(©Reuters)
(©Reuters)

Vrela uvertira u El Klasiko: Barselonina pobeda u senci sudijskih odluka

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.04.21. | 09:13

Arbitar Latre uzburkao strasti fudbalske javnosti pred najveći meč na Pirinejima

Pre samo nekoliko meseci bili su na rubu propasti, činjenica da je tadašnji predsednik Đozep Marija Bartomeu pogubio konce u rukovođenju Barselonom odrazila se na sve sfere kluba te su se problemi sami od sebe nizali preko noći. Nezadovoljstvo Mesija i velikog dela javnosti, finansijska kriza, porazi i dvocifreni zaostatak u odnosu na lidera Atletiko Madrid, sve je izgledalo potpuno beznadežno. Ipak, kroz samo nekoliko meseci posrnuli Katalonci ponovo su postali ozbiljan kandidat za španski tron, a novi u nizu koraka na tom putu napravili su protiv Valjadolida.

Pobeda na Kamp Nou (1:0), u poslednjem susretu pred El Klasiko, izabranike Ronalda Kumana je približila na samo bod zaostatka u odnosu na prvoplasirani Atletiko, ali je slavlje golom Usmana Dembelea ostalo u senci odluka arbitra Santijaga Latrea. Delilac pravde delegiran za poslednji susret 29. kola Primere pred kritikama dela javnosti našao se zbog crvenog kartona Oskaru Planou u 79. minutu, a povod za polemiku bile su i druge situacije poput igranja rukom Albe u svom šesnaestercu.

Izabrane vesti

Poraženi gosti po završetku utakmice nisu skrivali nezadovoljstvo, a Serhio Gonzales, trener Valjadolida, ukazao je na sporne situacije.

"Moram da budem smiren, jer ono što se dogodilo teško je svariti. Rekao sam sudiji kod situacije sa Albom da bi trebalo da proveri putem VAR analize. Ruka je vrlo jasna i ako sumnjate morate da odete do VAR-a. Kad je u pitanju crveni karton, voleo bih da to vidim iz druge prizme, da je nama Barsa to učinila, jer je sumnjivo i mnogo nas umanjuje. Svi igramo i trudimo se i svaka odluka mora da bude tačna. Ovo je bio lakmus test", rekao je Gonzales.

Bura oko trijumfa Katalonaca nije se završila samo na negodovanju trenera gostiju, već su potrebu da se oglase imali i igrači, ali i gradonačelnik Valjadolida Oskar Puente. Prvi čovek grada uputio je kritike na račun arbitra i rivala, istakavši ponos jer je Valjadolid tokom većeg dela meča parirao favoritu.

"Očigledna krađa. Ovo je nezamisliva sramota. Kakva bestidnost Mislim da bi sudija trebalo da uđe u svlačionicu Barselone i izgrdi igrače jer umalo da ne pobede. Nisu dorasli velikom poslu, bio je ovo zadatak daleko iznad njih".

Predstavnici gostujućeg tima nisu jedini koji su se osetili ugroženo posle pobede Barselone, polemika po pitanju suđenja došla je iz madridske perspektive kao idealna uvertira pred El Klasiko. Deo javnosti naklonjen Realu posebnu pažnju je posvetio odlukama Latrea, a između ostalih otrovne strelice uputio je i legendarni defanzivac Roberto Karlos.

"Siguran sam da će ovaj sudija biti nagrađen za vikend posle današnjeg suđenja", istakao je nekadašnji bek Reala.

Polemika po pitanju spornih situacija ostaće da visi u vazduhu iako je duel na Kamp Nou već deo arhive, a ono što budi optimizam, uprkos povodima za nezadovoljstvo dela javnosti, jeste da je temperatura na Pirinejima konačno počela da raste što najzad budi nadu u to da ćemo do kraja sezone imati priliku da gledamo prave Barselonu i Real. Čak je i tajming idealan, s obzirom na to da će reči već u subotu uveče moći da zamene delima.


tagovi

Real MadridEl KlasikoValjadolidRoberto Karlos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara