Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Sudar vrsnih egzekutora: Levandovski VS Dzjuba

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 12:34

Poljska i Rusija odmeravaju snage u Vroclavu u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo

Minimalan predah i ponovna mobilizacija. Za reprezentativce ove godine godišnji odmor ne postoji. Vreme je EURO euforije i priprema za najveće kontinentalno takmičenje, koje je pomereno za godinu dana iz svima dobro znanih razloga.

U sklopu priprema za EURO, mnoge selekcije su se odlučile na dva kontrolna susreta. Među njima su Poljska i Rusija, učesnice Evropskog prvenstva, koje će večeras da odmere snage u Vroclavu, a zatim će Robert Levandovski i drugovi da ukrste koplja sa Islandom, a Artjom Dzjuba i ekipa sa Bugarskom.

Izabrane vesti

20.45: (2,70) Poljska (3,10) Rusija (2,75)

Jerži Bržeček odveo je Orlove na EURO, ali neće imati ulogu kapetana na poljskom brodu. Početkom 2021. Bržečeka je na klupi zamenio Paulo Souza, što je bila iznenađujuća odluka. Kao grom iz vedra neba. Pod komandom portugalskog stručnjaka Poljaci nisu dobro započeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a na predstojećem Evropskom prvenstvu su Orlovi smešteni u grupu sa Španijom, Švedskom i Slovačkom.

Odahnuli su svi u Poljskoj posle povratka Roberta Levandovskog posle povrede, koja očigledno nije ostavila traga, ali će Souza gledati da delimično odmori najveću zvezdu, koja je imala napornu sezonu. Za očekivati je da napadač Bajerna odigra samo poluvreme.

Ni selekcija Rusije nije blistala na prethodnim okupljanjima. Pamti se "petarda" od Srbije u Ligi nacija, ali debakl nije uticao na promenu na klupi. Stanislav Čerčesov ostao je kormilar Zbornaje, koja je pod njim počela da igra dopadljiv fudbal, a ima i sa kim.

Oko kapitena državnog tima Artjoma Dzjube vrti se skoro sve u napadu. Pokretačka je poluga Rusije, a bitnu ulogu u navalnom delu tima imaju i Golovin, Mirančuk i Sobolev. Sve u svemu, biće ovo vatren obračun dvojice vrsnih egzekutora...


tagovi

Prijateljske utakmiceReprezentacija Poljskereprezentacija RusijeArtjom DzjubaRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara