Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Miranda posle 10 godina ponovo u dresu Sao Paula

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.04.21. | 23:15

Brazil, šampionat Paulista: Iskusni Brazilac će u devetom kolu upisati svoj drugi debi u dresu Trikolora sa Morumbija

Fudbaleri Sao Paula u okviru devete runde šampionata Paulista dočekuju Gvarani (02.30). Ekipa Ernana Krespa igra jako dobro od početka sezone i posle šest odigranih mečeva prva je u Grupi B sa 13 osvojenih bodova (ispustila samo pet), a pred sobom ima rivala koji u Grupi D zauzima treće mesto sa pet bodova posle isto toliko odigranih utakmica. Prema informacijama iz Brazila, Žoao Miranda će konačno upisati nastup u zvaničnim mečevima, prvi put obući će dres Trikolora posle čitave decenije igranja u Evropi.

02.30: (1,65) Sao Paulo (3,45) Gvarani (5,40)

Izabrane vesti

Iskusni 36-godišnji štoper je karijeri počeo u Koritibi, jednu sezonu je proveo poto u Sošou, da bi ga Sao Paulo vratio kući 2006. godine. Pet godina je proveo igrajući za tim sa Morumbija, upisao je 178 nastupa i postigao šest pogodaka, pre nego što je leta 2011, potpisao za Atletiko Madrid. Po četiri sezone proveo je u timu iz španske prestonice i milanskom Interu, osvojio Primeru i Ligu Evrope sa Jorgandžijama, da bi 2019. godine završio u Đangsuu. Pošto se ova kineska ekipa početkom godine ugasila, dobio je odrešene ruke u izboru sredine, a na kraju je prihvatio ponudu kluba sa kojim je u periodu od 2006. do 2008. godine osvojio tri titule u brazilskoj Seriji A.

Kako će Krespo zbog gustog rasporeda biti prinuđen da rotira, brazilski mediji pretpostavljaju da će Miranda konačno dobiti priliku, što je donekle i sam Argentinac potvrdio.

"Iskreno, želim da vidim Mirandu na terenu, ali mogu da napravim samo pet izmena, teško je. Moram da razmišljam o grupi i svima, ali ne samo o ličnim problemima. Trenutak za njegov povratak će izvesno doći, jer na treninzima radi jako dobro".

Sao Paulo je u prethodna četiri dana već odigrao dve utakmice, najpre je deklasirao Sao Kaetano (5:1), dok je pre oko 48 sati bio bolji od Bragantina (1:0). Od Krespovog dolaska pretrpljen je samo jedan poraz, Trikolori su neočekivano izgubili od Novorizontina (1:2). Sa druge strane Gvarani je u seriji od tri utakmice bez trijumfa, posle pobede nad Botafogom remizirao je sa Bragantinom i Sao Bentom, dok je pre samo dva dana pretrpeo poraz od Korintijansa na svom terenu. Kada su međusobni dueli u pitanju, Gvarani je samo jednom slavio u 10 dosad odigranih susreta, Sao Paulo ima šest pobeda, poslednju je izvojevao minulog leta na gostovanju.

Zbog gustog rasporeda i nagomilanog umora, Krespo će morati da promeni veliki broj igrača u prvoj postavi, posebno jer već u noći između petka i subote njegove pulene čeka derbi protiv Palmeirasa. Arboleda, Bruno Alves, Leo i Dani Alves, kao i Tijago Volpi, odigrali su svih 180 minuta prethodnih dana i jasno je da će morati na odmor. Pored Mirande, očekuje se da minute dobiju i novajlija Benitez, kao i Vitor Bueno. Sa druge strane, Krespov kolega Alana Al ima gotovo čitav roster na raspolaganju, van stroja je samo vezita Toni, koji ima zdravstvenih problema (kamen u bubregu). Napadač Mateus Davo bi mogao da debituje, ali će meč najverovatnije početi na klupi.


tagovi

Brazil 1Sao PauloGuaraniŽoao MirandaErnan Krespo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara