Radamel Falkao (©Reuters)
Radamel Falkao (©Reuters)

Turbulentno u Galati, Terimova dilema – Falkao ili Mohamed

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 12:02

Belanda dobio otkaz zbog kritikovanja čelnika kluba. Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima iz Istanbula u Kajzeriju – 1,72

Taman kad se činilo da je Galatasaraj prvi favorit u Turskoj za krunu, zaribala je četa Fatiha Terima. Neočekivani poraz od Ankaragudžua u gostima (1:2) i remi na Turk Telekom areni protiv Sivasa (2:2) pokvarili su utisak o gigantu s Bosfora. Gradski rival Bešiktaš se odlepio na pet bodova, igraju crno-beli sjajno, pa Galata više nema prava na kiks, mora opet da uđe u novu seriju pobeda ako želi da vrati titulu u svoje vitrine.

Crveno-žuti danas (17.00) gostuju u Kajeriju koji je izašao iz opasne zone, vezao je dva trijumfa, ali i dalje nije siguran za opstanak. Dobra vest za Terima je da se u tim vraća odlični Egipćanin Mustafa Mohamed. On je stigao ove zime iz Zamaleka i odlično se pokazao na startu u novom klubu. Pauzirao je prethodni meč protiv Sivasa zbog crvenog kartona u Ankaru. Njega je zamenio kolumbijski Tigar Radamel Falkao. Postigao je nekadašnji as Porta, madridskog Atletika i Monaka dva gola protiv Sivasa, ali to je bilo dovoljno samo za bod (2:2) protekle nedelje. Imaće iskusni stručnjak dilemu kome da ukaže šansu od starta meča. Teško će obojica da dobiju šansu da zaigraju od prvog minuta.

Izabrane vesti

17.00: (5,10) Kajzeri (3,60) Galatasaraj (1,72)

Prethodne nedelje bilo je turbulentno u redovima istanbulskog giganta. Junes Belanda je kritikovao klub zbog loše trave na Turk Telekom areni, a brzo je stigla reakcija uprave. Raskinuta je saradnja s Marokancem.

"U intervjuu koji je dao za BeIn Sport posle utakmice sa Sivasom, Belanda je izneo tvrdnje koje su narušile ugled i reputaciju uprave kluba“, stoji, pored ostalog, u saopštenju Lavova.

Belanda je odigrao 131 meč za Galatasaraj, postigao 22 gola i za 26 asistirao. Ove sezone je postigao šest pogodaka, a imao je i tri asistencije. Bio je dva puta šampion Turske, osvojio je jedan Kup i jedan Superkup države.

Van stroja zbog povreda su Rajan Donk i Emre Tasdemir. I dalje nedostaju Oguldžan Čaglajan, Halil Dervisoglu i Fatih Ozturk. U prvom delu sezone bilo je 1:1 u Istanbulu. Na sedam od osam poslednjih mečeva ova da kluba bilo je tri ili više pogodaka. Galata ima tri vezane pobede na gostovanjima u Kajzeriju.

Meč Kajzeri – Galatasaraj (17.00), kao i prostala dva meča današnjeg programa u 30. kolu šampionata Turske, Alanja – Antalija (14.00) i Rize – Hataj (14.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska 1TurskaGalatasarajSivasporTurska Super ligSuper lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara