Fudbaleri Mančester Sitija (©Reuters)
Fudbaleri Mančester Sitija (©Reuters)

Siti redovno gazi Barnli, Klop opet krpi odbranu

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.02.21. | 09:59

Građani u seriji od 12 pobeda u svim takmičenjima, od toga osam u Premijer ligi. Liverpul bez dvojice zimskih pojačanja. Kapiten Redsa Džordan Henderson opet će morati na poziciju štopera

Nikad interesantnija trka za titulu u Premijer ligi. Bilo je dosta kandidata, ali čini se da su se iskristalisala tri tima – Mančester Siti, Mančester Junajted i Liverpul. Lester će teško da pomrsi konce, dok londonski timovi Totenhem i Čelsi gube korak za vodećim triom i eventualno bi mogli da se bore za Ligu šampiona.

Junajted je pregazio na Old Trafordu Sautempton sa 9:0, izjednačio se sa Građanima na čelu, doduše sa dva meča više, a Mančester Siti može opet da se odlepi od gradskog rivala jer je veliki favorit u Barnliju (19.00). Nije Siti više mašina za golove. Ove sezone često je jedan gol bio dovoljan za tri boda. Četa Pepa Gvardiole je posle lošeg starta sezone uhvatila ritam i ne staje. Tim sa Etihada je vezao 12 pobeda u svim takmičenjima, odnosno osam u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Mreža Građana zatresla se samo jednom na poslednjih osam mečeva, a jedino je Čeltenam u FA kupu uspeo da postigne pogodak protiv vicešampiona Engelske. Prethodnih 450 minuta u prvenstvu Brazilac Ederson i Amerikanac Zakari Stefen nisu primili gol. Gvardiola je konačno "utegao" odbranu. Portugalac Ruben Dijas se pokazao kao odlično pojačanje i najzaslužniji je što Siti primio ubedljivo najmanje pogodaka u šampionatu, samo 13 za 20 kola. Džon Stouns je u većini mečeva činio štoperski tandem sa letošnjim pojačanjem iz Benfike, a od povrede se oporavio i Ejmerik Laport.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER SITI DA OSVOJI TITULU JE 1,25.

Barnli dočekuje favorita oslabljen. Menadžer Šon Dajš ne može da računa na Krisa Vuda, Čarlija Tejlora, Robija Brejdija, Ešlija Barnsa i Džoša Braunhila. Gvardiola je i dalje lišen usluga povređenog Kevina de Brujnea i bolesnog Serhija Kun Aguera. Argentinac se oporavio od virusa korona, ali nije spreman da se vrati na teren. Van stroja je i Holanđanin Natan Ake.

Siti lako izlazi na kraj sa Barnlijem. Ima sedam pobeda u nizu u svim takmičenjima, uz gol-razluiku od 28:1. Na poslednje tri utakmcie gol-razlika je 13:0. Zanimljivo, Građani su dobili četu Šona Dajš sa po 5:0 na čak četiri od prethodnih sedam utakmica.

Liverpul se ponovo trgao posle loše serije. Pobeđeni su londonski timovi Totenhem i Vest Hem sa po 3:1 u gostima, pa je opet šampion u trci za odbranu krune. Na Enfildu večeras (21.15) stiže nezgodni Brajton koji je u prvom delu sezone na svom terenu otkinuo dva boda favoritu golom u poslednjem minutu iz penala.

Posle povreda defanzivaca - Džoela Matipa, Virdžila van Dajka i Džoa Gomeza, Klop je u finišu prelaznog roka doveo dvojicu novajlija Bena Dejvisa iz Prestona i Ozana Kabaka iz Šalkea. Dejvis ima pravo da debituje večeras u dresu šampiona Engleske, ali je menadžer Redsa Jirgen Klop rekao da mu treba vremena da uđe u novi sistem.

Džordan Henderson (©Reuters)Džordan Henderson (©Reuters)

U timu neće biti ni Brazilca Fabinja. On propušta treći meč u nizu. U odbrani će opet morati kapiten Džordan Henderson, a mladi štoper Net Filips ostaje u startnih 11. Očekuje se da u špicu pored Salaha i Firmina bude i Belgijanac Divok Origi. Senegalac Sadio Mane je povređen, dok Portugalac Diogo Žota još nije spreman da se vrati na teren.

Za goste neće igrati nekadašnji napadač Mančester Junajteda i Arsenala Dani Velbek koji je više od mesec dana van tima, ali bi mogao da se vrati sledećeg vikenda. Tarik Lampti i Iranac Alireza Jahanbakš su i dalje povređeni, a roviti su Džoel Veltman i Aleksis Mekalister. Liverpul nije poražen od Brajtona na poslednjh 12 utakmica, još od 1984. godine.

Fulam će teško do opstanka. Aleksandar Mitrović ima lošu sezonu, ali je konačno bio starter prošle nedelje u Birmingemu protiv VBA, ali neće gol našeg reprezentativca. Na Krejven Kotidžu stiže Lester (19.00) koji je osvoji samo bod u prthodna dva kola. Londonski tim je poslednji put pobedio u Premijer ligi upravo Lisice u gostima 30. novembra prošle godine. Od tada post za četu Skota Parkera.

Lids je krajem prošle godine dobio Everton na Gudisonu sa 1:0, a sada na Eland rodu dočekuje tim iz Liverpula koji igra toplo-hladno u poslednje vreme. Izabranici argentinskog stučnjaka Marsela Bijelse su dobili dva vezana meča na gostovanjima. Aston Vila na krlima Džeka Griliša igra odlično. Prošle nedelje je pao Sautempton, a danas u Birmingem (21.15) stiže odlični Vest Hem Dejvida Mojesa. Čekićari su imali šest pobeda u nizu, ali su zaustavljeni od šampiona Liverpula (1:3) na Olimpijskom stadionu u Londonu prošlog vikenda.

PREMIJER LIGA - 22. KOLO

Utorak

Šefild Junajted – Vest Bromvič Albion 2:1 (0:1)

/Bogl 56, Šarp 73 – Filips 41/

Vulverhempton – Arsenal 2:1 (1:1)

/Neves 45p, Mutinjo 49 – Pepe 32/

Mančester Junajted - Sautempton 9:0 (4:0)

/Van Bisaka 18, Rašford 25, Bednarek 34, Kavani 39, Marsijal 69, Mektomini 71, Fernandes 88pen, Marsijal 90, Džejms 90+3/

Njukasl - Kristal Palas 1:2 (1:2)

/Šelvi 2 - Ridevald 21, Kejhil 25/

Sreda

19.00: (12,0) Barnli (5,80) Mančester Siti (1,25)

19.00: (3,90) Fulam (3,40) Lester (2,00)

20.30: (2,60) Lids (3,30) Everton (2,70)

21:15: (2,30) Aston Vila (3,40) Vest Hem (3,10)

21:15: (1,47) Liverpul (4,40) Brajton (7,00)

Četvrtak

21.00: (3,20) Totenhem (3,25) Čelsi (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulMančester SitiPremijer ligaBarnliLesterlidsEvertonBrajton

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara