Petar Ratkov i Amar Dedić (©AFP)
Petar Ratkov i Amar Dedić (©AFP)

Salcburg bez desetorice u San Sebastijanu, Ratkov čeka šansu od starta

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 11:57

Sosijedad dočekuje desetkovane Bikove u 5. kolu Grupe D

Pretposlednja grupna utakmica u sezoni UEFA Lige šampiona 2023/2024 vodi šampiona Austrije Salcburg u prelepi baskijski primorski grad San Sebastijan. Tamo će Bikovi odigrati susret 5. runde Grupe D na Anoeti sa Sosijedadom (21.00).

Sosijedad je postao jedno od prijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja evropske elite, pošto je posle samo četiri odigrana kola obezbedio prolaz u narednu fazu. Red Bul Salcburg zato prvenstveno igra za treće mesto, ali za to bi mu bilo potrebno da bar osvoji bod u Baskiji.

Izabrane vesti

To će biti pravi izazov za ekipu trenera

Gerharda Štrubera

, s obzirom na to koliko je Real Sosijedad u dobroj formi trenutno. U Ligi šampiona, belo-plavi se takmiče za prvu poziciju sa Interom u preostala dva kola. Zanimljivo, u finalnoj rundi, protagonisti borbe za najvišu poziciju Grupe D sukobiće se na terenu milanskog velikana.

21.00: (1,48) Real Sosijedad (4,30) Salcburg (7,00)

Sosijedad je do sada pobedio tri puta i jednom remizirao, postigavši sedam golova i primivši samo dva. U ovom trenutku, ekipa trenera Imanola Alguasila je već pobedila u tri takmičarska duela na različitim frontovima i svaki put je postigla najmanje dva gola.

Čak i pre polaska u utorak sa aerodroma u Salcburgu, preko Bijarica u Francuskoj, i odatle autobusom do San Sebastijana, startna pozicija za poslednju utakmicu u grupnoj fazi u gostima – bar što se tiče vrha Grupe D - jasna je. Sosijedada i Inter su već u osmini finala i bore se za prvo mesto u poslednja dva meča. Bikovima je imperativ da ostanu u evropskom takmičenju na proleće 2024. godine. Odlučujući duel je sa Benfikom iz Lisabona u poslednjem kolu u Austriji.


Ipak, fokus kormilara Bikova

Gerharda Štrubera

je samo na Sosijedadu. Španski tim je pobedio u prvom međusobnom meču sa 2:0 u Red Bul areni 3. oktobra.

"

Znamo da sada može doći do odluke, ali ne razmišljamo o tome nijednog trenutka. Naš jedini fokus je na teškoj utakmici protiv vrhunskog protivnika. I želimo da vratimo našu igru na teren i da dokažemo da tamo možemo da se održimo

", rekao je Štruber.

Salcburg se ne nalazi u potpuno idealnom igračkom raspoloženju, iako je prošli put u nacionalnoj Bundesligi pobedio Hartberg sa 3:2. Ipak, i dalje deli prvo mesto sa Šturmom iz Graca.

Srpski reprezentativac Petar Ratkov takođe je svestan da sukob na Anoeti, gde će biti oko 800 navijača Salcburga, mora da se shvati veoma ozbiljno.


"Sosijedad ima ogroman kvalitet. Njegove igračke veštine su izuzetne. Zato moramo da budemo potpuno uključeni i izuzetno koncentrisani od prvog minuta. Nećemo gledati u tabelu dok se ne završi meč

", poručio je Ratkov.

Kormilar tima iz San Sebastijana se za duel sa Salcburgom sprema bez povređenog trojca Karlosa Fernandesa, Andrea Silve i Martina Merkelanza. Salcburg je u znatno lošijoj situaciji, jer mu nedostaje neverovatnih 10 igrača iz prvog tima. Najveće rupe su u odbrani, u kojoj fale četvorica. Van stroja su

Baido, Fernando, Kameri, Terzić, Kjergard, Koita, Okoh, Sole, Ulmer i Volner. Strahinja Pavlović je cementiran u startnih 11, dok bi Ratkov mogao da dobije šansu od starta.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA D

Sreda

21.00: (2,65) Benfika (3,30) Inter (2,70)

21.00: (1,48) Real Sosijedad (4,30) Salcburg (7,00)

Šesto kolo, 12. decembra

21.00: Inter – Real Sosijedad

21.00: Salcburg – Benfika

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaReal SosijedadSosijedadRed Bul SalcburgSalcburgPetar RatkovStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara