Đovani Moreno (©AFP)
Đovani Moreno (©AFP)

Tjenđin zreo za ispadanje, Šangaj Šenhua oslabljen, ali odlično krenuo

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.04.21. | 09:12

Superliga Kine: Danas dve utakmice drugog kola

Superliga Kine počela je bez pompe, velikih očekivanja. Nije bilo spektakularnih transfera, rasipanja miliona. Kinezi su odlučili da okrenu novi list, sada je u prvom planu razvijanje akademija fudbala. I dalje ima poznatih stranaca, ali to su uglavnom starosedeoci koje štite bombastični ugovori koji su sada prošlost.

Šangaj Šenhua je bio jedan od timova za koji su igrala velika imena, ali su oni napustili klub. Nema više u timu Stefana el Šaravija koji se vratio u Romu, Nigerijac Odion Igalo je posle epizode u Mančester Junajtedu pojačao Šabab, dok u timu nisu više ni Miler Bolonjos i Fidel Martinez. Najveća pojačanje ove godine su dolasci Hrvata Mateja Jonjića iz japanske Serezo Osake i kamerunskog napadača Kristijana Bosagoga iz Henana.

Izabrane vesti

Na startu sezone Šenhua je iznenadila favorizovani Peking Guan Slavena Bilića sa 2:1, a u drugom kolu danas (12.00) u Đinđengu rival je Vuhan koji je na startu sezone odigrao 1:1 protiv Hebeija. Na startu sezone za Vuhan ne mogu da igraju dvojica Brazilaca, nekadašnji fudbaler Rajo Valjekana i madridskog Atletika Leo Baptistao i Rafael Silva. Od stranaca tu su Kamerunac Stefan Mbija, Žan Evrar Kuasi iz Obala Slonovače i Portugalaca Danijel Kariko. Na poslednje četiri utakmice ovih timova golovi su padali na obe strane (GG).

12.00: (5,80) Vuhan (3,70) Šangaj Šenhua (1,57)

Tjenđin je na papiru najslabija ekipa u ligi. Na startu sezone doživljena je katastrofa u meču sa Šangaj Portom (1:6). Marko Arnautović je postigao tri gola na tom meču i najavio kandidaturu za prvog strelca lige. Dok većina timova ima pet, šest stranaca, Tjenđin ima samo dvojicu – Francuza Žulesa Ijokija i Mađara Tamaša Kadara. Zna se da stranci prave razliku u kineskim klubovima, pa ne čudi što je ovaj tim autsajder ove sezone. U Sudžou će danas (14.00) sastaje sa Čangčuna Jataijem koji je pobedio na startu sezone Daljen sa 2:1.

Za Čangčuen igraju Brazilci Erik, Žunior Negrao i Seržinjo, Danac Jores Okor i Holanđanin Rišairo Živković. Prošle sezone je Tjenđin slavio sa 5:1 protiv današnjeg rivala, ali sada će teško da ostane neporažen.

14.00: (1,28) Čangčun (5,20) Tjenđin (9,50)

Ove sezone u Kini igraće se u klasičnom dvokružnom sistemu svako sa svakim kod kuće i u gostima, za razliku od prošle sezone kada se igrao plej-of.

KINA 1 – 2. KOLO

Ponedeljak

Šendžen - Kingdao 0:0

Guangžou Siti - Čonging Lifan 3:1 (0:0)

/Čen Džidžao 46, Giljerme 72, 90+3 - Jin 57/

Utorak

Šandung - Guangdžou 1:0 (0:0)

/Felaini 90+3/

Čangdžou - Henan 0:0

Sreda

Šangaj Port - Peking Guan 3:1 (2:1)

/Lopes 1, 4, Lu Venjun 81 - Vijera 22/

Daljen - Hebej 0:1 (0:0)

/Markao 80pen/

Četvrtak

12.00: (5,80) Vuhan (3,70) Šangaj Šenhua (1,57)

14.00: (1,28) Čangčuen (5,20) Tjenđin (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KinaKina 1TjenđinŠangaj ŠenhuaČangčun Jatajivuhan zal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara