Mark Andre Ter Štegen (©Reuters)
Mark Andre Ter Štegen (©Reuters)

Podrhtava Ostrvo, Katalonija na nogama - Njukasl ponudio 55.000.000 evra za Ter Štegena?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 19:55

Klub s Sent Džejms Parka spreman za januarski šoping

Ako je verovati britanskom Skaju sve je spremno za promociju Edija Haua u novog trenera Njukasla, a ako je verovati nemačkoj redakciji istog medija, klub sa Sent Džejms Parka zvanično je ponudio Barseloni čak 55.000.000 evra za golmana Mark Andrea Ter Štegena!

Krajnje neočekivana, ujedno i bombastična vest stiže iz Nemačke. Njukasl se očigledno polako sprema za januarski šoping na transfer pijaci čime bi definitivno počela era najbogatijeg gazde u svetu sporta i jedne od najmoćnijih porodica na svetu u klubu sa severoistoka Engleske.

Izabrane vesti

Prema navodima Skaja skauti Njukasla dobili su jasne instrukcije od svojih gazda da prate Ter Štegena, posle čega je doneta odluka da se pripremi i ponudi novac koji će Barselona u trenutnoj finansijskoj situaciji teško moći da odbije! Nemački reprezentativac označen je kao prva želja za čuvara mreže, mada će sportski sektor Svraka imati ozbiljan posao da ubedi Ter Štegena da sunčanu Barselonu zameni oblačnim i tmurnim Njukaslom, zbog čega će pored ozbiljne ponude na ime obeštećenja klub morati da izdvoji brdo para kako bi nadomestio manjak atraktivnosti u gradu i generalno celoj regiji što, primera radi, Mančester Siti i Junajted godinama rade kada dovode pojačanja. Osim toga, Ter Štegen je u mnogim intervjuima govorio o tome koliko je srećan u Kataloniji, odnosno da ne bi imao ništa protiv ni da se penzioniše na stadionu Kamp Nou.

Subota, 18.30: (1,65) Brajton (3,80) Njukasl (6,25)

S druge strane, Barseloni bi suma od 55.000.000 evra i te kako “legla“ s obzirom na nikad veću krizu i manjak novca u kasi. Klub je iz tog razloga prodao Emersona Rojala Totenhemu za 30.000.000 evra samo nekoliko dana pošto ga je dovela iz Betisa. Mnogo toga zavisiće od želje novog trenera Barselone – Ćavija Ernandeza. Nekadašnji kapiten i vezista katalonskog giganta će u ponedeljak zvaničnop preuzeti novu funkciju, u subotu se vraća kući i najavljuje se da će odmah početi da radi na rešavanju igračkog kadra, odnosno na koga će da računa u budućnosti.

Podsetimo, Njukasl u Barseloni takođe merka i Filipea Kutinja, doduše prvo na pozajmicu pre nego što bi eventualno platio obeštećenje. Navodno postoji obostrana želja da se taj posao dogodi pošto se Brazilac ne oseća dobro u Barseloni, niti pruža igre blizu onih iz Liverpula koje su ga preporučile uz obeštećenje od preko 160.000.000 evra.

Ter Štegen je u oktobru prošle godine produžio ugovor do juna 2025, uz primanja od 7.000.000 evra po sezoni. Njukasl bi sigurno dao više, samo je pitanje da li je Nemac raspoložen da se već u januaru preseli u tim koji se bori za živu glavu u Premijer ligi...



tagovi

Mark Andre Ter ŠtegenBarselonaNjukasl

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara