Tomas Miler postiže gol na prethodnom duelu sa RB Lajpcigom (©Reuters)
Tomas Miler postiže gol na prethodnom duelu sa RB Lajpcigom (©Reuters)

Triler bez glavnog glumca: Bajernu dve trećine šansi za uspeh

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 09:51

RB Lajpcig u jednoj od poslednjih prilika da ostane u šampionskoj trci dočekuje bavarskog giganta, koji na megdan stiže lišen usluga zvanično najboljeg fudbalera sveta u 2020.

Da kojim slučajem RB Lajpcig nije kiksnuo pre dva kola u duelu sa Ajntrahtom iz Frankfurta, verovatno bismo imali najzanimljiviji finiš nemačke Bundeslige u poslednjih nekoliko godina. Možda čak od početka Bajernove - skoro pa decenijske - dominacije.

Ovako, Bavarci su posle šest nanizanih pobeda Bikova dočekali taj remi najvećeg rivala, pa u istočnu Nemačku putuju značajno rasterećenije nego što su se nadali. Jer da je tukao i Ajntraht u 25. rundi, Lajpcig bi sve držao u svojim rukama. Imao bi samo dva boda manje od lidera i sve pobede do kraja značile bi smenu fudbalske vlasti u Nemačkoj.

Izabrane vesti

18.30: (2,90) RB Lajpcig (3,40) Bajern (2,40)

Bajern je trenutno na +4. Njegova pobeda verovatno bi značila kraj Lajpcigovog sna o tituli, dok bi poraz momaka Hansija Flika ponovo podigao temperaturu do maksimuma. I remi je nešto čemu gosti iz Minhena ne bi gledali u zube, pa se tako može reći da Bajern ima dve trećine šansi da izvuče povoljan ishod za sebe u okviru 27. runde Bundeslige (18.30).

Najvažnija utakmica ove sezone u Nemačkoj dolazi u nezgodan čas, posle reprezentativne pauze. Pauze koju će u Minhenu dugo proklinjati jer se povredio Robert Levandovski. Prvi golgeter Evrope napustio je teren u 62. minutu utakmice protiv Andore pošto je postigao dva gola. Požalio se na koleno i vratio u Nemačku, a Bajern je saopštio da će njegova haubica da miruje najmanje četiri sedmice. To znači da Levandovski nije u kombinaciji za duel u Lajpcigu, baš kao i za prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena kroz četiri dana.

Bajnu kadrovsku situaciju nema ni Julijan Nagelsman. Jedan od najvažnijih igrača u njegovom specifičnom sistemu 3-4-3 – Španac Anhelinjo - još se nije oporavio od povrede. Takođe, Dajo Upamekano, od leta novi igrač Bajerna, nije potpuno fit. Odluku o njegovom nastupu mladi stručnjak doneće najverovatnije pred meč...

Bajernu očekivano ide uloga favorita. Ali tako je bilo i u prethodna četiri ligaška meča, pa su Bikovi sva četiri puta odoleli – 0:0, 1:1, 0:0, 3:3. Čak se za ovaj poslednji može reći da je Bajern odoleo, jer Bikovi su dva puta vodili.

Otkako je preuzeo RB Lajpcig Nagelsman nije izgubio od Bajerna. Ruku na srce, nije ni pobedio - sve su bili remiji - međutim vodeći Hofenhajm mladi strateg i te kako je umeo da namuči, pa i da nadigra Bavarce.

Na umu treba imati i pomenutu utakmicu Lige šampiona koja Bajern čeka samo četiri dana posle bundesligaškog derbija...


tagovi

Bajern MinhenRB LajpcigRed Bul LajpcigBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara