Frank Šmit (©Reuters)
Frank Šmit (©Reuters)

Paderborn i Hajdenhajm jure poslednji voz za Bundesligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 13:17

Dvoboj na Benteler Areni obećava veiku borbu

Hajdenhajm sanja premijerni ulazak u Bundesligu, Paderborn samo što nije ispao iz nje. Uistinu, prioritetan zadatak oba kolektiva je opstanak u Cvajti, a ako bude prostora za nešto više, tim bolje. Zasad su i jedni i drugi na dvocifrenoj razlici u odnosu na najugroženije, baš koliko su i daleko od borbe za promociju.

Vremena za popravljanje utisaka ponestaje, mora brzo da se dela, pa međusobni dvoboj na Benteler Areni, u okviru zaostalog duela 20. kola drugoligaškog prvenstva Nemačke, obećava veliku bitku (18.30). Domaći Paderborn je dva boda iza Hajdenhajma.

Izabrane vesti

Utakmica u Paderbornu otkazana je početkom februara zbog obilnih snežnih padavina u Istočnoj Vestfaliji. U taboru domaćina nadaju se da bi večeras mogli da priđu na devet bodova od ekipa koje su na pozicijama za ulazak u Bundesligu.

"Pre dve godine, u isto ovo vreme, zaostajali smo sedam bodova za liderom Hamburgerom. Na kraju smo uspeli da izborimo promociju, a HSV nije", rekao je trener crno-plavih Štefen Baumgart.

Kormilar Paderborna prethodnih dana našao se u žiži javnosti, pošto je pomenut kao jedan od kandidata za posao u posrnulom velikanu Šalkeu. A, kada to Bild napiše, znači da to nije tek reda radi.

"Trenutno nisam u razgovoru ni sa jednim klubom. Ništa se neće promeniti do sredine marta. Posle toga, moja prva tačka kontakta je Paderborn", uverava Baumgart, kome ugovor sa trenutnim poslodavcima ističe na kraju sezone.

U međuvremenu, Hajdenhajm je osmoplasiran i u nešto je boljoj situaciji u odnosu na rivala. Ipak, očekuje ga meč na strani, a to je u tekućoj kampanji bila često nerešiva enigma za pulene trenera Franka Šmita.

"Sada naš bodovni saldo nije dovoljan za front. Ali daleko smo od borbe za opstanak", rekao je kormilar Hajdenhajma, koji od 2007. nije menjao posao.

Crveno-beli su vezali dve pobede, a u prošlom kolu su bili bolji od Osnabrika u gostima sa 2.1. Bio je to njihov tek drugi trijumf u gostima ove sezone.

Prvi dvoboj u sezoni završen je bez pogodaka, a dve ekipe su se do sada sastajale ukupno pet puta, i Hajdenhajm nikada nije slavio. Doživeo je dva poraza, a tri puta igrao nerešeno sa Paderbornom.

CVAJTA - ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Utorak

18.30: (2,35) Paderborn (3,35) Hajdenhajm (3,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaPaderbornHajdenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara