Lazar Samardžić i Đerar Deulofeu (©Reuters)
Lazar Samardžić i Đerar Deulofeu (©Reuters)

Samardžić na Radunovića za beg iz svakodnevice

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 12:33

Udineze dočekuje Kaljari u okviru druge runde Kupa Italije

U Seriji A bi dvoboj Udinezea i Kaljarija bio derbi začelja, dok je u Kupu Italije duel timova koji se nadaju da će uspeti da pobegnu nakratko od svakodnevice. Udineze je nedavno povukao rez i razišao se sa trenerom

Andreom Sotilom, dok tim sa Sardinije počinje da daje znake života.

Izabrane vesti

Gabrijele Čofi odmah po preuzimanju kormila Zebri je ostvario nerešen rezultat 1:1 protiv Monce tokom vikenda i neprimetno se uklopio u ovosezonsko sivilo tima iz Udina. Poslednje četiri prvenstvene utakmice domaćeg tima završene su remijima. Posle deset kola u Seriji A, crno-beli se nalaze pri dnu tabele i još nije pobedio. Razlog za brigu? Da, ali nekako i ne.

Od tih deset ligaških duela Udineze je u sedam navrata igrao nerešeno i često uspeva da održi korak i pravi probleme svojim protivnicima. Dobar vezni red sa mnogo jakih igrača je presudan, a među njima je i srpski reprezentativac

Lazar Samardžić.

21.00: (2,00) Udineze (3,40) Kaljari (3,90)

Nedostaje Zebrama potrebna prodornost i preciznost u napadu. U svakom slučaju, tim je slavio samo jednom na 15 poslednjih takmičarskih utakmica, tako da ima dosta toga da nadoknadi. Udineze je do sada postigao samo šest golova u deset utakmica u ligi. Tri kod kuće, tri u gostima. Često stvari u defanzivi ne izgledaju tako loše, što jasno oslikava 14 primljenih golova, ali bez rasterećenja u ofanzivi teško da je moguće sakupiti potrebne bodove. Milan, Atalanta i Roma su naredni rivali u prvenstvu, pa osećaj uspeha u Kupu postaje još važniji.


Novi trener crno-belih se nedavno oslonio na sistem 3-5-2, koji je timu poznat i koji mu pomaže u održavanju reda. Ako se na to dugoročno odluči, ofanzivni procesi se moraju poboljšati.

Ne samo da Udineze ima problema u novoj sezoni, već i Kaljari takođe nije na priželjkivanom nivou. Tim je slavio veoma važnu pobedu protiv Frozinonea za vikend. Garancija uspeha je posebno bio

Leonardo Pavoleti

, koji je dva puta pogodio kao džoker. Kaljari je slavio sa 4:3 nadoknadivši minus od tri gola, i tako postavio kurs za naredne utakmice.

To neće biti lako. Uspeli su Ostrvljani da osvoje samo dva boda u pet utakmica u gostima, izgubivši bez datog gola u ligi od Fjorentine i Atalante. Na gostovanjima u Seriji A Kaljari je postigao samo tri pogotka, što dodatno komplikuje ceo poduhvat.

Ako postoji nešto što se bar može posmatrati kao pozitivno, to je blago pozitivan trend u navali ekipe iskusnog

Klaudija Ranijerija

. Kaljari je u poslednje tri utakmice postigao sedam od svojih devet golova u sezoni. Međutim, uzlazni trend još nije održiv, pogotovo što su prethodne dve utakmice bile protiv kandidata za ispadanje. Đenova, Juventus i Monca biće sledeće provere ekipe u kojoj brani

Boris Radunović

, posle Kup utakmice protiv Udinezea.


-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------


KUP ITALIJE - DRUGA RUNDA

Utorak

Kremoneze - Čitadela 1:1 (0:0) posle produžetka 2:1

Salernitana - Sampdorija 4:0 (2:0)

Bolonja - Verona 2:0 (1:0)

Sreda

15.00: (1,45) Đenova (4,40) Ređana (7,50)

18.00: (2,00) Leče (3,45) Parma (3,80)

21.00: (2,00) Udineze (3,40) Kaljari (3,90)

Četvrtak

18.00: (1,62) Sasuolo (3,80) Specija (5,80)

21.00: (1,85) Torino (3,50) Frozinone (4,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeUdinezeKaljariLazar SamardžićBoris Radunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara