Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)
Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)

MLS: Raspucani Čičarito nosi Galaksi, Stojanović čeka Nanija

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.07.21. | 23:20

Dvojica veterana u vrhu strelaca najboljeg šampionata Sjedinjenih Američkih Država. Ekipa iz Los Anđelesa jedini tim bez remija

Bez starca nema udarca. MLS je od samog osnivanja bio poznat kao liga u kojoj velike zvezde svetskog fudbala završavaju karijere. Posle takmičarske tenzije, jurnjave za trofejima na Starom kontinentu, u smiraju karijere veliki asovi odlazili su u nešto mirniji šampionat. Najbolja liga Sjedinjenih Američkih Država prepuna je veterana, a ove sezone u prvom planu su Havijer Ernandez Čičarito i Nani.

Nekadašnji meksički reprezentativac zlatne godine u karijeri imao je na Old Trafordu u dresu Mančester junajteda. Karijeru mu je poslednjih godina bila u padu, nije oduševio ni u prvoj sezoni u dresu Galaksija, ali u ovom iskusni napadač blista u dresu tima iz Los Anđelesa. Čičarito je prvi strelac MLS-a sa 10 golova, jedan više od Peruanca iz Sijetla Raula Ruidijaza.

Izabrane vesti

04.30: (1,95) Los Anđeles (3,60) Galaksi Dalas (3,80)

Čičarito je posebno bio raspoložen na startu šampionata. Galaksi je u vrhu, ima sedam pobeda i četiri poraza. Jedini je tim bez remija u novom šampionatu. Tim iz grada anđela noćas (04.30) na Digniti Helt Sports parku u Karsonu dočekuje Dalas, tim koji je na zbirnoj tabeli obe konferencije na 23. mestu od 27 klubova sa 11 bodova.

Protekle nedelje tim iz Los Anđelesa je potpisao produženje ugovora sa mladim defanzivcem Hulijanom Arauhom do 2025. godine.

01.30: (4,30) Montreal (3,60) Njujork Siti (1,85)

Galaksi je prošlog vikenda poražen od lidera šampionata Sporting Kanzasa na svom terenu (0:2). Tim iz Teksasa je sakupio četiri boda u prethodna dva kola. Tradicija je uz Dalas koji je dobio četiri od pet duela u MLS-u, ali je Galaksi slavio u poslednjem odmeravanju snaga pre dve godine sa 2:0. Na tri od pet mečeva ovih timova dolazilo je tri ili više golova.

02.00: (2,25) Čikago (3,45) Orlando (3,15)

Orlando je na petom mestu u MLS-u, a najbolji igrač tima je Portugalac Nani. Nekadašnji igrač Mančester junajteda, lisabonskog Sportinga i Lacija ove sezone je postigao šest golova za tim s Floride koji gostuje Čikagu noćas (02.00). Jedan od aduta tima iz Ilinoisa je nekadašnji fudbaler Čukaričkog Luka Stojanović. Lavovi iz Orlanda su poslednjih pet utakmica odigrali sa tri ili više pogodaka. Čikago ima samo osam bodova, ali Fajer daje znake života. Nie poražen već dva meča. Stojanović je postigao tri gola na 10 utakmica u ovom šampionatu. Prošle nedelje je bio rezervista u meču s Atlantom koji je Čikago dobio na svom terenu sa 3:0. Ušao je tek u finišu.


tagovi

mls ligaMLSČičarito ErnandezČičaritoLos Anđeles GalaksiNaniOrlando SitiOrlandoČikago FajerLuka Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara