Fudbaleri Verdera (©AFP)
Fudbaleri Verdera (©AFP)

Teški dani čekaju Verder posle egzodusa igrača, a sledi gostovanje Karlsrueu

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 11:11

Tim sa severa Nemačke u nezavidnoj poziciji pred duel 4. kola Cvajte

Pritisnuo je Verder dugme za restart po ispadanju u Cvajtu, ali novi početak je doneo probleme. Prodat je veliki broj igrača, a oni koji su ostali se nisu najbolje snašli na startu sezone. Ako remi sa Hanoverom nije upalio alarm, onda debakl u sudaru sa Paderbornom svakako jeste (1:4). Zato protiv Karlsruea u četvrtom kolu sastav sa Vezera nema pravo na grešku (13.30).

Pred Markusom Anfangom i njegovim pulenima je još jedan težak zadatak. Iako ne spada u favorite za plasman u Bundesligu, Karlsrue je krenuo silovito. Srušio je Hanzu Roštok na gostovanju sa 3:1, a potom isti broj golova smestio u mrežu Darmštata (3:0). Ipak, videlo se u sudaru sa Sandhauzenom zašto ne spada u grupu ekipa koje pretenduju na jednu od prve tri pozicije u ligi. Izostala je egzekucija, ali i adekvatan broj šansi da bi se došlo do pobede. Dobra vest je da mreža drugi put uzastopno ostala prazna.

Izabrane vesti

13.30: (2,35) Karlsrue (3,35) Verder (3,05)

Reprezentativac Srbije Miloš Veljković je upisao debi u novoj sezoni u teškom porazu od Paderborna. Nije ipak susret počeo u prvoj postavi, već je u igru ušao sa klupe u 26. minutu. Odmenio je iskusnog Omera Topraka, koji je pretrpeo povredu. Kako stoje stvari mogao bi da se nađe u timu i danas, ovoga puta od prvog minuta. Pored povrede Topraka, loša vest za Verder je i što je vezista Maks Egeštajn na pragu prelaska u redove Frajburga. Trener Anfang je u vrlo delikatnoj situaciji. A zahuktali Karlsrue čeka iza ugla.

Ova dva tima nisu delila megdan u takmičarskim mečevima od 2009. godine. Tada je Karlsrue u okviru Bundeslige slavio sa 3:1 kao gost. Verder je poslednji put savladao predstojećeg protivnika još 2007. godine, kada je slavio sa 4:0.


tagovi

CvajtaKarlsrueVerderVerder Bremen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara