Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

Najveći gradski derbi na Petom kontinentu: Sudar svetova u Sidneju

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.11.21. | 23:30

Australijska A-liga: Vonderersi iz Zapadnog Sidneja i tim Miloša Ninkovića odmeriće snage u premijernom kolu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Bolji početak australijske A-lige teško da je mogao da se zamisli. Već u prvom kolu 17. sezone ovog takmičenja, snage će odmeriti Vonderersi iz Zapadnog Sidneja i FC Sidnej, u utakmici koja važi za najveći gradski derbi na Petom kontinentu.

Izabrane vesti

Iako je u proteklih pet godina bio izrazito dominantniji u odnosu na Vondererse, Sidnej FC nije slavio na Kombank stadionu od decembra 2018. godine. Po dve pobede minimalne domaćina (1:0 i 3:2) i dva identična remija (1:1) bilans su međusobnih duela u Paramati u prethodne tri sezone.

09.45: (3,30) Sidnej Vestern (3,35) Sidnej (2,10)

Najbolji igrač A-lige Miloš Ninković očekuje da će i ove subote njegov Sidnej proći kroz pravo čistilište u 29. gradskom derbiju.

Ako negde ne volimo da igramo, to je onda Zapadni Sidnej. Na svakom derbiju se tamo okupi najmanje 20.000 ljudi, uglavnom pristalica Vonderersa, koji u pravom smislu reči budu njihov 12. igrač. Prava su domaća ekipa, čak i kada su pri dnu tabele teško je otkinuti im i bod na njihovom terenu. Takođe, Vonderersi su u poslednje vreme maksimalno našpanovani u derbiju, jer su već godinama u našoj senci“, istakao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i kijevskog Dinama.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Međutim, iskusna i uigrana ekipa Sidneja ima jasan cilj na otvaranju sezone.

"Želimo da počnemo šampionat kako treba i svesni smo koliko prvo kolo zna da bude važno za dalji tok takmičenja. Iako se Zapadni Sidnej pojačao, mi objektivno imamo i jači tim i bolje pojedince. Ali, neće nam biti lako, pogotovo što igramo bez suspendovanog Luka Bratana u veznom redu, dok je na levom beku povređen O'Tul, a Rajan Grant se ekipi priključio tek nedavno, pošto je propustio skoro cele pripreme. Očekujem pravu rovovsku borbu“, najavljuje Miloš Ninković.

Sidnej je jači ove sezone nego prethodne kada nije uspeo da odbrani krunu. Dvojica napadača Bobo i Le Fondr, koji su se vratili krajem prošle sezone, sada su prošli cele pripreme s ekipom. Klub je napustio Mekgauan, a stigao je Donaki iz Viktorije. Otišao je Nemac Baumjohan, a na njegovo mesto doveden je Maks Burdžis. Pojačali su i O'Tul i Kamsoba u defanzivi. I Vester Sidnej ulazi pojačan ove sezone. Stigao je španski golman Mehijas, koji ima iskustvo i iz Premijer lige, a došli su i Japanac Ogava, Petratos, Antonis, Traore, Vilijams i Džek Rodvel.

U dosadašnjih 28 derbija, Sidnej FC je zabeležio 13 pobeda, osam puta je bilo nerešeno, a Vonderersi su slavili na sedam mečeva.


AUSTRALIJA 1 – 1. KOLO

Petak

Melburn Siti - Brizbejn 2:1 (2:0)

/Kud 40, Metkalf 43 - Ivanović 71/

Subota

09.45: (3,30) Sidnej Vestern (3,35) Sidnej (2,10)

09.45: (2,75) Vestern Junajted (3,30) Melburn Viktori (2,40)

12.05: (2,30) Pert Glori (3,25) Adelejd (2,95)

Nedelja

06.05: (2,35) Njukasl Džets (3,25) Mariners (2,90)

Nedelja

08.15: (2,40) Mekartur (3,20) Velington (2,85)

***kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

AustralijaAustralija 1Miloš NinkovićFC SidnejSidnejVestern SidnejVestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara