Slavlje Viljarealovih igrača i navijača (©Reuters)
Slavlje Viljarealovih igrača i navijača (©Reuters)

Viljareal prosuo pobedu: Robin Gosens poništio Morenovu majstoriju i Gruneveldov evropski prvenac (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 22:52

Atalanti bod u Španiji protiv aktuelnog osvajača Lige Evrope - 2:2

Samo deset minuta pošto je isplivala na površinu, Žuta podmornica je potopljena. Ne baš u dubinu, ali dovoljno da njena posada i kapetan Unai Emeri ne budu zadovoljni jer su propustili priliku da tek što su zaplovili budu zajedno sa Jang Bojsom iznad Atalante i Mančester junajteda.

Ovako, pošto je Robin Gosens pogotkom u 83. minutu doneo gostima iz Bergama bod - 2:2 (1:1), na čelu tabele Grupe F Lige šampiona posle prvog kola usamljen je švajcarski klub, koji je nešto ranije savladao Mančester junajted 2:1.

Izabrane vesti

Delovalo je da će prošlosezonski šampion Lige Evrope preokretom doći do tri boda na svom stadionu, pošto je uspeo da pogocima Manua Trigerosa u 39. i Arnoa Danjume Grunevelda u 73. povede 2:1 nadokanti zaostatak od šestog minuta, kada je precizan bio Remo Frojler, ali po ko zna koji put igrači Atalante pokazali su da ne odustaju tako lako.

Naivna je ispala odbrana italijanskog tima, ostavila usamljene čak dvojicu igrača, a oni su to umeli da kazne. Aleksej Mirančuk je iz okreta, istina više u nameri da primi nego da doda loptu, uposlio Gosensa, kom nije bilo teško da pogodi metu. Sve to na dodavanje Josipa Iličića, koji je poput Mirančuka ušao s klupe u drugom delu utakmice i prodrmao ekipu u finišu.

Zbog tog gola gosti će se zadovoljni vratiti u Italiju, mada imajući u vidu kako se odvijala situacija, imaju i razlog da budu nezadovoljni. Dve greške u predaji lopte pred svojim kaznenim prostorom koštale su Atalantu mnogo boljeg ishoda u ovom meču. Prvu je napravio Martin de Run, a kaznio Trigeros. Potom je neoprezan bio i Frojler, a Đerar Moreno fantastičnim potezom omogućio novajliji letos pristiglom iz Bornmuta za 25.000.000 evra da postigne svoj drugi gol za Viljareal.

Prvi je dao Atletiko Madridu, zanimljivo, takođe u remiju 2:2.

Španski predstavnik u narednom kolu igra protiv Mančester junajteda u gostima, dok će italijanski biti domaćin Jang Bojsu.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Jang Bojs - Mančester junajted 2:1 (0:1)

/Mumi Ngamaleu 66, Sibačo 90+5 - Ronaldo 13/

Viljareal - Atalanta 2:2 (1:1)

/Trigeros 39, Gruneveld 73 - Frojler 6, Gosens 83/


tagovi

AtalantaViljarealRemo FrojlerĐerar MorenoArno DandžumaRobin Gosens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara