Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Real Madrid traži osvetu za Superkup i ne odustaje od titule

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 11:28

Blankosi u okviru pretposlednjeg kola Primere gostuju Bilbau na terenu koji nije gostoljubiv

I pored svih problema s povredama i lošom formom, Real Madrid je uspeo ove sezone da stigne do polufinala Lige šampiona i do kraja ostane konkurentan u trci za titulu u Primeri. Uspeo je Zinedin Zidan da pronađe ritam ekipi koja je tokom jeseni i većeg dela zime delovala otpisano kada su u pitanju najviši dometi.

Raspucani Karim Benzema vukao je saigrače postigavši trećinu od ukupnog broja Realovih golova u prvenstvu Španije. Sezona se približila kraju, Kraljevići su i dalje u igri, a kolo pre kraja sastaju se sa Atletik Bilbaom na njihovom San Mamesu (18.30).

Izabrane vesti

18.30: (7,25) Bilbao (4,40) Real Madrid (1,45)

Mnogo teže bilo bi Madriđanima da u glavnom gradu Baskije navijači mogu na stadion, zbog dobro poznate netrpeljivosti tamošnjeg stanovništva prema gostima iz španske prestonice, mada gledajući samo rezultate, nije se Real mnogo mučio u poslednje vreme u Bilbau.

Atletik je bez pobede nad Kraljevićima na svom stadionu još od 2015. godine. Od tada tri pobede Blankosa i dva remija, ali je u poslednjem okršaju ova dva tima bolji bio Bilbao. U januaru ove godine, u polufinalu Superkupa na neutralnom terenu u Malagi, slavio je sa 2:1 golovima Raula Garsije u prvom poluvremenu. Benzema je u nastavku uspeo samo da ublaži poraz.

Mesec dana ranije, Madriđani su na svom Alfredo di Stefanu pobedili sa 3:1, a ponovo je junak bio iskusni francuski centarfor, koji je postigao dva gola u poslednjih petnaestak minuta utakmice. Pokušaće novim golovima Benzema da donese pobedu svom timu, ali i približi se vodećem Lionelu Mesiju na listi najboljih strelaca Primere.

Španska titula će verovatno završiti u Madridu i samo je pitanje da li u rukama Reala ili rivalskog Atletika. Da bi Real zadržao šanse, mora da pobedi na vrućem terenu Bilbaa, dok Baski na kraju sezone u najboljem slučaju mogu da završe na osmom mestu. Osim osvajanja Superkupa, tim sa San Mamesa je nedavno poražen u dva finala Kupa kralja, za prošlu sezonu od Sosijedada, a ovu od Barselone.

U svakom slučaju. Bila je ovo vrlo posebna sezona, na neki način vrlo uspešna, ali nesrećna konačnici. Bilbao je zaradio poštovanje, ali je pre četiri dana iznenađujuće poražen od Ueske, kada je prekinuo dugu seriju nepobedivosti koja je brojala devet mečeva u Primeri zaredom. Od februara Baski su izgubili samo dva meča.

Za Real Madrid, prvenstvo je poslednja šansa da osvoji trofej ove sezone. Da bi to uradio, treba da pobedi u preostala dva meča i da se nada bar jednom kiksu Atletika, koji je dva boda ispred. U svakom slučaju, ako Real želi da ostane u igri za titulu do poslednjeg kola, mora da pobedi u ovom meču.

"Veoma sam ponosan na tim i na sve što nam se dogodilo ove sezone. Nikada nismo prestajali da radimo na tome da bismo na kraju mogli nešto da osvojimo. Moji igrači su dali sve od sebe i to je najviše za trenera", rekao je Zinedin Zidan.

Posete stadionu San Mames nisu među najpopularnijim. „Beli balet“ je tamo pobedio samo jednom u poslednje tri godine i, štaviše, kao što je već pomenuto, izgubio je januarski Superkup od Bilbaa.

Što se kadrovske situacije tiče, Marselino ne može da računa na Berčičea, Kapu, Lekuea, Munijaina, Zaragu i Nolaskoajna, dok Zidan van stroja ima Karvahala, Krosa, Lukasa, Mendija, Ramosa i Varana, dok je pod znakom pitanja Marijano.


tagovi

PrimeraReal MadridAtletik BilbaoBilbao

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara