Kimih, Koman, Gorecka (©Reuters)
Kimih, Koman, Gorecka (©Reuters)

Sindrom Alaba i Bajernov novi rat sa menadžerima - u fokusu Koman, Kimih i Gorecka

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 14:06

Cifra koja je ponuđena Austrijancu sada pravi problem Bavarcima s drugim igračima

Slučaj Davida Alabe odavno je arhiviran. U Bajernu su se pomirili s činjenicom da su ostali bez jedinstvenog igrača, jednog od najboljih univerzalaca na svetu, ali neki novi, nadolazeći problemi, vraćaju u fokus specifičan odnos uprave bavarskog giganta sa svojim fudbalerima.

Bild piše kako glavnokomandujući u Minhenu i te kako treba da budu zabrinuti zbog statusa trojice zvezda - Jozue Kimiha, Leona Gorecke i ponajviše Kingslija Komana.

Izabrane vesti

U pitanju su, naravno, novi ugovori. Pomenuta trojka trebalo bi u budućnosti da bude deo kostura tima, a da bi tako bilo, Bavarci će morati da se isprse.

Leon Gorecka dostigao je punu igračku zrelost i postao standardan član startnih 11; Jozua Kimih več dve godine slovi za jednog od najboljih vezista na svetu, po svestranosti čak dosta podseća na Alabu, dok Kingsli Koman iza sebe ima najboljih godinu dana u karijeri - golom doneo Bajernu evropsku krunu i u protekloj sezoni zabeležio učinak od osam golova i 15 asistencija.

Jasno, svaki od njih sada želi da za novi status bude adekvatno finansijski nagrađen. A u doba korona-krize, navodi dalje Bild, to bi mogao da bude ogroman izazov za Bajern.

Ako se vodimo primerom Davida Alabe doći ćemo do zaključka da bi Oliver Kan i Karl Hajnc Rumenige mogli da uđu u ozbiljan rizik. Jer koliko god stav da je klub iznad svakog igrača čini Bajern posebnim, u ovom slučaju mogao bi da natovari teško breme na leđa rukovodstva.

Podsetimo, Bavarci su dugo pokušavali da privole Alabu da otpiše novi ugovor. Poslednja ponuda glasila je 19.500.000 evra sa uključenim bonusima, a kada su agenti austrijskog reprezentativca još jednom rekli - ne, Bajernovi šefovi su im praktično pokazali izlazna vrata.

Bild piše kako bi upravo ta brojka od 19.500.000 mogla sada da bude reper Gorecki, Kimihu i Komanu, te da se u Zebener štrase toga plaše.

Ugovor Leona Gorecke ističe na leto 2022. Pregovori oko novog traju već duže vreme, međutim pomaka nema. Navodno, snažni vezista želi da ostane, ali uz značajno povećanje u odnosu na sadašnjih, procenjuje se,10.000.000 evra godišnje. Celu situaciju prati Mančester Junajted koji bi krenuo po nemačkog reprezentativca ako ostane bez Pola Pogbe.

U Kimihovom i Komanovom slučaju situacija je nešto bolja, pošto im sadašnji ugovori imaju rok važenja do 2023. I sa jednim i sa drugim organizovani su preliminarni sastanci. Ono što brine, ti sastanci nisu rezultirali nikakvim približavanjem stavova između dveju strana.

Kako je Jozua Kimih projektovan za narednog kapitena i vođu Bajerna, Bild veruje da će uprava njemu najpre izaći u susret i ispuniti mu zahteve. Ili će ih - u boljem slučaju po klub - on smanjiti zarad statusa i svega što će mu biti obećano.

Sa Komanom će to ići dosta teže. Francuza zastupa Pini Zahavi, baš kao i Roberta Levandovskog, odnosno Davida Alabu. Posle nemalog "nesporazuma" zbog Austrijanca jasno da su odnosi poremećeni. A kako Zahavi planira da pred Kana i Rumenigea postavi slične zahteve kao za Alabu, kraj ljubavi se nazire.

Čak se spekuliše da je Bajern spreman da okači cenu na Komana i stavi ga na transfer listu. Govori se o cifri od 90.000.000 evra. Izvesno je da toliki novac niko ne bi izdvojio za brzonogo krilo sklono povredama, te se verovatno radi o novoj rundi nadigravanja sa Zahavijem.

Zasad liči na pat poziciju...


tagovi

Kingsli KomanDžošua KimihLeon Goreckaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara