Mitrović protiv Republike Irske (VIDEO)
Mitrović protiv Republike Irske (VIDEO)

Oda sa Ostrva: Mitrović je probudio Mesija u sebi! Remek delo, svetska klasa, surovo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.03.21. | 11:42

Skaj mu dao devetku, mediji hvale na sva usta, a Dušan Tadić ne može da se načudi kako njegov reprezentativni kolega ne igra redovnije u Fulamu

Opet se Ostrvljani dive Aleksandru Mitroviću. Malo im je trebalo, svega četvrt sata završnice meča Srbija – Republika Irska, da promene ploču i ponovo opevaju učinak centarfora Fulama u državnom timu.

Njegov magični lob vredan preokreta i zakucavanje glavom za definitivnu potvrdu trijumfa na početku mundijalskih kvalifikacija privukli su pažnju kako Engleza, gde Smederevac zarađuje za hleb, tako i Iraca kojima je pokazao da nam, ipak, nisu dorasli.

Izabrane vesti

Iako sklon preterivanju, tabloida San je Mitrovićevo majstorstvo za 2:1, kad je lobovao istrčalog golmana Marka Traversa podigao na nivo najvećih umetnika loptanja.

Aleksandar Mitrović je probudio Lionela Mesija u sebi i pogurao Srbiju ka Mundijalu u Kataru. Napadač Fulama je postigao gol na koji bi i vlasnik Zlatne lopte bio ponosan, kasnije dodao još jedan, što su njegovi prvi pogoci posle šest meseci“, opisuje San snalažjivost 26-godišnjeg centarfora.

Kvalifikacije za Prvenstvo sveta, subota, 20.45: (4,30) Srbija (3,50) Portugal (1,88)

Ugledni Skaj sport je saglasan. Aleksandrov pogodak krstio je „svetskom klasom“, a u ocenama sa utakmice na stadionu „Rajko Mitić“ (3:2) nagradio ga devetkom, smatrajući ga odlučujućim akterom premijernog susreta kvalifikacione Grupe A.

Fulamov napadač je podsetio na golgeterske sposobnosti. Njegov prethodni meč za Srbiju navijači nikad neće zaboraviti, Dejvid Maršal mu je odbranio penal u baražu sa Škotskom. Zato je imao misiju ponovnog pronalaska sebe, a za pola sata je izveo remek delo, ne samo zbog dva pogotka, već i kvalitetnim čuvanjem lopte“, opisao je Skaj.

Jednako uticajni Telegraf ukazuje na prelomni trenutak utakmice:

„Mitrović je pokazao domišljatost da Srbiji donese prednost. Samo pet minuta po ulasku na teren, primio je Tadićev pas i elegantnim lobom sa 20 metara matirao debitanta na golu Irske, Traversa“.

Mediji na Ostrvu ističu kako je ove sezone Aleksandar Mitrović postigao više golova za reprezentaciju (četiri, pre dva u sredu veče, bio precizan na gostovanjima Rusiji i Turskoj u Ligi nacija) nego za klub (tri). Verovatno bi bio produktivniji u dresu Fulama kad bi mu Skot Parker davao redovnije šansu, pa u izjavi za irske medije Dušan Tadićkoji je namestio sva tri gola za Orlove – svetuje reprezentativnog kolegu da promeni sredinu.

Žao mi je što Mitar ne igra za Fulam. Očekujem da ode u bolji klub. Najbolji je strelac u istoriji naše selekcije i za mene je nemoguće da fudbaler takvog kvaliteta ne igra za Fulam. Zaslužuje bolji klub“, precizan je as Ajaksa u izjavama kao i dok deli lopte saigračima.

I javni servis Velike Britanije veliča Aleksandra Mitrovića.

U prvom kontaktu s loptom (posle Tadićevog dodavanja, op. au) poslao je savršen lob, matiravši golmana Irske sa skoro 30 metara“, računa Bi-Bi-Si da je udaljenost bila veća nego što je napisao Telegraf.

Nije ni bitno, koliko estetski doživljaj. Uostalom, i Mitrović reče da mu je ovaj gol najlepši u karijeri.

Kaznio nas je surovom završnicom“, u naslovu izveštaja irski Tajms opisao je moć bivšeg prvotimca Partizana.

Dejli mejl dodaje:

Lob je bio zapanjujući“.

Sad mu je samopouzdanje poraslo do te mere da Antoniju Lopesu neće biti svejedno kad ga ugleda u subotu veče.



tagovi

Aleksandar Mitrovićfudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara