Hari Kornik (©Reuters)
Hari Kornik (©Reuters)

Šeširdžije na pragu istorije – od 21. tima po vrednosti do predvorja Premijer lige

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 11:41

Plej-of Čempionšipa: Kreće borba za elitni rang u Engleskoj - Luton dočekuje Hadersfild u prvom meču polufinala

Fulam i Bornmut su izborili vizu za Premijer ligu, ali sada sledi velika borba za treće mesto i promociju u elitnu ligu Engleske. Hadersfild, Luton, Notingem Forest i Šefild Junajted su učesnici plej-ofa. Standarno, u polufinalu se igraju dve utakmice, dok će odluka o 20. putniku u jednoj od najjačih liga na svetu da padne na Vembliju. Večeras (20.45) se u prvom meču polufinala sastaju Luton i Hadersfidl na Kenilvort Roudu, kapaciteta samo 10.356 mesta.

Popularne Šeširdžije nemaju pobedu nad Hadersfildom od jula 2020, odnosno u prethodna četiri susreta u Čempionšipu. Triput su izgubili, a jednom, ove sezone, odigrali nerešeno. Bilo je 0:0 na njihovom Kenilvort Roudu, ali su zatim Terijeri slavili na svom Džon Smitu sa 2:0, golovima u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Želja da konačno prekinu negativni niz sigurno je velika među igračima Lutona, a još veći motiv im je prilika da po prvi put uvedu klub u Premijer ligu. Igrao je Luton među najboljima u Engleskoj, međutim, nikada od kada je formirano pomenuto takmičenje, 1992. godine. Prva prepreka je Hadersfild, a u finalu će rival biti bolji iz dvomeča Šefild junajted i Notingem Foresta.

20.45: (2,55) Luton (3,00) Hadersfild (3,00)

Luton je mesto u plej-ofu Čempionšipa izborio osvajanjem poslednje, šeste, pozicije koja vodi u doigravanje. U poslednjem kolu je pobeđen Reding na svom terenu sa 1:0 golom napadača Harija Kornika. Na 46 utakmica ekipa Velšanina Nejtana Džounsa sakupila je 75 bodova, dok je Hadersfild bio treći sa 82 boda.

Luton je poslednjih godina bio u finansijskoj krizi, oduzimani su mu bodovi, ali sada su na dva koraka do Premijer lige. Najskupji transfer u istoriji kluba je dolazak hrvatskog golmana Simona Sluge koji je Šeširdžije koštao 1.500.000 evra, kada je 2019. godine stigao iz Rijeke. Klub sa Kenilvort Rouda je pre početka šampionata imao 21. ekipu po vrednosti (procena portala Transfermarkt). Ima među najstarijim ekipama u ligi, s prosekom od više od 27 godina.

Hadersfild s klupe vodi Španac Karlos Korberan, a u plej-of je ušao u odličnoj formi, sa šest pobeda i remijem u poslednjih sedam mečeva. Bez poraza je od sredine marta i to mu sigurno daje ogromno samopouzdanje uoči borbi za promociju. Pored forme, Terijeri su u prednosti i zbog iskustva u ovakvim mečevima i možda za nijansu bliže povratku u Premijer ligu iz koje su ispali 2019. godine.

Za Luton neće igrati povređeni Gabrijel Ošo i Džed Stir. Terijeri u Luton dolaze bez Eronsa, O’Brajana, Persona, Šofilda, Tomasa i Španca Valjeha. Domaćin najveće nade polaže u Elijaha Adebaja, napadača poreklom iz Nigrije koji je postigao 16 golova. Njega nie bilo zbog povrede u poslednje dve utakmice. Četiri manje delo je Harija Kornika. Deni Vord je uzdanica u napadu Hadersfilda, strelac 12 pogodaka u Čempionšipu, dok je najbolji paker sa 12 asistencija Sorba Tomas.

Tri od četiri prethodne utakmice ovih timova je bio nerešen ishod. Na pet poslednjih duela bio je tip 0-2. Kvota u Mozzartu da će i večeras biti dva ili manje golova je 1,53.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Petak

20.45: (2,55) Luton (3,00) Hadersfild (3,00)

Subota

16.00: (2,30) Šefild junajted (3,10) Notingem Forest (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Luton TaunHadersfild TaunHadersfildČempionšip plej-ofČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara