Fudbaleri Kruz Azula (©AFP)
Fudbaleri Kruz Azula (©AFP)

Plava mašina slavi Havijera Rodrigeza: Kruz Azul je "superšampion" Meksika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 04:29

Tim iz Meksiko Sitija u kalifornijskom Karsonu dobio Leon sa 2:1 u 49. Superfinalu šampionata Sombrerosa

Posle titule u Klausuri, Kruz Azul je postao i "superšampion“ Meksika. Plava mašina je u 49. Superfinalu pobedila Leon, prvak Aperture, sa 2:1 u Karsonu, u Kaliforniji. Tim iz Meksiko Sitija stigao je do ovog trofeja posle posta od 47 godina. Ovo je treći pehar za ekipu iz prestonice ove zemlje srednje Amerike, u meču koji se u Meksiko zove Campeon de Campeones.

Junak prvaka Klausure bio je Urugvajac Džonatan Havijer Rodrigez Portiljo. Ovaj napadač bio je najzaslužniji za titulu četa peruanskog stručnjaka Huana Rejnosa Guzmana, a sada je s dva gola doneo novi trofej Plavoj mašini i napravio dobru uvertiru pred start Aperture naredne nedelje.

Izabrane vesti

Posle prvih 45 mintua nije bilo mnogo uzbuđenje, tek po neki pokušaj na obe strane, ali je prštalo u nastavku susreta. U 60. minutu posle odličnog centaršuta Himeneza, Rodirgez je bio na pravom mestu i sa sedam, osam metara doneo svom timu prednost.

Samo sedam minuta kasnije, isti tandem je doneo Kruz Azulu dva gola prednosti. Himenez je opet bio paker, a Urugvajac je rutinski savladao golmana Vazkeza. Ormeno je osam mintua pre kraja uneo neizvesnost, smanjio na 2:1, ali Leon nije mogao da izbori jedanaesterce. Treća kruna „superšampiona“ ide u vitrine Kruza Azula.

Pre utešnog pogotka Lavova, fudbaler tima iz Meksiko Sitij Jotun je morao u svlačionicu zbog dva žuta kartona. Leon je to odmah kaznio. U finišu, posle VAR intervencije, sudije je pokazao i igraču u zelenom dresu Ambrizu crveni karton, pa su oba tima završila sa po desetoricom na terenu.

Kruz Azul je prošle godine bio tragičar u Aperturi kada je u revanšu polufinalu plej-ofa prokockao prednost od 4:0 protiv gradskog rivala Unam Pumasa. Peruanski stručnkak Huan Rejnoso je stigao na kormilo velikana početkom godine i preporodio klub kome je proletos doneo krunu posle 24 godina. Sada je osvojio i drugi veliki trofej za Plavu mašinu.

SUPERKUP ŠAMPIONA MEKSIKA

Ponedeljak

Leon - Kruz Azul 1:2 (0:0)

/Ormeno 82 - Rodrigez 60, 67/


tagovi

Kruz AzulLeonMeksiko 1Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara