Perez je učio na Barsinim greškama i bio spreman za rat: Real zaštićen od osvete, Pariz okrenuo leđa Mbapeu

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.08.21. | 10:27

Možda će ipak do transfera i doći

Sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo uveren je da Real samo glumi džentlmenski klub dok pokušava da Svecima ukrade Kilijana Mbapea bez centa obeštećenja. Poslednje informacije ga demantuju, jer brojni mediji predvođeni dobro obaveštenom Radio Monte Karlom, jednim od najpouzdanijih izvora na fudbalskoj pijaci, tvrde da bi Kraljevski klub već koliko danas mogao da u Pariz pošalje drugu, poboljšanu ponudu za Mbapea.

Prva od 160.000.000 evra je glatko odbijena, jer Sveci su Mbapea platili 180.000.000 evra (145.000.000 fiksno i 35.000.000 u bonusima) i deo obeštećenja bi svakako morao da plati Kneževima. Stoga vladaju velike nedoumice oko toga koliko bi Sveci prihvatili.

Izabrane vesti

Ništa ispod 180.000.000 evra ne bi dolazilo u obzir, s tim da L'Ekip navodi da se PSŽ nada sumi od 200.000.000. Britanski Telegraf, još jedan mediji sa dobrim kontaktima širom Evrope, veruje da bi obeštećenje od 210.000.000 evra bilo dovoljno da Svece ubedi da Mbapea pusti u Madrid.

Navijači kluba sa Parka prinčeva su mu već okrenuli leđa, pa u anketi L'Ekipa, u kojoj je glasalo više od 65.000 ljudi, njih 75 odsto diže ruku za prodaju Mbapea. Svesni su svi da će u suprotnom sledećeg leta otići za džabe, ma koliko se Leonardo upinjao da istakne da je plan PSŽ-a da mu produži ugovor.

Pričao je Leonardo i da klub nije spremao rezervne opcije, ali L'Ekip sada tvrdi da se u Parizu ipak razmišlja prvenstveno o Borusijinom Erlingu Halandu, a zatim i o Bajernovom Robertu Levandovskom i Totenhemovom Hariju Kejnu, pa i o Renovom Eduardo Kamavingi za vezni red. S tim da je malo verovatno da će Sveci bilo šta od ovoga uspeti da izvedu u poslednjih šest dana prelaznog roka.

21.00: (1,62) Antverpen (3,80) Omonija (5,80)

Baš taj detalj je Leonardo i koristio kao dokaz da se Real poneo nekorektno, ne ostavivši Svecima vremena da reaguju. Mada je zaboravio da se ni PSŽ nije previše obazirao na muke Barselone kada joj je uzimao Nejmara za 222.000.000 evra. Sve zbog toga što je Barsa prvo htela da Svecima uzme Marka Veratija, pa je onda nagrabusila, posebno posle onih 6:1 u Ligi šampiona. Naser al Kelaifi je posle tog debakla postavio sebi kao životni zadatak da uzvrati Barseloni. Učinio je to na surov način, posle Nejmara ispred nosa joj je ukrao i Žoržinja Vajnalduma, potom iskoristio njene finansijske muke i preuzeo i Lionela Mesija.

Florentino Perez je mudro ćutao i izvlačio lekcije. Shvativši koliko je Barselona neoprezna bila skrivao je ideju o Mbapeu sve dok nije produžio ugovore sa Fedeom Valverdeom i Tibom Kurtoom, pa sada svi važni igrači Kraljevskog kluba imaju izlazne klauzula od barem 700.000.000 evra. Izuzetak su već vremešni Luka Modrić – biće mu 36 godina u septembru – te Isko i Geret Bejl, na koje se dugoročno ne računa. Čisto da PSŽ-u ne padne na pamet da se sveti.

Bivši predsednik Ramon Kalderon možda i nije najveći Perezov fan, ali dobro zna koliko je ovaj beskrupulozan. I zato veruje da će Mbape, suprotno Leonardovom mišljenju, već ovog leta na stadion “Santjago Bernabeu“.

Nekad je ulog toliko veliki i toliko važan da jednostavno moraš da se otvoriš i platiš“, rekao je Kalderon.

Ako se to i desi ne sumnjajte da će Kelaifi sebi zacrtati novi cilj. Uništiti Real. Samo što Florentino Perez nije Đozep Marija Bartomeu. Uostalom, sećate se da je jedan od članova Barsine Skupštine odmah nakon što je Đoan Laporta objavio da nema para da zadrži Lionela Mesija podneo ostavku jasno rekavši da svi ti postupci novog predsedika Barselona u stvari idu u korist Perezovog plana da dovede Mbapea?

Taj je uvek korak ispred svih.


tagovi

Kilijan Embapeletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara