Aleksandar Prijović (©Star Sport)
Aleksandar Prijović (©Star Sport)

Novi preokret, Al Itihad ne pušta Prijovića pre leta

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 18:26

Srpski napadač počeo da igra dobro i postiže golove, klub sada ne namerava da ga pusti

Teško da je neki srpski fudbaler u poslednjih godinu dana imao toliko zapleta i raspleta kao Aleksandar Prijović! Čovek koji je golom protiv Gruzije odveo Srbiju na Mundijal 2018. ni u 2021. godini nema u potpunosti razjašnjen status, ali kako stvari trenutno stoje, on će i narednih šest meseci provesti u svom matičnom klubu - Al Itihadu.

Novi zaokret u Prijovićevom statusu najavljuju arapski mediji, koji tvrde da je Al Itihad odlučio da zadrži srpskog golgetera, samo nekoliko sedmica pošto se pojavila ideja da ode kako bi se klub rešio njegove plate koja iznosi 5.000.000 evra godišnje. Još tada je postojala nedoumica kako će Al Itihad da razreši situaciju s Prijovićem, odnosno da li će ga slati na pozajmicu ili će se tražiti formula za raskid ugovora, ali okolnosti su se u međuvremenu promenile. Srpski napadač je proigrao i što je najvažnije - počeo da postiže golove. Postigao je četiri gola u poslednjih sedam utakmica, odveo Al Itihad u finale arapskog kupa, a ekipa je takođe četrnaest utakmica bez poraza. Al Itihad se takođe popeo i na četvrto mesto tabele tamošnjeg prvenstva i zaostaje samo četiri boda hza vodećim Al Hilalom.

Izabrane vesti

S tim na umu u Al Itihadu su sada prelomili da iskusni napadač rođen u Sent Galenu i narednih šest meseci provede na staroj adresi, posle čega će se dalje razmatrati njegova budućnost.

Po pojavi informacije da je Prijović nadomak odlaska aktivirali su se klubovi iz Grčke. Njegov prethodni tim PAOK, zatim Olimpijakos i Aris pokazali su interesovanje za Prijovića, kao i još neki klubovi iz Evrope, ali je najveća prepraka na putu realizacije transfera bila njegova godišnja plata koje on, navodno, ne želi da se odrekne. Kako se ističe, on je takođe razmišljanja da je bolje da sačeka leto pre nego što eventualno napravi sledeći korak u karijeri, s tim da je i sam postao zadovoljniji otkako je dobio šansu da igra redovnije.

Podsetimo, Prijovića su prethodnih meseci povezivali s Bešiktašem, od neimenovanog kluba iz MLS dobio je zvaničnu ponudu tešku 3.500.000 dolara za 18 meseci što je odbio, bilo je kontakta i sa Crvenom zvezdom, ali i Paokom. No, sve je opcije odbio jer je želeo da ostane u Džedi, iako je u međuvremenu klub prestao da mu daje platu, zbog čega je čak razmišljao da pokrene sudski postupak.



tagovi

Al ItihadZimski prelazni rok 2021Aleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara