Ed Vudvord (©Reuters)
Ed Vudvord (©Reuters)

Vudvord beži iz Junajteda zbog fijaska sa Superligom

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 14:40

Potpredsednik Mančestera smatra da njegova pozicija u klubu nije održiva

Žoze Murinjo je postao predmet podsmeha jer će ostati upamćen kao jedini trener otpušten u 48 sati dugoj eri Superlige Evrope, ali brzo mu je “slavu“ preuzeo Ed Vudvord koji je u momentima rušenja najkraćeg takmičenja u istoriji fudbala odlučio da uhvati krivinu i podnese ostavku na sve pozicije u Mančester junajtedu.

Vudvord će, doduše, biti slobodan tek od decembra jer se obavezao na ostanak dok klub ne imenuje novog potpredsednika i generalnog direktora. I to samo posle molbi porodice Glejzer, koju je davne 2005. godine savetovao da kupi Junajted, da se dogovori takav aranžman.

Izabrane vesti

Nedelja, 15.00: (4,00) Lids (3,60) Mančester junajted (1,90)

Ostrvski mediji dublje su se pozabavili odlukom Vudvorda da svoj odlazak iz kluba objavi baš u ovom trenutku, a baš kako se i pretpostavljalo, razlog je upravo fijasko koji su Junajted i ostali organizatori Superlige doživeli u roku od dva dana.

Kako se piše, Džoel Glejzer je pokušao da spreči Vudvorda da ode na sve načine, ali je on ipak doneo odluku da se povuče jer, kako piše britanski Tajms, snatra da je njegova pozicija u klubu neodrživa u svetlu najnovijih događaja.

Vudvord je bio jedan od šest glavnih zagovornika ideje o kreiranju Superlige Evrope koja se raspala kao kula od karata u utorak uveče. Nogu su prvi povukli ostrvski klubovi, Čelsi i Mančester Siti, a za njima i svi ostali. Uključujući i Junajted. Glejzer ga je molio da još jednom dobro razmisli o odluci koju donosi, ali on je smatrao da je ovo pravi trenutak da ode s obzirom da se megalomanska ideja u kojoj su glavne uloge igrali Florentino Perez, Andrea Anjeli i on nije obistinila.

Podsetimo, on je tokom ovih 16 godina imao nekoliko funkcija u klubu, a generalni direktor i potpredsednik je od 2012. Njegov boravak u Junajtedu prošao je u sprečavanju dovođenja sportskog direktora jer je želeo lično da bude uključen u sve poslove na transfer pijaci, ali je u mnogim poslovima doživljavao neuspehe. Poslednji put kada nije uspeo da dogovori transfer Džejdona Sanča, posle čega je pravo niotkuda doveo Donija van de Beka. Takođe je lično insistirao da se Lesteru platu svetski rekord od preko 90.000.000 evra za kupovinu Harija Megvajera koji na terenu nije pokazao da vredi taj novac, a imao je još nekoliko loših poslova. Kao jedan od retkih dobrih navodi se kupovina Bruna Fernandeša od Sportinga za preko 60.000.000 evra.

Zbog lošeg poslovanja navijači su ga često javno terali iz kluba, unajmljivali avione s natpisima da ide, a pored porodice Glejzer označen je kao jedan od glavnih krivaca za rezultatski sunovrat Junajteda, ali i drastično uvećanje duga. Njegova kuća bila je meta napada huligana nekoliko puta. Tokom dosadašnjeg boravka na Old Trafordu učestvovao je u osvajanju devet pehara.



tagovi

Ed VudvordMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara