Fudbaleri Barselone posle poraza od Bajerna i Ronald Kuman (©Reuters)
Fudbaleri Barselone posle poraza od Bajerna i Ronald Kuman (©Reuters)

Ton sa Nou Kampa vara, Kuman tvrdi: Navijači su uz nas, imamo premalo opcija u napadu, povrede nas koče

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.09.21. | 03:06

I još poneki alibi... Pitanje je samo u kom minutu se Holanđaninu zamrzla slika ili sve gleda kroz ružičaste naočari, jer ostatak sveta nije video isto što i on

Ne pamte u Barseloni po dobrom minhenski Bajern, nemaju Katalonci lepe uspomene kada Bavarci stignu na Kamp Nou. Od ove noći imaju razlog više da progutaju knedlu kada ih kuglice na žrebu idući put budu spojile sa nemačkim timom. 

Barselona na Kamp Nouu nije uputila udarac u okvir gola!? Sramno izdanje Kumanovih izabranika. Ali, Holanđanin po običaju ima opravdanje. Jedno ili više njih, nije ni bitno. Stvari još neko vreme neće u Blaugrani leći na svoje, pa će uvek moći da potegne neko drugo. 

Izabrane vesti

Navijači razumeju, kaže Ronald Kuman... Da li je zaista tako ili jednostavno ignoriše salve zvižduka na Kamp Nou upućene njemu i igračima? Priča mu se ne poklapa sa tonom koji je dopirao sa velelepnog zdanja u Barseloni.

"Navijači razumeju u kakvoj se situaciji nalazimo. Potrebno nam je vreme da prevaziđemo probleme. Stvari će se promeniti. Danas su igrači pokazali da je pred njima velika budućnost, a sve će izgledati bolje kada nam se vrate Ansu Fati, Usman Dembele i Serhio Aguero", rekao je holandski strateg po završetku duela sa Bavarcima.

Pedantni statisičari su utvrdili da Barselona prvi put nije šutnula u okvir gola u Ligi šampiona na svom bunjištu od sezone 2003/2004. Ako pitate Ronalda Kumana razlog je jednostavan: premalo opcija u napadu.

“Imali smo samo tri dostupna napadača. Trenutno time raspolažemo, to je sve što imamo, voleli bismo da imamo više opcija".

I tu nije kraj alibi pričama...

"Moramo biti realni. Đordi Alba je bio povređen, Luk de Jong je prvi put zaigrao s novom ekipom. Ne može sve odmah biti savršeno".

Kada je video trener Barselone kuda plovi njegov brod, da srlja u propast protiv Bajerna, kao što klub grca u dugovima, pakuvao je poteze kojima je pokušao da se opere. Počeo je iskusne prvotimce da menja golobradom mlađarijom.

Ronald Kuman kao pokvarena ploča. Mladost, mladost, mladost.

"Imamo nekoliko igrača pred kojima je velika budućnost. Dosta njih ima ispod 20 godina i tu se u ovakvim utakmicama oseti razlika. Vremenom će ti mladi momci napredovati i sazreti u velike igrače. Ne mogu ništa zameriti timu kada je u pitanju zalaganje. Imali smo puno mladih igrača. Oni će kroz dve ili tri godine tek pokazati šta sve mogu".

Za jedno je Ronald Kuman u pravu. Za koplje je Bajern trenutno ispred Barselone. Ma, razlika je kao nebo i zemlja. Dodirnih tačaka je premalo. Barselona više ne spada u creme della creme evropskog fudbala, a Barvarci su među prvim favoritima za podizanje “ušatog pehara”. Na Kamp Nou su to i potvrdili.

"Bajern je bio bolji od nas. Zasluženo su slavili. Evidentna je razlika u kvaliteti između igrača. Mi imamo mali broj igrača svetske klase. Danas smo završili utakmicu sa četiri ili pet igrača koji imaju oko 18 godina, a opet je bilo trenutaka u kojima smo taktički dobro stajali i imali kontrolu", podvukao je Ronald Kuman.

Navijače je brzo počelo da izdaje strpljenje. Igra se Ronald Kuman sa njihovim tankim živcima, a sve manje strpljenja imaju otkako im je u poslednje vreme nebrojano puta izigrano poverenje. Jedan u moru primera je odlazak Lea Mesija. Doduše, tu se krivica ne može svaliti na Holanđanina, jer finansije nisu njegova sfera. Tu je pod prismotrom novo klupsko rukovodstvo koje će još neko vreme moći da upire u prethodnu garnituru. Ali, neće ni oni doveka, kao ni Ronald Kuman, moći da se vade.

Trofeji i rezultati jedini su jezik koji navijači Barselone razumeju. Ne počnu li Ronald Kuman i njegovi momci da ga govore, holandskom stručnjaku se crno piše. Neko će morati do snosi odgovornost, a u karika koju je najlakše - a možda i neophodno, i to što pre - odstraniti je trener.


tagovi

BarselonaRonald KumanLiga šampiona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara