Mauricio Sari (©Reuters)
Mauricio Sari (©Reuters)

Subota u Seriji A - Sari poručuje: Dolazimo na San Siro da pobedimo

Vreme čitanja: 5min | sub. 30.09.23. | 10:04

Epicentar u Milanu gde na noge Rosonerima stiže probuđeni Lacio (18.00). Inter briše kiks protiv Sasuola u Salernu (20.45). Paola Sousa blizu otkaza

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Pobeda Lacija nad Torinom i sačuvana mreža vratila je samopouzdanje i optimizam u Formelo. Mauricio Sari ne taktizira mnogo i želi da sa pobedom nad Milanom izbriše dva bolna startna poraza.

Izabrane vesti

Nebeskoplavi će morati da naprave podvig jer se na gol Milana vraća Menjan, a od prvog minuta su najavljeni Leao i Žiru. Inter dolazi u Salerno po tri boda, dok se Paolo Sousa bori da sačuva klupu, još jedan poraz bi ga doveo do izlaznih vrata Salernitane. U Lečeu čekaju Napoli ponosni na činjenicu da ulaze u meč sa istim brojem bodova. Ako šampion ne pobedi ovo će biti najgori start u prvenstvu od 2015. godine.

MILAN - LACIO (18.00)

Na travnjak San Sira će istrčati gotovo najjači sastav Milana protiv Lacija, nedostajaće samo Krunić i Benaser koji će se vratiti na teren tek 2024. godine. Stefano Pioli će ponovo imati golmana Majka Menjana na raspolaganju. U tim se od prvog minuta vraćaju Leao, Žiru i Kalabrija koji su bili pošteđeni pune minutaže protiv Kaljarija. Jasin Adli će biti potvrđen u ulozi režisera.

Lacio dolazi u kompletnom sastavu na megdan Milanu. Bivši kapiten Rosonera Alesio Romanjoli će stegnuti zube i igraće protiv svojih bivših klupskih drugova sa zaštitnom maskom budući da mu je nos naprsao. Veruje se da će Sari potvrditi startnih 11 koji su počeli meč protiv Torina jer Nebeskoplave tokom sledeće nedelje čeka meč sa Seltikom u Ligi šampiona.

Nijedan od poslednjih devet duela Milana i Lacija nije završen remijem. Šest puta su pobedili Rosoneri, tri puta Nebeskoplavi. Međutim, Milan je čak šest puta pobedio Lacio u poslednjih sedam okršaja na San Siru uz samo jedan poraz.

Tim Stefana Piolija je bio prilično superioran u poslednje vreme kao domaćin na Meaci (poraz od Intera je doživljen kao “gostujući tim”), nanizao je pet uzastopnih pobeda i šef stručnog štaba Rosonera je samo jednom uspeo da veže šest trijumfa kao domaćin od kada je preuzeo Milan. S druge strane, Lacio je nastavio trend u novoj sezoni iz prethodne da ne remizira u gostima, ili pobeđuje ili gubi.

Pobeda Lacija nad Torinom 2:0 nije bila samo važna zbog tri boda već i zato što je Provedel konačno u ovoj sezoni uspeo da sačuva svoju mrežu a od aprila nije uspeo da veže dve utakmice bez primljenog gola.

Pažnja na Tea Ernandeza. Francuz je dao dva gola Laciju na poslednja stri susreta dva tima. Milan će morati da bude vrlo oprezan prema Imobileu. Kapiten Lacija je postigao osam golova Rosonerima u karijeri, od igrača koji nastupaju u Seriji A niko nije toliko puta zatresao mrežu Milana.

SALERNITANA - INTER (20.45)

Inter dolazi u Salerno sa idejom da se ekspresno vrati na stazu pobeda posle, može se slobodno reći, uobičajenog kiksa protiv Sasuola. Povrada Fratezija je promenila planove Simonea Inzagija. Reprezentativac Italije je bio predviđen da počne meč od prvog minuta.

Šansu će dobiti Klasen pošto je Mhitarjanu potreban predah, a na teren će morati Čalhanoglu i pored rovitog stanja i umora. Predah bi trebalo da dobije Bastoni kao i kapiten Lautaro Martinez. U vatru će biti bačena nova pojačanja Pavar u odbrani, a Aleksis Sančez u napadu. Podsetimo, pored Fratezija, Inter ne može da računa na Arnautovića, Kvadarada i Sensija.

Iz ambulante Salernitana stigle su slatko-gorke vesti. Dia, Legovski i Daniliuc su ok i biće u startnoj postavi, dok će Kandrava morati da preskoči meč sa bivšim klubom, a baš se bio naoštrio da potvrdi staro pravilo da se najbolje igre pružaju protiv eks timova.

Meč sa Interom je pretposlednja šansa za Paula Sousu da ostane na klupi Salernitane i posle oktobarske pauze zbog nastupa reprezentacija u kvalifikacijama za EURO 2024. Tim iz Salerna još uvek nije zabeležio pobedu u ovoj sezoni (tri remija i tri poraza) i u prethodne dve prvi trijumf je uvek stigao u prvih sedam kola.

U ovom veku Inter nije nijednom izgubio od Salernitane u Seriji A, šest pobeda i dva remija. Takođe, Nerazuri su nastavili pobednički niz u gostima započet u prethodnoj sezoni bez primljenog gola: došli su do kvote četiri.

Lautaro Martinez će najverovantije biti na klupi večeras, kako bi odmorniji dočekao meč sa Benfikom u Ligi šampiona, ali njegov učinak protiv Salenitane u prthodne dve godine upućuje da bi trebalo da bude među starterima: pet golova na četiri meča.

Pažnja na Denzela Danfrisa. Holanđanin je postigao dva gola i uknjižio je dve asistencije u prvih šest kola Serije A

LEČE - NAPOLI (15.00)

Već je kuriozitet da Leče i Napoli ulaze u današnji meč sa jednakim brojem bodova, 11. Domćin je pretrpeo prvi poraz tokom ove nedelje, na gostovanju protiv Juventusa, dok je Napoli sa Udinezeom prekinuo seriju od tri meča bez pobede.

Leče je počeo u velikom stilu na svom stadionu u ovoj sezoni: tri pobede na tri utakmice. Samo jednom u svojoj istoriji tim sa Salenta je uspeo da ubeleži četiri pobede na domaćem terenu na početku prvenstva.

Domaćin je izgubio četiri od šest poslednjih mečeva sa Napolijem uz jednu pobedu i jedan remi. Uz to, Napolitanci su na pomenutim mečevima postigli 15 golova, odnosno dve i po utakmice, a vratio se sa polsednja tri gostovanja na stadionu Via del Mare sa punim krčagom. Takođe, Azuri su uvek postizali gol protiv Lećea na prethodnih 13 mečeva u Seriji A u na poslednjih šest je uvek davao dva ili više golova.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Napoli će, ako ne pobedi protiv Lečea, imati najgori start u šampionatu od 2015. godine. Jedan od razloga za takav start su dva uzastopna remija na gostovanjima (Đenova i Bolonja).

Leče ne može da računa na Kabu (zbog crvenog kartona protiv Juvea), dok su Banda i Darmaku i dalje na listi povređenih.

Napoli će biti oslabljen izostankom defanzivaca startera, Rahmanija i Huana Žesusa, tako da je trener Rudi Garsija obavezan da pošalje na teren Ostigarda i Natana. Nije isključeno da kormilar Napolija napravi par rotacija i poštedi svih 90 minuta svoje najbolje igrače budući da ih očekuje veoma zahtevan meč protiv Real Madrida u Ligi šampiona.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

SERIJA A – 7. KOLO

Subota

15.00: (5,40) Leče (3,70) Napoli (1,75)

18.00: (1,80) Milan (3,50) Lacio (4,70)

20.45: (7,50) Salernitana (4,50) Inter (1,43)

Nedelja

12.30: (1,67) Bolonja (3,70) Empoli (5,50)

15.00: (2,50) Udineze (3,25) Đenova (3,15)

18.00: (2,60) Atalanta (3,40) Juventus (2,85)

20.45: (1,47) Roma (4,20) Frozinone (7,50)

Ponedeljak

18.30: (2,20) Sasuolo (3,50) Monca (3,20)

18.30: (1,90) Torino (3,40) Verona (4,30)

20.45: (1,47) Fjorentina (4,20) Kaljari (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AMilanInterLacioItalijaMauricio Sari

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara