Geret Sautgejt (©Reuters)
Geret Sautgejt (©Reuters)

Spisak Engleske: Vratio se TAA, iznenađenja Godfri i Vajt, nema Bamforda, Dajera i Poupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.05.21. | 14:34

Geret Sautgejt tek objavio širi spisak, skraćenje najavio za 1. jun kada je krajnji rok

Toliko čekani spisak engleske fudbalske reprezentacije za predstojeći EURO konačno je ugledao svetlost dana! Ipak, dok njegove kolege već saopštavaju imena onih koje sigurno računaju, Geret Sautgejt odlučio se da javnosti ne prikaže svoj konačni sastav, već onaj prvi sa 33 imena. Konačni je najavio za 1. jun kada je konačni rok za prijavu.

Na prvi pogled može da se konstatuje da Gordi Albion ima zastrašujuću dubinu na svakoj poziciji! I koga god da izabere imaće paklen sastav, dok praktično svi oni koji budu otpali imaju kvalitet da budu deo svakog nacionalnog tima bez problema. Četiri golmana, po šest bekova, štopera, centralnih i ofanzivnih vezista, plus još petorica napadača! Takvom širinom malo ko može da se pohvali...

Izabrane vesti

13. jun, 15.00: (1,85) Engleska (3,45) Hrvatska (4,50)

Sve oči javnost uperene su ka pozivu za Trenta Aleksander Arnolda koji se našao na širem spisku iako mu je sezona daleko od one šampionske, s tim što engleski fudbalski stručnjaci smatraju da desni bek Liverpula neće proći poslednji rez. Baš kao ni dvojica debitanata Ben Godfri i Ben Vajt kojima je sam ulazak na konačni spisak nagrada za dobre igre ove sezone u Evertonu, odnosno Brajtonu. Na spisku su još dvojica igrača koji takođe čekaju na prvi nastup, oba na golu – Sem Džonston iz VBA i Aron Remzdejl.

Zanimljivo, čak četvorica desnih bekova su na spisku – Voker, Aleksander Arnold, Tripijer i Džejms. Zbog toga je izvesno da će otpasti baš onaj iz Liverpula s obzirom da su Tripijer i Džejms imali odlične sezone u Atletiku, odnosno Čelsiju, dok je Voker dugo bio neprikosnoven i pritom Sautgejt može da ga koristi na oba boka po potrebi. Nije imao sezonu kao neke ranije, ali je šampion Engleske s Sitijem i jedan od najiskusnijih u poslednjoj liniji. S obzirom da je konkurencija na levoj strani tanja jer su tu Ben Čilvel i Luk Šo, te eventualno koji može da bude i levi bek iako je krilo, biće zanimljivo videti kako će selektor Engleske da uklopi tu poslednju liniju.

U veznom redu su selektor Engleske može da kombinuje kako želi jer zaista je izbor ogroman. Interesantno je da su pozive dobili Džesi Lingard koji je odlično igrao na pozajmici u Vest Hemu i Bukajo Saka kao jedini igrač iz Arsenala. U oči upada izostanak Džejmsa Medisona iz Lestera iako je bio jedna od ključnih figura tima,

Napadačka konkurencija je takođe opasna, pa tako nije bilo mesta za Patrika Bamforda iz Lidsa. On se doduše oporavljao dugo od povrede i bilo je upitno njegovo učešće na Evropskom prvenstvu. Nema ni Totenhemovog čoveka za sve Erika Dajera, a ni Nika Poupa koji bi se teoretski oporavio na vreme za EURO od operacije kolena, ali je Sautgejt rešio da nagradi neke druge golmane.

Konačni spisak imaće 26 imena. Engleska učešće na kontinentalnom šampionatu otvara 13. juna utakmicom protiv Hrvatske.

SPISAK ENGLESKE ZA EURO

GOLMANI: Din Henderson (Mančester junajted), Sem Džonston (VBA), Džordan Pikford (Everton), Aron Remzdejl (Šefild junajted).

ODBRANA: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Ben Čilvel (Čelsi), Konor Koudi (Vulverhempton), Ben Godfri (Everton), Ris Džejms (Čelsi), Hari Megvajer (Mančester junajted), Tajron Mings (Aston Vila), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stons (Mančester Siti), Kiran Tripijer (Atletiko Madrid), Kajl Voker (Mančester Siti), Ben Vajt (Brajton).

VEZNI RED: Džad Belingem (Dortmund), Džordan Henderson (Liverpul), Džesi Lingard (Mančester junajted), Mejson Maunt (Čelsi), Kalvin Filips (Lids), Deklan Rajs (Vest Hem), Džejms Vord Prauz (Sautempton), Bukajo Saka (Arsenal), Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Aston Vila).

NAPAD: Dominik Kalvert Luin (Everton), Mejson Grinvud (Mančester junajted), Hari Kejn (Totenhem), Markus Rašford (Mančester junajted), Džejdon Sančo (Dortmund), Rahim Sterling (Mančester Siti), Oli Votkins (Aston Vila).



tagovi

Fil FodenMejson MauntTrent Aleksander ArnoldDžejdon SančoEURO 2021Hari Kejnreprezentacija EngleskeGaret SautgejtMarkus Rašford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara