Majk Menjan (©Reuters)
Majk Menjan (©Reuters)

U Milanu razmišljaju o životu posle Điđa: Posle tandema iz Serije A, na radaru i najbolji golman Lige 1

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 21:13

Rosoneri se nadaju da će Italijan ipak ostati

Scenario u kojem Đanluiđi Donaruma ne produžava ugovor i odlazi iz Milana bez evrocenta obeštećenja jedini je koji vodeći ljudi kluba žele da izbegnu ovog leta. Ipak, kako je na drugoj strani pregovaračkog stola Mino Rajola apsolutno sve je moguće i zbog toga Paolo Maldini i njegovi saradnici razmišljaju i o životu posle Donarume...

U slučaju da “jedinica“ Italije odluči da napusti San Siro i okrene novi list u karijeri, Milanu će po hitnom postupku biti potreban novi čuvar mreže, a kao potencijalni naslednik pominje se Majk Menjan. Milanska medijska kuća Sport Medijaset tvrdi da je najbolji golman Lige 1 na vrhu liste želja Milanovih direktora i ako Donaruma zaista ode radiće se aktivno na njegovom dovođenju iz Lila.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (1,18) Italija (6,75) Severna Irska (17,0)

Menjan je trenutno golman s najmanjim brojem primljenih golova u francuskom prvenstvu (19), što je za dva manje od onoga broja koji je PSŽ dopustio rivalima. Kako ima ugovor do juna 2022. godine, Lilu će predstojeće leto biti poslednja šansa da proda Menjana, a sada se pominje cena od 13.000.000 evra. To je gotovo upola manje od onoga što su Doge tražile od Čelsija pre samo nekoliko meseci kada se na Stamford Bridžu dovodila nova “jedinica“. Tada je izbor pao na Eduarda Mendija iz Rena što se ispostavilo kao pun pogodak. U kontekstu s Milanom su poslednjih dana počeli da se pominju Huan Muso iz Udinezea i Emil Audero iz Sampdorije.

Milanu bi konkurencija za potpis Menjana mogli da budu PSŽ i Totenhem. Pevci spremaju teren za veliku rekonstrukciju tima na leto, a to bi značilo i promenu na gol liniji gde je godinama unazad neprikosnoven Ugo Loris. Prekaljeni Francuz ipak tokom ove i prošle sezone ne brani na nivou iz prethodnih sezona, što je navelo upravu Totenhema da razmišlja o njegovoj smeni i verovatnoj selidbi na klupu.

SVE KVOTE EVROPSKIH KVALIFIKACIJA ZA MUNDIJAL

Sveci traže naslednika za Kejlora Navasa, a takođe su jako zainteresovani da uzmu Donarumu što bi za njih bilo idealno rešenje ne bi trebalo da se plati nikakvo obeštećenje. Doduše, PSŽ bi morao da odreši kesu i izdvoji verovatno preko deset miliona evra na ime provizije za eventualni transfer Donarume, s obzirom da Rajola ne završava klubovima transfere za sumu manju od pomenute. A Donaruma mu je jedan od najvažnijih igrača u kolekciji i biser na kome može potencijalno da zaradi brdo novca.

Uostalom, ne bi se Rajola toliko trudio da Donarumi obezbedi basnoslovan ugovor i sebi jaku proviziju. Pred Milan je postavio nerealne uslove jer samo na ime godišnje plate traži između 10.000.000 i 11.000.000 evra, dok je Maldini u poslednjim razgovorima predložio da primanja budu 7.000.000 evra što je za milion evropskih novčanica više od onoga što Italijan sada dobija na San Siru.

U Milanelu nemaju novac koji Rajola traži, pa je tako u ovom trenutku rastanak mnogo bliži od nastavka saradnje, iako Donaruma ne bi da menja sredinu.



tagovi

Majk Menjanletnji prelazni rok 2021Milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara