©fkradnicki.com
©fkradnicki.com

Radnički protiv Novog Pazara traži prvu pobedu kod kuće još od jula i potvrdu trijumfa na Krovu

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.09.21. | 09:00

Posle slavlja u duelu sa Voždovcem, kojim je prekinuta serija mečeva bez pobede, Kragujevčani se nadaju novom trijumfu pred svojim navijačima

Vratio se Radnički iz Kragujevca u Superligu posle višegodišnje pauze i posle devet kola zauzima devetu poziciju na tabeli. Bod ispod plej-of zone. Seriju od šest utakmica bez trijumfa prekinuo je u minuloj rundi, slavio je kao gost protiv Voždovca i u 10. kolu na Čika Dači dočekuje ekipu Novog Pazara (15.30).

15.30: (2,15) Radnički Kragujevac (3,40) Novi Pazar (3,40)

Izabrane vesti

Posle uvodna dva trijumfa protiv Mladosti i subotičkog Spartaka, Crveni đavoli su pretrpeli minimalne poraze od Napretka i surduličkog Radnika, da bi u spektaklu na stadionu u Senti u poslednjim sekundama izvojevali bod (4:4). Usledilo je težak poraz od Čukaričkog u Kragujevcu, pa remi sa Proleterom, a potom su izabranici Vladimira Radenkovića na svom stadionu dočekali Partizan. Odigrali su hrabro, čak i poveli, ali nisu uspeli da odbrane domaći teren. Daleko kvalitetniji protivnik je odneo ceo plen (1:3).

Ipak, na Krovu je protiv Voždovca odigrao jako dobro. Usresredio se na odbranu i igru iz kontri i zavcrrtani plan gotovo savršeno sproveo u delo. Poveo je preko najboljeg strelca Marka Mirića u 31. minutu. bio je to peti pogodak nekadašnjeg reprezentativca ove sezone. Poklekli su pred naletima domaće ekipe u 70. minutu, kada je Miloš Milović poravnao rezultat, ali je usledio ekspresan odgovor. Sve bolji Veljko Trifunović pogađa na drugoj strani i donosi prednost, ispostaviće se i pobedu ekipi iz prestonice Šumadije. Ponovo je fantastičan bio mladi golman Stojan Leković, koji se posle briljantne partije u prvom kolu u Lučanima povredio, ali se na gol vratio za duel sa Partizanom. Na stadionu Zmajeva ubeležio je osam odbrana.

Trener Radenković je u najavi utakmice sa Pazarom akcenat staviona veliku borbenost njegovih pulena, ali i odličnu podršku koju su fudbaleri Radničkog imali na gostovanju. O tome da se Radnički kao gost oseća na samo dva tri meča, očigledno ne i na Krovu, govorio je za Mozzart Sport i Marko Mirić.

"Ključ pobede nad Voždovcem bila je neverovatna srčanost igrača, naročito u poslednjih pola sata igre, udružena sa zaista neverovatnom podrškom naših navijača sa tribina, koja je igračima omogućila da se osećaju kao da igraju kod kuće. Voleo bih da tu strast i energiju koju su igrači pokazali na ovoj utakmici zadržimo i u nastavku sezone".

Kapiten Stevan Kovačević, inicijator akcije kod drugog gola Radničkog 1923 na utakmici sa popularnim Zmajevima, nije krio oduševljenje podrškom navijača na voždovačkom Krovu, napomenuvši da je ova pobeda značajno podigla samopouzdanje kod igrača.

"Bilo je zaista pravo zadovoljstvo igrati u onakvom ambijentu kakav su kreirali naši navijači. Uspeli smo da na pravi način realizujemo taktički zamisli stručnog štaba, koji je od nas tražio da u utakmicu uđemo sa nešto više rizika. Na kraju nam se to isplatilo i ostvarili smo izuzetno važnu pobedu koja podiže moral čitave ekipe", konstatovao je Kovačević.

Fudbaleri Novog Pazar su posle lošeg početka sezone počeli da daju znake života. Za to najveće zasluge ima novi trener Kenan Kolašinac, koji je ulio veliku dozu energije i samopouzdanja ekipi. Tim sa Jošanice je posle uvodnih pet rundi imao samo bod, ali je potom savladao Metalac (2:0), izgubio od Kolubare (0:3) i u minulom kolu iznenadio Radnički iz Niša (2:1).

"Novi Pazar je jedna veoma specifična ekipa, predvođena novim trenerom Kolašincem, čiji rad jako dobro poznajem. Igraju direktan fudbal i imaju dosta dinamične igrače koji se često ubacuju iz drugog plana. Svakako da se radi o opasnom protivniku koji se nikako ne sme potceniti, ali smatram da uz visok nivo taktičke discipline, mirnoću u igri i naravno dobru energiju koja nas je krasila na utakmici protiv Voždovca možemo do pozitivnog ishoda. Naravno, očekujem i značajnu podršku naših navijača sa tribina, koji su pokazali da su stanju da nose ovu ekipu tokom svih devedeset minuta i verujem da će ta zajednička sinergija igrača i navijača dati željeni rezultat i omogućiti nam dodatni iskorak na tabeli", izjavio je trener Radničkog.

Kovačević veruje da ekipa može da potvrdi pobedu sa Krova.

"Pruža nam se lepa prilika da pobedu nad Voždovcem “nadogradimo” trijumfom u susretu sa Novim Pazarom. Sigurno da je dolazak novog trenera doneo ekipi Novog Pazara i novu energiju, što se videlo na utakmici protiv niškog Radničkog u prošlom kolu. Očekuje nas još jedna teška utakmica, a na nama je da se potrudimo da na pravi način odgovorimo zahtevima stručnog štaba i pokušamo da se domognemo novih bodova".

SUPERLIGA - 10. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kolubara 2:1 (1:0)

/Đuranović 14, Simić 52 - Andrić 90+1/

Sreda

15.30: (2,30) Radnički Kg (3,35) Novi Pazar (3,10)

17.30: (2,70) Napredak (3,30) Čukarički (2,60)

17.30: (2,45) Spartak (3,20) Proleter NS (3,00)

Četvrtak

17.55: (10,0) Mladost (6,50) Partizan (1,25)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Voždovac (19,0)

Odloženo

Radnik - TSC

Radnički Niš - Metalac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički KragujevacVladimir RadenkovićStevan KovačevićFK Novi PazarSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara