Marselino Moreno (levo), vezista Atlante (©Reuters)
Marselino Moreno (levo), vezista Atlante (©Reuters)

MLS: Atlanta na argentinski pogon, Nani je duša Orlanda

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.05.21. | 23:05

Tim iz Džordžije odlično počeo šampionat u Sjedinjenim Američkim Državama. Šampion iz 2018. godine sakupio je četiri boda u prva dva kola, a danas gostuje Nju Inglandu na stadionu Žilet u Bostonu. Portugalac jedini strelac za tim s Floride na startu sezone

Atlanta Junajted je jedan od najmlađih timova u MLS-u. Formiran je pre samo sedam godina. Vlasnik tima je američki multimilijarder Artur Blank, koji poseduje i mnogo poznatiju franšizu u gradu, Falkonse, koji se takmiče u NFL šampionatu. Samo četiri godina od osnivanje je bilo potrebno Atlanti da stigne do titule u MLS-u. Trener je tada bio Argentinac Herardo Tata Martino, koji je jednu sezonu sedeo i na klupi Barselone, a sada je selektor Meksika.

Ekipa iz Džorždije tradicionalno se oslanja na Argentince. Početkom godine na kormilu Junajteda seo je Gabrijel Hajnce, nekadšnji reprezentativac Gaučosa i bivši igrač Pari Sen Žermena, Mančester Junajteda, Reala i Rome. Mladi stručnjak u otadžbini je vodio Godoj Kruz, Argentinos Juniors i Velez Sarsfild pre nego što je seo na klupu Atlante.

Izabrane vesti

Nekadašnji šampion MLS-a najviše se pojačao u pauzi između dve sezone. Veliki transfer proteklog leta napravio je tim iz Džordžije kada je saudijskom Al Nasru prodao Argentinca Gonzala Martineza za 16.360.000 evra. Taj novac uložen je u pojačanja. Protekle zime iz River Plejta je stigao Santijago Sosa, Alan Franko iz Independijentea, Erik Lopez iz Olimpije Asunsion i Franko Ibora iz Argentinos Juniorsa. Tu je i iskusni napadač Lisandro Lopez, koji je stigao kao slobodan agent. Proteklog leta za skoro 6.500.000 evra je kupljen od Lanusa Marselino Moreno.

01.00: (1,87) Nju Ingland (3,50) Atlanta (4,30)

U timu je čak šest Gaučosa, a ima igrača iz Venecuele, Brazila, Paragvaja. Prava južnoamerička kolonija. Start u MLS-u je bio uspešan. Posle dva kola osvojena su četiri boda i najavljen juriš na najviši plasman ove sezone. Utisak s početka sezone Atlanta je pokvarila prethodne nedelje kada je poražena u prvom meču četvrtfinala Konkakaf Lige šampiona od Filadelfije na svom terenu sa 3:0. U trećem kolu MLS Junajted noćas (01.00) gostuje Nju Inglandu u Bostonu na stadionu Žilet koji koristi i slavni NFL tim Petriotsi, šestostuki osvajači Lombardijevog pehara. Tim iz Masačusetsa, takođe, ima četiri boda iz dva kola.

Za domaćina zbog povrede neće igrati Kolumbijac Luis Alberto Saisedo Moskera. Tradicija je na strani gostiju iz Džordžije koji su dobili poslednja četiri meča protiv Nju Inglanda. Tim iz Bostona nikada nije dobio Atlantu. Na sedam utakmica osvojio je samo dva boda. Posle dva kola Atlanta ima najveći posed lopte u ligi – 60,37 odsto, a druga je po tačnosti dodavanja – 86 odsto.

Orlando je odigrao dva puta nerešeno na startu sezone, a postigao je samo jedan gol. To je delo iskusnog Portugalca Nanija, prve zvezde tima. Rival timu na Floridi noćas (01.00) je Sinsinati. Tim iz Ohaja predvodi s klupe holandski sturčnjak, nekada jedan od najboljih defanzivaca na svetu Jap Stam. Za Orlando Siti je potpisao ove godine i Brazilac Alešandre Pato, ali malerozni Karioka, nekadašnja zvezda Milana, povredio se već u prvom meču za novi tim i neće igrati u trećem klu MLS-a.

01.30: (1,55) Orlando (4,10) Sinsinati (6,00)

Sinsinati je ove godine napravio najveći transfer u SAD. Iz Sao Paula je stigao talentovani napadač Brener, plaćen čak 11.820.000 evra. Reč je o napadaču koji ima samo 21 godinu, a koga su se interesovali i velikani iz Evrope, ali je on neočekivano završio u timu iz Ohaja. Ovim transferom Sinsinati je najavio velike domete ove sezone, ali samo bod posle dva kola. Prošle nedelje je ekipa iz Ohaja doživela katastaforu u Njujorku. Poražena je sa 5:0 od Sitija. Brener je na debiju postigao gol iz penala protiv Nešvila.

Novi 27. član elite Ostin protekle nedelje je ostvario prvu pobedu u istoriji u MLS ligi. Pobedio je Kolorado u gostima sa 3:1, a danas putuje u Mineapolis (02.00). Minesota je bez boda posle dva kola, a na startu sezone nije igralo veliko pojačanje iz Boke Junior, napadač Ramon Abila.

02.00: (1,98) Minesota (3,50) Ostin (3,80)

Koliko je MLS šampionat izjednačen govori podatak da je posle dva kola samo Los Anđeles Galaksi osvojio svih šest bodova. Fantastičan na početku sezone je meksički napadač Havijer Ernandez Čičarito, strelac pet golova za 180 minuta nove sezone.


tagovi

mls ligaMLS ligaMLSAtlanta junajtedNju Ingland RevolušnNjujork SitiOrlando Siiti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara