Mislav Oršić (©YouTube/Southampton FC)
Mislav Oršić (©YouTube/Southampton FC)

Ofanzivni vatromet u Sautemptonu: Stiže Siti, a Oršić čeka na debi

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 12:37

Sveci nisu mogli da dobiju težeg rivala u borbi za polufinale Liga kupa

Sautempton je u slobodnom padu u Premijer ligi i trenutno je na dnu tabele, na putu ka Čempionšipu. Učešće u četvrtfinalu Liga kupa, drugog po važnosti na Ostrvu, je stoga još više iznenađujuće. Sveci su među osam najboljih timova u Liga kupu i sada se suočavaju sa favoritom za pehar, Mančester Sitijem (21.00).

Građani su trenutno nezaustavljivi. Čelsi je nedavno osetio ofanzivnu moć Sitija, pošto je dva puta poražen u samo nekoliko dana u ligi, ali i u kupu. Ne samo da Mančester Siti nije primio gol u oba susreta sa Plavcima, već je postigao pet. Stoga nije nemoguće da na jugu Engleske, na Sent Merizu, usledi još jedan ofanzivni vatromet. Sveci su pretrpeli gorak poraz od Sitija pre tri meseca. Čak je četiri puta "zazvonilo Sautemptonu u glavi".

Izabrane vesti

Sautempton se još bori da pronađe put do uspeha. Sveci su i dalje u krizi posle 18 utakmica u Premijer ligi i izgubili su poslednjih šest mečeva u takmičenju. Nedavno je sastav Nejtana Džonsa doživeo gorak neuspeh od direktnog konkurenta za opstanak, Notingema.

21.00: (10,0) Sautempton (6,00) Mančester Siti (1,27)

Bio je to 12. put da klub sa južne obale Engleske izgubi prvenstvenu utakmicu ove sezone. Sa samo 15 postignutih golova, Sveci ne samo da imaju četvrti najslabiji napad u ligi, već imaju treću najslabiju defanzivu sa 33 primljena pogotka.

Prošlog vikenda je bilo razloga za zadovoljstvo u taboru Svetaca. Posle dužeg niza poraza u ligi, Sautempton je pobedio Kristal Palas u FA kupu. Crveno-beli su slavili 2:1 u gostima protiv ligaškog rivala iz Londona i uspeli su da trijumfuju na strani prvi put od oktobra 2022.

Trener Džons ostaće bez petorice igrača zbog povreda, među kojima su najznačajniji gubici Volkota, Mekartija i Lariosa. Okršaj sa Sitijem mogao bi da bude debi za bronzanog Vatrenog Mislava Oršića. Ofanzivac je posle četiri i po godine provedene u Dinamu stigao pre manje od nedelju dana u Sautempton. Dolazak Oršića trebao bi da Svecima pruži širinu u napadu, koja mu je preko potrebna u borbi za opstanak u najjačem rangu Engleske.

Mančester Siti je pokazao reakciju posle gorkog remija kod Evertona i pobedio je u poslednja dva meča zaredom - oba protiv Čelsija. Bilo je 1:0 u ligi u Londonu, a onda je Siti deklasirao Plavce sa 4:0 u FA kupu. Pep Gvardiola je čak u drugom susretu odmorio igrače koji su prethodno igrali. Siti je pobedio u poslednje tri takmičarske utakmice u gostima.

LIGA KUP ENGLESKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Mančester Junajted - Čarlton 3:0 (1:0)

/Entoni 21, Rašford 90, 90+5/

Njukasl - Lester 2:0 (0:0)

/Brn 60, Žoelinton 72/

Sreda

20.45: (2,75) Notingem Forest (3,00) Vulverhempton (2,80)

21.00: (10,0) Sautempton (6,00) Mančester Siti (1,27)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup EngleskeLiga kupSautemptonMančester SitiMislav Oršić

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara