ugovor bude potpisan na maksimalno tri godine.

Izabrane vesti

Nedelja, 20.45: (1,82) Juventus (3,60) Milan (4,50)

Izgleda da je vrhuški Rosonera dozlogrdilo i da više ne želi da trpi nikakva uslovljavanja, pa se okrenula realnijim opcijama na transfer pijaci. Kako RMC navodi, postoji dogovor dve strane oko obeštećenja i bonusa, ali je potrebno da se utanače još neki detalji kako bi sve bilo završeno uspešno. Poslednjih dana su pregovori dve strane “maksimalno ubrzani“ što se poklapa sa pričom da su pregovori Milana i Donarume propali.

Menjana čeka ugovor na pet godina, ali finansijski detalji njegove plate nisu poznati. Inače, Menjan je apsolutno najbolji golman Lige 1 ove sezone. U dosadašnjem delu sezone zabeležio je čak 19 ligaških utakmica bez primljenog gola, najviše od svih golmana u Ligama petice. On je takođe prvi golman koji je toliko puta sačuvao mrežu još od Kevina Trapa u PSŽ tokom sezone 2015/16. U dosadašnjem toku sezone Menjan je primio samo 22 gola na 35 utakmica!

Njegovi kvaliteti privukli su pažnju nekoliko klubova širom Evrope, Čelsi se prošlog leta lomio između njega i Eduarda Mendija, ali je na kraju doneo najbolju odluku jer teško da bi Menjan uradio više od Senegalca.

Menjanova kupovina za samo 16.500.000 evra zaista je prava bagatela u vreme prenapumpanih cena.



tagovi

letnji prelazni rok 2021MilanMajk MenjanĐanluiđi Donaruma

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara