Fudbaleri Vest Bromvič Albiona (©Reuters)
Fudbaleri Vest Bromvič Albiona (©Reuters)

VBA briše kiks iz Stouka, Dini posti u dresu voljenog kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 10:52

Čempionšip: Komšijski derbi u prvom meču 12. kola. Četa Valerijena Ismaela favorit. Birmingem osvojio samo bod u prethodnih pet kola, Li Bojer najavio promene u timu

Bornmut je jedini neporaženi tim u Čempinšipu. Dugo je odolevao i Vest Bromvič Albion, 10 kola bio bez poraza, ali je pre dve nedelje izgubio u Stouku (0:1) i prepustio lidersku poziciju u najjačoj drugoj ligi na svetu. Ipak, tim Valerijena Ismaela i dalje je jedan od najozbiljnijih kandidata za povratak u Premijer ligu.

VBA večeras (21.00) igra komšijski derbi sa Birmingemom u prvom meču 12. Kola Čempionšipa. Ova dva grada deli samo osam kilometara. Gosti se nalaze u očajnoj formi. U poslednjih pet mečeva osvojili su samo bod. Ni dolazak Troja Dinija nije mnogo pomogao Plavima. Nekadašnji napadač Votforda nije postigao gol iz igre u dresu kluba za koji od malena navija. U porazu od Fulama (1:4) zatresao je mrežu tima iz Londona iz jedanaesterca.

Izabrane vesti

21.00: (1,65) VBA (3,80) Birmingem (5,50)

Valerijen Ismael, nekadašnji fudbaler Bajerna, bivši trener LASK-a i Barnslija, poznat je kao trener koji igra ofanzivni fudbal, sa visokim presingom. Samo su Fulam i KPR postigli više golova od VBA ove sezone, dok je jedino Bornmut primio manje. Francuskog sturčnjaka raduje što su se povređeni igrači vratili u trenažni proces. Nedostajaće samo Irac Dara O’Šej. On je dugo odsustan zbog teške povrede zgloba. Vezista Aleks Movat se vraća u tim posle meča pauze. Takođe, u konkurenciji za tim su i Robert Snodgras, Met Klark i danski napadač Kenet Zohore.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U gostujućem timu, vezista Gari Gardner je opet u timu posle tri meča suspenzije. Menadžer Birmingema Li Bojer, nekadašni reprezentativac Engleske i as Lidsa, tokom dvonedeljne pauze nagovestio je promene u timu u odnosu na prvih 11 kola.

VBA na svom stadionu u ovom šampionatu ima tri pobede i dva remija. Birmingem je krenuo sa dva trijumfa na gostovanjima, tri meča je bio bez poraza, ali je vezao dva neuspeha, i to bez postignutog gola protiv Piterboroa (0:3) i KPR-a (0:2). Pre dve sezone u Čempionšipu više uspeha imao je VBA. Osvojio je četiri boda protiv komšija. Na svom stadionu je odigrao bez golova, a u gostima je slavio sa 3:2.


tagovi

ČempionšipVBAValerijen IsmaelBirmingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara