(©fkpartizan.rs)
(©fkpartizan.rs)

Povrede muče crno-bele: Partizan spao na jednog levog beka, enigma Jović

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.07.21. | 12:18

Van stroja Obradović i Brežančić, proveru sa Krakovijom propušta Natho, dozirana minutaža Rikardu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Problemi za stručni štab Partizana kad im vreme nije. Na početku druge sedmice boravka u Ptuju, trener Aleksandar Stanojević suočio se sa neprijatnim saznanjem da u ovom trenutku raspolaže samo sa jednim levim bekom, što u velikoj meri zna da oteža uigravanje ekipe dve nedelje uoči zvaničnog početka sezone i gostovanja Proleteru u Novom Sadu.

Izabrane vesti

Slobodan Urošević je trenutno jedina, kako sad stvari stoje i prva opcija za defanzivnu poziciju uz levu aut liniju. Razlog je u činjenici da su konkurenti van stroja. Najpre se pred kraj prvog poluvremena kontrolnog susreta sa Murom prošle subote na povredu požalio Ivan Obradović, iako se verovalo da je ona lakše priprode, da će biti zalečena protokom vremena, nekadašnji reprezentativac je van ritma već sedam dana. Dodatni pregledi pokazali su da većeg ošećenja mišića prednje lože nema, međutim, Obradović i dalje oseća bol, pa niko u Partizanu, uključujući i samog igrača, ne želi da rizikuje. Plan je da se povreda do kraja sanira terapijama i laganim treninzima u teretani i(li) odvojeno od tima pod nadzorom kondicionih trenera Aleksandra Tomića i Miše Filipovića, da tek onda Obradović konkuriše za sastav.

Nevolja za struku je što nije jedini levi bek koji mora na poštedu. U petak veče, tokom zahtevne vežbe „pet na pet“, preko celog terena, Rajko Brežančić se požalio na bol u zadnjoj loži. Nekadašnjeg člana Čukaričkog čekaju snimanje kako bi se utvrdio stepen povrede, a kako je već u nedelju popodne na programu treća prijateljska utakmica ovog leta, protiv Krakovije, izvesno je da ni Brežančić, ni Obradović neće biti u konkurenciji za tim. Što stavlja Slobodana Uroševića na pol-poziciju u ovom delu priprema. Partizan ih je počeo sa trojicom levih bekova, a u ovom trenutku na raspolaganju je samo jedan.

Nije baš povoljna situacija ni na suprotnom kraju odbrane. Na bol u loži požalio se Aleksandar Miljković, mada u stručnom štabu veruju da povreda desnog beka nije teže prirode, pa je pretposlednji trening odradio smanjenim intenzitetom, jutros bio uz ekipu, s tim što će se njegovo zdravstveno stanje pomno pratiti.

Baš kao i Nemanje Jovića. Mladi krilni vezista nije trenirao ove subote, oseća bol u predelu meniskusa, biće, poput Brežančića, podvrgnut detaljim ispitivanima da bi se ustanovio stepen povrede. Kako stvari stoje, i Stanojević će na Krakoviju morati bez igrača koji je najviše pokazao u prva dva test meča.

Ni to nije sve. Zbog udarca u rebra u ranoj fazi provere sa Koprom Bibars Natho radi po posebnom programu, odvojen od ekipe, a s obzirom da je za ponedeljak zakazana kontrola neće ni Izraelac igrati protiv Poljaka. Male su šanse da šansu opet dobije Marko Milovanović, jer se mladi napadač požalio na bol u butnom mišiću i jutros je radio po specijalnom režimu. A kako je Rikardo Gomeš prvi trening odradio tek u sredu plan stručnog štaba je da afričkog špica polako uvodi u ritam kako ga ne bi preoteretio, pa će u nedelju popodne na terenu provesti oko pola sata.

Problemi za crno-bele kad im vreme nije... 



tagovi

FK PartizanSuperliga SrbijeIvan ObradovićRajko BrežančićAleksandar MiljkovićSlobodan Urošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara