Robert Levandovski i Andrej Kramarić (©Shutterstock, ©Reuters)
Robert Levandovski i Andrej Kramarić (©Shutterstock, ©Reuters)

Može li Kramarić da parira Levandovskom?

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.01.21. | 11:01

Bajern sprema revanš Hofenhajmu, koji ga je u prvom delu sezone isprašio sa 4:1

Čak i kad ne blista, konkurenti mu pomažu. Bajern Minhen je lider na tabeli Bundeslige, sa lepih sedam bodova više od drugoplasiranog RB Lajpciga, a čak 10 u odnosu na trećeplasirani Bajer iz Leverkuzena. Koračaju Bavarci ka devetoj uzastopnoj tituli, ali im značajno u tome pomažu najbliži pratioci, koji su više puta svojim kiksevima propustili priliku da uhvate priključak ili preuzmu čelo. Strah ili pritisak, valjda.

Da evropski šampion, i sastav koji je osvojio sve što mu je u protekloj godini bilo pri ruci, nije dominantan kao ranijih sezona, potvrđuje nedavna eliminacija iz Kupa Nemačke od drugoligaša Holštajn Kila, koji je bio uspešniji na penale. Bilo je tu i nekih neočekivanih poraza i remija, pa pobeda posle mnogo muke, a ni 25 primljenih golova u 18 utakmica nije reprezentativan podatak.

Izabrane vesti

Jedan od tih poraza dogodio se protiv rivala koji danas stiže na Alijanc arenu (15.30). Sa ubedljivih 4:1 slavio je Hofenhajm krajem septembra na svom stadionu i sigurno su u Minhenu nestrpljivo čekali priliku za revanš. Ona stiže posle tri uzastopne prvenstvene pobede čete Hansija Flika, u kojima su njegovi puleni dali ukupno sedam, a primili jedan gol. Doduše, četiri su dali žalosnom Šalkeu, dok su prethodno Augzburg i Frajburg rešeni sa poteškoćama.

Gosti su, takođe, neporaženi na tri minula susreta. Iza sebe imaju po 3:0 protiv Kelna i Herte, kao i remi bez golova sa Arminijom. S tih sedam bodova pobegli su od zone ispadanja, ali daleko od toga da su na bezbrižnoj udaljenosti.

Možda nije realno da ekipa Sebastijana Henesa bodove spasa traži protiv Bajerna u gostima, ali verovatno se u Hofenhajmu tome nadaju, pozivajući se na prvi duel iz tekuće sezone, kao i sjajnu golgetersku formu hrvatskog napadača Andreja Kramarića, koji je u poslednje dve utakmice dao četiri gola. Ukupno je 12 puta bio strelac u 14 bundesligaških mečeva ove sezone, a efikasan je i u drugim takmičenjima. U tri utakmice Lige Evrope dao je dva gola, dok je u dva duela DFB kupa triput bio strelac.

Jasno je da od Kramarića preti najveća opasnost po gol Bavaraca i svakako će biti zanimljivo videti može li po učinku da parira najboljem napadaču današnjice, Robertu Levandovskom, koji je u dosadašnjih 17 nastupa u prvenstvu dao čak 23 gola.

Bajern je bez Korentina Tolisoa i Tangija Kuasija zbog povreda mišića, a na listi se nalaze još Nibel i Tilman. Takođe, Leon Gorecka i Havi Martinez se nalaze u karantinu, pošto im je potvrđeno priustvo virusa korona.

U međuvremenu, Hofenhajmu još nedostaje nekoliko igrača, a Ermin Bičakčić, Hubner i Stafilidis definitvno nisu otputovali za Minhen. Ovaj meč će verovatno doći prerano za Griliša, Gajgera, Skova i Akpogumu, ali kvartet bi trebalo da se vrati na trening sledeće nedelje. Srpski internacionalac Mijat Gaćinović očekuje se u startnoj postavi.

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak

Štutgart – Majnc 2:0 (0:0)

/Kalajdžić 55, Vamangituka 72/

Subota

15.30: (1,28) Bajern (6,00) Hofenhajm (9,50)

15.30: (1,33) Dortmund (5,70) Augzburg (9,00)

15.30: (1,90) Ajntraht (3,60) Herta (4,00)

15.30: (3,10) Union Berlin (3,35) Menhengladbah (2,30)

15.30: (2,00) Verder (3,45) Šalke (3,80)

18.30: (2,00) RB Lajpcig (3,45) Leverkuzen (3,80)

Nedelja

15.30: (2,35) Keln (3,10) Bilefeld (3,25)

18.00: (1,90) Volfzburg (3,50) Frajburg (4,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajern MinhenHofenhajmAndrej KramarićRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara