Leandro Fernandez (©AFP)
Leandro Fernandez (©AFP)

Nasional stigao do 162. pehara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 03:10

Slavni tim iz Montevidea osvojio Superkup Urugvaja posle pobede nad Vonderersom sa 2:0 na stadionu Sentenario u prestonici ove južnoameričke države

Poslednje tri godine u Urugavaju Nasional je preuzeo primat od ljutog gradskog rivala Penjarola. Slavni tim iz Montevidea početkom aprlila je stigao do objedinjene krune nacionalnog prvaka posle pobede u dvomeču nad Rentistsom, a plavo-beli su osvojili i Superkup Urugvaja. Bili su bolji od Vondersa sa 2:0 na stadionu Sentenatio u prestonici ove južnoameričke države.

Nasional nije dobro počeo sezonu u Kopa Libertadoresu. Posle dva kola ima samo bod i to protekle nedelje kada je na svom terenu odigrao 4:4 sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom. Pre toga je poražen u gostima od Argentios Juniorsa sa 2:0, ali u domaćim okvrima nema premca.

Izabrane vesti

Golovima Argentinaca Leandra Fernandeza i Gonzala Berhesija, Nasional, 48 puta šampion Urugvaja, stigao je do drugog trofeja u ovom takmičenju. Premijerni je osvojen pre dve godine. Bio je ovo čak 162. trofej u bogatoj istoriji velikana iz Montevidea.

Ponedeljak, 23.00: (1,78) Estudijantes (3.35) Platense (4,50)

Od starta oba tima su krenula otvoreno, bilo je nekoliko prilika na obe strane, a mreža Vonderesa prvi puta se zatresla u 14. minutu. Brajan Okampo je odlično uposlio Fernandeza, a ovaj je odlično reagovao i glavom doneo prednost nekadašnjem šampionu Južne Amerike.

Do kraja poluvremena Okampo je imao odličan pokušaj iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali je dobro intervenisao golman Vonderersa Ignasio de Arabuerena. U nastavku rezervista, argentinski veteran Andres D’Alesandro je imao dobru priliku, sve je dobro uradio, ali mu se jedan odbramnei igrač Vondersa isprečio da postigne prvenac u dresu urugvajskog šampiona. Ovaj 40-godišnji vezista, dete River Plejta, dugo je igrao za brazilski Internasioanal iz Porto Alegrea koji je napustio krajem prošle godine.

Gaučosi su bili u prvom planu u meču Superkupa Urugvaja. Pobedu i trofej Nasionalu doneo je napadač Gonzalo Berhesio u 80. minutu s bele tačke. Pre toga je nepotrebno rukom u svom kaznenom prostoru igrao Pereira Medez. Gledao se VAR, pa je sudija pokazao na najstrožu kaznu, a 36. godišnji argentinski veteran je zakucao loptu u mrežu Vonderesa. Tim golom stavljena je tačka, Nasional je slavio i napravio dobru uvertiru pred start novog šampionata Urugvaja.

Berhesio je protekle nedelje postigao tri gola pritv Atletiko Nasionala iz Medeljina u drugom kolu Kopa Libertadoresu i potvrdio da je u odličnoj formi. Ovaj Gaučos u Evropi je igrao za Sent Etjen, Kataniju i Sampdoriju.




tagovi

NasionalMontevideo VonderersVonderersUrugvaj 1Gonzalo Berhesio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara