TRANSFERI - utorak, 13. avgust

Vreme čitanja: 13min | uto. 13.08.19. | 23:00

Iz minuta u minut pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Počeli pregovori u Parizu oko Nejmara. Opširnije OVDE.
- Salcburg je doveo najskuplje pojačanje u istoriji. Opširnije OVDE.
- Samaseku u Hofenhajmu. Opširnije OVDE
Rodrigo Moreno prelazi u Atletiko Madrid. Opširnije OVDE.
Ivan Perišić je novi fudbaler Bajerna. Opširnije OVDE.
- Danijele Rugani prelazi u Romu. Opširnije OVDE.
- Fransoa Kamano u Sampdoriji. Opširnije OVDE
- Lion dovodi Adelejda za 25.000.000 evra. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


To bi bilpo sve za danas. Laku noć vam želi redakcija MOZZART Sporta. 

22.23 - ZVANIČNO: Real Madrid je potvrdio da je poslao mladog golmana Andrija Lunjina na pozajmicu u Valjadolid. 

22.10 - Danijel Staridž je slobodan igrač, a gomila klubova je zainteresovana da ga dovede. Engleskog napadača hoće Atalanta, Betis, Ajntraht, Bolonja, Leganes, Valjadolid, Marselj, Filadelfija... 

21.57 - Jutros je delovalo kao gotova stavr da Danijele Rugani prelazi iz Juventusa u Romu, ali večeras su stavri počele da se komplikuju. Monako je uleteo u priču u poslednji čas i pokušava da pomrsi konce Vučici.  

21.41 - BLIZU! Roma i Nikolo Zaniolo su na pragu dogovora oko novog ugovora. Jedan od najboljih igrača Vučice ima i jedan od najmanjih ugvora u timu po kojem zarađuje samo 700.000 evra po sezoni. Roma mu sada nudi povišicu na 2.500.000 evra godišnje. 

21.23 - GOTOVO: Brazilski napadač Dijego Farijas se seli iz Kaljarija u Leće. Iako ga je tražio i Sasuolo, izabrao je klub sa juga Italije. U pitanju je pozajmica koja prelazi u obavezan otkup ugovora za 7.000.000 evra ako Leće ozbori opstanak u Seriji A. 

21.14 - ZVANIČNO: Iskusni levi bek Haume Kosta je prešao iz Viljareala u Valensiju na jednogodišnju pozajmicu. 

20.59 - Epilog današnjeg sastanka u Parizu. PSŽ je za Nejmara tražio novac (pretpostavlja se 100.000.000 evra) plus Kutinja plus Semeda. Barselona je ponudila Kutinja plus Rakitića plus novac koji bi uplatila sledećeg leta, a pretpostavlja se da je u pitanju suma od 80.000.000 evra. 

20.46 - Posle Fiorentine, i Lion i Monako su bacili oko na brazilskog beka Dalberta iz Intera. 

20.37 - Seltik je ponudio 6.500.000 evra za poljskog beka Roberta Gumnija iz Leha. On je desni bek, ali po potrebi može da igra i levo. 

20.25 - Ajaksov sportski direktor Mark Overmars je potvrdio večeras da će Doni van de Bek ostati u klubu uprkos interesovanju Real Madrida.  

20.13 - Breša je povećala ponudu za Marija Balotelija. Podsetimo, Flamengo nudi Baloteliju 3.000.000 evra po sezoni, a Breša mu 1.000.000 evra fiksno koji sa bonusima u zavisnosti od broja mečeva i golova mogu da narastu na 3.000.000 evra. Dakle, manje od Brazilaca ali Breša igra na kartu emocija jer je Baloteli rođen u Breši. 

20.01 - Fenerbahče neće više čekati Alekandra Kolarova. Turci su odustali od beka Rome kojeg su jurili celo leto i završavaju transfer Rize Durmisija iz Lacija. Danski levi bek dolazi na pozajmicu s opcijom otkupa za 4.500.000 evra. 

19.53 - Krasnodar je zainteresovan za špansko krilo Kristijana Telja iz Betisa koji ima otkupnu klauzulu od 12.000.000 evra. 

19.46 - Posle Monaka i Pari Sen Žermena, u trku za Bleza Matuidija se uključio i Olimpik iz Liona. Francuz je višak u Juventusu koji za njega traži oko 15.000.000 evra. 

19.39 - GOTOVO! Posle dve godine, senegalski vezista Pape Šeik se vraća u Seltu iz Liona. Igraće za španski klub na jednogodišnjoj pozajmici. 

19.31 - Domino efakat na relaciji Ateltiko Madrid - Milan - Valensija u razmeni napadača od 130.000.000 evra. Opširnije OVDE

19.19 - GOTOVO! Kao što je i najavljeno, Djadi Samaseku se seli u Hofenhajm. Opširnije OVDE

19.13 - BLIZU! Španski i italijanski mediji javljaju da je Milan jako blizu kupovine Ahela Koree. Čeka se da Atletiko ozvaniči kupovinu Rodriga iz Valensije, pa da Korea sleti na San Siru u transferu teškom 45.000.000 evra plus bonusi. 

19.02 - VAŽNO! Upravo je u Parizu završen sastanak Barselonine tročlane visoke delegacije i Leonarda. Stižu oprečne infromacije iz Španije. Katalonski mediji tvrde da nikakav dogovor nije postignut, dok madridska Marka piše da je napravljen pomak i da je Nejmar blizu transfera u Barselonu. 

18.55 - GOTOVO! Iskusni španski vezista Roke Mesa odlazi iz Sevilje u Leganes na jednogodišnju pozajmicu. 

18.47 - Real Madrid je odustao od nemoguće misije dovođenja Pola Pogbe i sve snage do kraja prelaznog roka će usmeriti na kupovinu Nejmara, javlja Đozep Pedrerol

18.40 - Suočena sa odlaskom udarne napadačke igle Rodriga u Atletiko, Valensija traži zamenu u špicu. U prvi plan je iskočilo ime Marijana Dijasa iz Real Madrida koji se do sada pominjao kao želja Rome i Betisa. 

18.31 - Iskusni defanzivac Mikele Padoin je slobodan igrač posle isteka ugovora sa Kaljarijem, a želi ga SPAL. Međutim, danas se u trku uključila i Atalanta. 

18.24 - Al Ahli iz UAE pregovora o dovođenju argentinskog veziste Fedea Kartabije iz Deportiva. 

18.15 - Breša ne odustaje od Marija Balotelija za čije dovođenje je i dalje najveći favorit Flamengo. Breša ne može da Italijanu ponudi novac koji nudi brazilski klub. 

18.09 - GOTOVO! Valensija i njen lokalni rival Viljareal su dogovorili transfer Haumea Koste. Iskusni levi bek dolazi na Mestalju na jednogodišnju pozajmicu. 

18.01 - Bajer iz Leverkuzena je odustao od Danija Olma iz Dinama. Direktor Farmaceuta Simon Rolfs je otkrio da je 30.000.000 evra prevelika cena za Leverkuzen, a toliko Dinamo traži za svog sjajnog Španca. 

17.53 - ZVANIČNO: Iskusni štoper Ćabi Ečeita je potpisao dvogodišnji ugovor sa Hetafeom. Došao je kao slobodan igrač posle isteka saradnjem sa Bilbaom. Opširnije OVDE

17.46 - Posle povlačenja Valensije iz trke, sada su još dva kluba pored Fiorentine ušla u igru za dovođenje Rafinje Alkantare iz Barselone. Opet se zainteresovao Inter u kojem je Rafinja već igrao na pozajmici, a situaciju ozbiljno prati i Atalanta. Ipak, Fiorentina je trenutno favorit za dovođenje Barsinog veziste. 

17.38 - GOTOVO! Ažlirski levi bek Remi Bensebaini prelazi iz Rena u Borusiju Menhengladbah za obeštećenje vredno između 6.000.000 i 7.000.000 evra. Već je stigao u Nemačku na lekarske preglede. 

17.30 - Najnovije vesti iz Pariza. Sastanak Leonarda sa Barsinom delegacijom je nastavljen posle 25 minuta pauze. Navodno je tokom te pauze i definitivno obezbeđen pristanak Kutinja na transfer u PSŽ. 

17.23 - Skoro pa šokantna ideja Milana! Direktori Rosonera su na današnjem sastanku sa poznatim agentom Bepeom Ricom razgovarali i o mogućnosti dolaska Andree Petanje iz SPAL-a koji je Ricov klijent. Petanja je Milanovo dete koje nije dobilo pravu šansu, a trenutno je najvredniji igrač SPAL-a. On je navodno samo opcija za Maldinija, ako ne dođe Korea

17.16 - Monako je i zvanično počeo pregpovore sa Čelsijom o povratku Tjemuea Bakajoka. Francuz se vratio u Čelsi posle pozajmice u Milanu, ali Lampard ne računa na njega. Problem je visoka plata zbog koje ni Milan nije želeo da ga otkupi. Monako se nada da će Plavci plaćati deo Bakajokove zarade. 

17.09 - GOTOVO! Francuski mediji javljaju da je Lion pobedio Bajern i Monako u trci za mladi vezistom Žefom Reneom Adelejdom iz Anžea. Cifre kao što su se i pominjale jutros. Lion će platiti 25.000.000 evra i bonuse za bivšeg igrača Arsenala. Opširnije OVDE

17.01 - Prelazak Nemanje Radoje u Levante je na čekanju dok se klub iz Valensije ne reši nekih igrača. Tek kada proda ili pozajmi nekome Lunu, Simona, Prcića, Sadikua i Lopeza, Levante će biti u mogućnosti da potpiše ugovor sa Radojom. A to bi mogao da iskoristi Espanjol koji takođe pokazuje interes za srpskog vezistu koji je slobodan igrač. 

16.50 - Španija i Francuska bruje o sastanku u Parizu između čelnika Pari Sen Žermerna i Barselone. O trenutnoj situaciji, opširnije OVDE

16.41 - GOTOVO! Salcburgov vezista Djadi Samaseku se seli u Hofenhajm! Uskoro opširnije... 

16.33 - Fiorentina je sada zainteresovana za francuskog levog beka Lajvina Kurzavu iz Pari Sen Žermena. Ali Sveci traže prevelikih 15.000.000 evra za igrača koji im nije potreban. 

16.25 - ZVANIČNO: Mladi argentinski napadač Fakundo Kolidio je prešao iz Intera u Sent Tron na pozajmicu do kraja sezone. Podsetimo da mu je nedavno propao transfer u Lids. 

16.18 - ZVANIČNO: Bosanski reprezentativac Bojan Nastić je slobodan igrač. Sporazumno je raskinuo ugovor sa Genkom. 

16.10 - Milan čeka ponudu Šalkea za Rikarda Rodrigeza. Švajcarski levi bek će svakako biti rezerva kada se oporavi Teo Ernandez, nije igrao dobro prethodnu sezonu i Rosoneri se nadaju da mogu da izvuku 15.000.000 evra. Šalke je zainteresovan, ali još nije poslao konkretnu ponudu jer razmatra i mogućnost dovođenja Gosensa iz Atalante. 

16.02 - Otvaramo drugu smenu sa jednom informacijom iz Poljske. Filip Marković, brat Lazara Markovića, nalazi se na probi u poljskom Slasku. Poslednji klub mu je bio Lans, 

Toliko za danas od Milana Zdravkovića. Sa vama u popodnevnoj smeni Aleksandar Gligorić.

15.55 - Napadač Espanjola Borha Iglesijas (26) prelazi u Betis koji će ga platiti u dve rate. Prva podrazumeva odmah 20.000.000 evra, a druga još 8.000.000 na ime bonusa ukoliko i igrač i klub ispune zajedničke ambicije. 

15.50 - Iskusni Argentinac Gabrijel Paleta juče je raskinuo ugovor u Kini, a već danas se pojavila informacija o mogućem povratku u Italiji. Leće, Kaljari i Sasuolo su izrazili želju da angažuju veterana.

15.25 - Valensija se povukla iz trke za angažovanje Rafinje Alkantare i tako oslobodila put Fiorentini do veziste Barselone. 

14.58 - Mauro Ikardi je poslao ultimatum Juventusu, javlja Mediaset. Ukoliko do početka sledeće nedelje Stara dama ne pošalje konkretnu ponudu Argentinac ide u Romu. Kratko i jasno... 

14.53 - Sampdorija i Bordo su se izgleda dogovorili oko transfera krilnog napadača Fransoe Kamanoa na Luiđi Feraris. Žirondinci zadovoljno trljaju ruke jer će im pripasti obeštećenje od 11.000.000 evra plus bonusi.

14.45ZVANIČNO: Nekadašnji vezista Crvene zvezde Filip Janković ima novi klub. Opširnije OVDE

14.38 - Bajern iz Minhena misli i na budućnost, a to bi mogao da bude ofanzivni vezista Mikael Kizans (19) iz redova Borusije Menhengladbah. Niko Kovač je predložio talentovanog Francuza šefovima, ali Ždrepci još uvek čekaju zvaničnu ponudu.

14.30 - Juče smo pisali da Valjadolid dovodi golmana Reala Andrija Lunjina, a uz njega u Ronaldov klub stiže i Japanac Takefusa Kubo koji je letos stigao u Madrid. Razlog je što su on i ukrajinac postali nerazdvojni.

14.25ZVANIČNO: Drugi veliki potpis u Štutgartu danas. Napadač Silas Vamingituka (19) stigao je iz francuskog drugoligaša Pariza za 8.000.000 evra i potpisao ugovor na pet godina. 

14.18ZVANIČNO: Portugalski golman Žoel Pereira prešao je iz Mančester Junajteda u Harts na jednogodišnju pozajmicu. 

14.11 - Španski ekspert Giljem Balag javlja da je Pari Sen Žermen odbio Kutinja + 100.000.000 evra za Nejmara. Jednostavno, Sveci hoće 150.000.000 plus nekadašnjeg fudbalera Liverpula kako bi dali zeleno svetlo za realizaciju transfera. Smoriše ceo svet...

14.05ZVANIČNO: Desni bek Andrea Rispoli (31) prešao je iz Palerma u Leće kao slobodan igrač.

14.00ZVANIČNO: Đanluka Simeone (21), još jedan sin trenera Atletika Čola, prešao je iz Himnazije iz La Plate u redove španskog trećeligaša Ibice na jednogodišnju pozajmicu.

13.48 - Delegacija Barselone je otišla u Pariz po Nejmara. Oširnije OVDE

13.30 - DOGOVORENO: Rodrigo Moreno prelazi u Atletiko Madrid. Opširnije OVDE

13.23 - I pored ugovorenog dolaska Ruganija iz Juventusa, Roma ne odustaje ni od Dejana Lovrena iz Liverpula, ali samo ukoliko šampion Evrope pristane na prodaju za maksimum 20.000.000 evra. Sve preko te cifre je nemoguće... 

13.15 - Nakon ugovorene prodaje Rodriga Atletiku iz Madridu Valensija mora hitno da mu dovede zamenu, a izbor je napadač Lajpciga Timo Verner. Podsetimo, njemu je klub sa istoka Nemačke da rok do nedelje da se izjasni da li namerava da produži ugovor koji ističe sledećeg leta. 

13.06 - Espanjol je ponudio Milanu 25.000.000 evra za posrnulog napadača Andrea Silvu

13.00ZVANIČNO: Maksimilijan Veber (21) je najskuplje pojačanje u istoriji Salcburga. Opširnije OVDE

12.55ZVANIČNO: Mladi golman Intera Rafaele Di Đenaro prešao je na pozajmicu u Katancaro u Seriju C.

12.50ZVANIČNO: Mladi krilni napadač Tašrik Metjuz prešao je iz Borusije Dortmund u švedski Helsingborg.

12.45 - Defanzivac Sevilje Maksimilijan Veber (21) stigao je u Salcburg na lekarske preglede i promociju u redovima šampiona Austrije. Zanimljivo, Andalužani ga prodaju samo nekoliko meseci otkako sa ga otkupili od Ajaksa za 10.500.000 evra.  

12.36 - Jednu od luđih transfer priča ovog leta pročitajte OVDE

12.30 - Napadač Frajburga i mlade reprezentacije Nemačke Đanluka Vladšmit raspoložen je da se preseli u Benfiku. Zvanični pregovori još nisu počeli.

12.23 - Mladi reprezentativac Francuske Žef Rene Adelejd (21) je sve bliži Lionu, a Anže zadovoljno trlja ruke pošto će zaraditi 25.000.000 evra plus 5.000.000 bonusa.

12.15 - Informacija novinarke televizije RAI Klaudije Garsije: Vezista Intera Žoao Mario intenzivno pregovara sa Galatasarajem. Moguć je definitivan transfer, bez pozajmice. Nije precizirano koliko bi Nerazuri dobili novca za Portugalca, ali pretpostavlja se da je reč o cifri između 20.000.000 i 30.000.000 evra. Podsetimo, u vezu sa Mariom dovodili su se Monako, Lajpcig, Leverkuzen i Sporting iz Lisabona. 

12.08 - Prelazak Rodriga iz Valensije u Atletiko Madrid je lepa vest i za sve fanove Milana koji željno očekuju dolazak Argentinca Anhela Koree. Jorgandžije traže 60.000.000 evra, Rosoneri bi da daju najviše 50.000.000 pa nas i tu očekuju dugi pregovori.

12.00 - Ulazimo polako u finiš prelaznog roka. Možda nije onako ritmično kao dok je radila pijaca u Engleskoj, ali ostalo je dosta toga da se završi. Paulo Dibala trebalo bi da bude jedna od zvezda u drugoj polovini avgusta. Tako u MOZZART kladionici imate priliku da se kladite gde će završiti Argentinac. Tu su četiri opcije koje se najčešće pominju. Leonardo bi ga rado video u Parizu. Marota je rešen da ga uzme u zamenu za Ikardija. Pominje se i Atletiko... A možda naposletku ipak ostane u Torinu. Kakav je tvoj osećaj? KLADI SE 

11.45ZVANIČNO: Đirona je sporazumno raskinula ugovor sa Sejduom Dumbijom (31) pa je napadač iz Obale Slonovače sada slobodan igrač.

11.33 - Napadač Valensije Rodrigo Moreno nije jutros trenirao sa Slepim miševima što samo pojačava informacije da će uskoro i zvanično biti prodat Atletiku iz Madrida za 60.000.000 evra.

11.30 - PARTIZAN: Strahinja Pavlović uveliko pregovara sa Benfikom. Opširnije OVDE

11.25 - Dogovor Napolija i Lozana željno iščekuje i Torino kako bi konačno kompletirao transfer Simonea Verdija za 22.000.000 evra i 50% od buduće prodaje.

11.22 - Mala zanimljivost: Meksikanac Čaki Lozano će uskoro potpisati ugovor sa Napolijem i to na čak 60 strana. Naravno, najveći deo odnosi se na ta famozna marketinška prava za koja Aurelio De Laurentis smatra da moraju da pripadnu klubu. PSV Ajndhoven čeka 42.000.000 evra.

11.15 - Napoli je trenutno u pol-poziciji da angažuje slobodnog agenta Fernanda Ljorentea (34). Iskusnog Španca žele i Fiorentina, Lacio i Mančester Junajted, ali su, prema pisanju Republike, Napolitanci blizu konačnog dogovora.

11.08 - Portugalski mediji pišu o ponudi Milana za Bruna Fernandeša koja glasi - 30.000.000 evra + Andre Silva i Samu Kasteljeho. Videćemo šta na to kažu u Sportingu iz Lisabona.

11.04ZVANIČNO: Ivan Perišić je novi fudbaler Bajerna. Opširnije OVDE

11.00 - Francuski vezista Maksim Gonalon nalazi se ponovo na raskrsnici. Roma ga više ne želi nakon pozajmice u Sevilji koju su obeležile povrede, a trenutno postoji interesovanje iz Francuske od strane Lila i Bordoa.

10.52 - Nica i Votford pregovaraju oko transfera venecuelanskog napadača Adalberta Penjerande (22). Engleski klub traži obeštećenje od čak 20.000.000 evra, a momak nije odigrao nijedan meč jer nema radnu dozvolu. 

10.45 - Totenhem planira da ponudi Kristijanu Eriksenu novi ugovor i 86.000 evra nedeljno, piše Dejli Mejl. Dancu aktuelni sporazum sa Pevcima ističe sledećeg leta, a već se javio Juventus koji ne može da odoli, a da ne nastavi niz dovođenja igrača za džabe. 

10.38 -  ZVANIČNO: Napadač iz Gabona Modu Berou napustio je Reding i prešao u turski Denizli.

10.33 - Gazeta i Korijere pišu da je Milan spreman da pusti Điđa Donarumu u Pari Sen Žerrmen i da dobijeni novac uloži u dovođenje Iska i Hamesa Rodrigeza iz Reala. Malo zvuči nerealno, ali hajde da vidimo do kraja prelaznog roka šta će da se desi... 

10.25 - Sportski direktor Barselone Erik Abidal je odleteo pre otprilike sat vremena za Pariz na direktne pregovore sa Svecima oko transfera Nejmara. Očekuje se da mu se tokom dana pridruži i direktor Havijer Bordas i da završe taj posao koji se najavljuje celog leta.

10.18ZVANIČNO: Japanski vezista Vataru Endo (26) prešao je iz Sent Trujdena u Štutgart na pozajmicu.

10.12 - Šalke i Bešiktaš privode kraju pregovore oko prelaska iskusnog Ukrajinca Jevhena Konopljanke (29) u Istanbul. Da li na pozajmicu ili otkup za sada je misterija.

10.06 - Verder i Parma su kontaktirali Milan za Andreu Kontija, ali Rosoneri za sada uspešno odbijaju sve napade.

10.00 - Inter vs Juve - druga runda: Kjeza 2020. Opširnije OVDE

09.55 - Doskorašnji kapiten HSV-a i reprezentativac Japana Gotoku Sakaji (28) do sutra će kompletirati prelazak u Visel Kobe koji će klubu sa severa Nemačke platiti simbolično obečtećenje od 500.000 evra.

09.50 - ZVANIČNO: Nikola Stojiljković je prešao u Boavistu. Opširnije OVDE

09.45 - Novajlija u Seriji A Leće nanišanio je Kamerunca Erika Maksima Čupo Motinga (30) iz PSŽ-a. Iskusni bundesligaški napadač ima iza sebe seriju prelazaka za džabe, pa bi italijanski klub moga da upotpuni taj niz.

09.40 - Iz Rome odlazi Stiven Nzonzi, a izgleda da je i odlučio da prihvati ponudu Galatasaraja. Francuza je tražio i Fenerbahče, ali Lavovi Fatiha Terima igraju Ligu šampiona pa je Galata logičan izbor. 

09.35 - GOTOVO: Danijele Rugani prelazi u Romu. Opširnije OVDE

09.30 - Jutro otvaramo informacijom o trenutno potencijalno najvećem transferu i odlasku Nejmara iz Pari Sen Žermea. U priču se uključio čak i Leo Mesi što obećava uzbudljiv rasplet. Opširnije OVDE


Dobro jutro i dobro došli, poštovani posetioci portala MOZZART Sport. Ulazimo u finiš prelaznog roka kada je najbogatije tržište Evrope u pitanju. U Premijer ligi pijaca je zatvorena, ali u Italiji, Španiji, Nemačkoj, Francuskoj - tek kreće ono pravo... Sa vama je u jutarnjoj smeni Milan Zdravković. Pre nego što krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara