Perezov favorit - Karlo Ančeloti

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.06.21. | 02:57

Everton u pripravnosti, razmišlja o novom menadžeru...

Velike stvari događaju se poslednjih dana u Madridu. A utisak je da bi tako moglo da bude tokom celog leta. Zinedin Zidan otišao je uz neke teške reči, predstavljeno je TOP pojačanje u liku Davide Alabe, kuju se planovi za prelazni rok koji tek treba da počne... I nekako iznad svega - Real Madrid raspisao je konkurs za novog trenera.

Konačan sud o kandidatima očekuje se svakog dana.

Izabrane vesti

Do juče izgledalo je da je lista kompletirana a crta podvučena, te da će se odlučivati između četiri imena - Raul, Ćabi Alonso, Maurisio Poketino, Antonio Konte, međutim Kadena Ser je noćas pustila informaciju kako se u poslednji čas u konkurenciju "umuvao" i Karlo Ančeloti.

I ne samo to. Prema ovom izvoru bivši trener Madriđana, a sada Evertona, navodno je opcija koja se najviše dopada Florentinu Perezu. Ovu informaciju preneli su najozbiljniji madridski dnevnici - Marka i AS, što celoj priči daje na ozbiljnosti.

"Kontakti su započeli pre četiri dana kada je Perez i dobio signal da je Italijan zainteresovan za povratak na Santijago Bernabeu. Everton je u pripravnosti i razmatra svoje mogućnosti ukoliko dođe do rastnaka s Ančelotijem. Kako se može čuti, Karamelama se ponudio Nuno Espirito Santo", stoji u tekstu objavljenom na AS-u.

Kadena Ser poziva se na svoje izvore bliske italijanskom stručnjaku i još navodi kako Karleto ne bi mogao da odbije Real ukoliko bi ponuda zaista stigla.

Podsetimo, prvi pik Florentina Pereza bio je Masimilijano Alegri, ali kako se ovaj odlučio za povratak u Torino krenula je licitacija. U jednom trenutku favorit je bio Raul, onda je u prvi plan izbio Antonio Konte, da bi informacije iz Francuske da je Poketino zatražio raskid ugovora sa Pari Sen Žermenom posle svega nekoliko meseci izbacile Argentinca u prvi plan.

Na kraju, lako bi moglo da se dogodi da trijumf odnese neko na koga niko nije ozbiljno računao. Čak nije pominjan ni na onim najširim listama kandidata. I nije da u celoj priči koju plasira Kadena Ser nema rezona. Posle izgubljene krune u Španiji i tri godine ne baš blistavih izdanja u Ligi šampiona (dva puta osmina finala i polufinale ove sezone) Kraljevskom klubu je potrebna stabilnost, a Perezu da zaigra na sigurnu kartu. Raul i Ćabi Alonso su početnici, Konte bi u neku ruku bio put u nepoznato (a i pitanje je kako Florentino gleda na njegove specifične zahteve i želju da se jedini pita kada su transferi u pitanju), Poketino se nije dobro pokazao u klubu gde se konstantno radi pod pritiskom i gde su trofeji obaveza.

Ančeloti? On i Real bili su odličan spoj. Bio je obožavan u svlačionici, gajio pristojne odnose s pretpostavljenima, za dve godine doneo četiri trofeja. Najvažniji je svakako "desima", deseta evropska kruna.

Italijanski stručnjak vodio je Real na 119 utakmica i zabeležio sledeći učinak: 89 pobeda, 14 remija, 16 poraza. Uspešnosti - 75%.

Gledajući ove procente Ančeloti je najuspešniji trener u istoriji madridskog velikana računajući one stručnjake koji su tim vodili na najmanje 50 mečeva.


tagovi

Karlo Anćelotiletnji prelazni rok 2021Florentino Perez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara